Според мен или има голям недостиг на гориво т.е помпата не надува достатъчно , инжекторите са запушени или по скоро нещо преди тях филтър примерно. Някакъв глад на гориво. Или има голям приток на въздух някъде където не трябва. Въпроса е че този въздъх вече не остана от какво да го търся. И аз смятам че трябва да е голям притока на въздух ако го има но не мога да го намеря. Също като причина може да е разтегната верига за да промени газоразпределението но аз лично не вярвам много в това. Въпреки че в такъв филм се вкарах че не знам на какво да вярвам.mapamop написа: ↑15 Авг 2026 23:36Ами това например:Обаче малко по-надолу пише и това:+25% по спомен е гранична стойност, и не записва грешка докато не прехвърли примерно до 26%, но пак не е съвсем изрядно работещ двигател, предвид че е на границата за грешка. Мисля че причината е нещо общо и за газовата уредба и за бензиновата горивоподаваща система.aradob написа: ↑15 Авг 2026 22:21 На бензин чекът НЕ свети, но през живи данни (OBD2) се вижда обедняване – в движение под товар дългосрочният трим (LTFT) скача и стига пиково до +25% (компютърът добавя максимално гориво).
След нулиране на адаптациите на компютъра и тест само на бензин, тримовете под товар отново се качват до +25%.
Или бъркам?
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE Грешка P0171 на газ и високи тримове (LTFT +25%) под товар бедна смес
-
aradob
- Автомобил: Corola verso 1.8
- Благодарил/а: 1 път
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE Грешка P0171 на газ и високи тримове (LTFT +25%) под товар бедна смес
-
aradob
Няма други записани грешки колата. Свещите ги сменям през 15 000-20000 км. Последната смяна е преди 5000км
Проверих в Torque Pro през Mode $06 / Test Results – няма регистрирани пропуски във възпламеняването (Misfires). Статусът на Misfire монитора е Complete и няма записани единични или постоянни пропуски на никой от 4-те цилиндъра.
-
aradob
Другото нещо което ми прави впечатление е че на обороти всичко е нормално . Т.е нямаме скокове на дългия трим. Само това че работи на 650-680 оборота на място. Това уж до някъде нормално за японски автомобил но също е и на границата .И в момента когато колата е по товар в движение веднага скача дългия трим и то на 25%. Разбира се когато набере и поддържа километри трима си стои около 11-18% и при някакво допълнително натискане на газта скача на 25
-
Двигателист
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 38 пъти
- Получена благодарност: 130 пъти
Ако това е така, то не виждам защо имаш проблеми и на газ.
-
aradob
Двигателист написа: ↑16 Авг 2026 22:05Ако това е така, то не виждам защо имаш проблеми и на газ.
[/quote
Защо имам проблем на газ ако имам проблем с горивото бензин . И аз си задавах този въпрос но доколкото разбрах газовия компютър работи така че умножава по различен коефициент спрямо бензиновия. т.е ако на бензим имаш проблем газовия работи като паразит и само умножава по стойностите които му се задават и така се получа грешка и на газ. Така разбрах и някка ми звучи логично
-
aradob
Аз лично се насочвам към ниско налягане на бензина . Т.е недостиг на бензин. Т.е или помпата не дава правилно налягане или запушени филтри на инжектори или не добро впръскване на самите инжектори. Насочих се към горивото защото правихме изследване с дим машина и уж всичко по вакуум е наред. та да видим дали ще е така както ги виждам аз нещата