Напоследък започнах да обръщам повече внимание не само на двигателя, но и на качеството на интериора в автомобилите. Материалите като кожа, текстил и пластмаса имат голямо значение за комфорта, особено при по-дълги пътувания.
Например, синтетичната кожа се използва все по-често, защото е по-лесна за поддръжка и достатъчно издръжлива. Това се вижда и в развитието на пазара на автомобилна синтетична кожа, който показва нарастващ интерес към такива решения.
Също така, добрите материали влияят на усещането в купето и могат да направят шофирането много по-приятно. Особено при ежедневна употреба разликата се усеща.
Вие как мислите – колко важни са материалите в интериора при избора на автомобил?
Колко важни са материалите в интериора за комфорта при шофиране?
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 43 пъти
Нямам навика да пипам таблото или вратите, когато шофирам. За мен важното е пластмасите да не скърцат или тракат, а това дали са твърди или меки не ме интересува.
Дразнят ме само лачените пластмаси - всяка прашинка или отпечатък се виждат на тях.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
-
Hursa
- Благодарил/а: 58 пъти
- Получена благодарност: 235 пъти
Ако се търси сравнително евтин автомобил - материалите в интериора не са особено важни. Но при евтини материали ще се очаква и искана ниска цена от страна на производителя.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 124 пъти
Да вървят по 500 000км, а какви били пластмасите, не ме вълнува особено. На рав4 имам само една забележка, на 120 000км се обели воланът, претапицирането беше 100лв. На авенсиса падна таванът на 15г/350 000км. Преживява се...
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014