Кабели, преходници, OBD адаптери за диагностика и подобните - собствен опит

bladyle
Автомобил: Toyota Avensis T27
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от bladyle » 09 Фев 2026 09:22

Радвам се че линка още работи и е свършил работа. На мен само диск с JLR SDD V160 ми бяха пратили както и линк за него да се свали онлайн. Techstream от другаде свалях, но спомен и аз като взимах търговеца нямаше в описанието за предлага този софтуер. В тая тема мисля имаше назад, но като цяло по руските тракери има всичко нужно :)

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 524 пъти
Получена  благодарност: 117 пъти

Мнение от gena_bs » 09 Фев 2026 19:59

Тези кабели справят ли се успешно с диагностика на всички блокове на по-нови автомобили?
Примерно след 2020 година. И кои точно, че като пусна търсачката и излизат доста по-нови варианти.
Защото имам негативен опит с кабели, използващи същата марка чипове, които се дънят на други автомобили.
Освен това FTDI са направили така, че ако направиш update на fw и/ или на драйверите, то чипът се заключва. Съответно е за кофата.
Затова и продавачът е написал специално да не се свързвате с Internet, предполагам.
Един вид китайците са направили защита от китайци. ppp.gif

Toyotaholic
Автомобил: RX400h

Мнение от Toyotaholic » 10 Фев 2026 23:37

bladyle написа: 09 Фев 2026 09:22 Радвам се че линка още работи и е свършил работа. На мен само диск с JLR SDD V160 ми бяха пратили както и линк за него да се свали онлайн. Techstream от другаде свалях, но спомен и аз като взимах търговеца нямаше в описанието за предлага този софтуер. В тая тема мисля имаше назад, но като цяло по руските тракери има всичко нужно :)
Страшни образи са китайците! Не че ми трябва SDD софтуера (за сега нямам и не планирам нищо дето се чете от него), но въпроса е принципен. Успях да намеря CD четец вчера и наистина се оказа, че диска идва с JLR SDD V168 и всичките му там програми за инсталиране и т.н.

Все пак, на който му трябва да ползва само ТехСтрима с този кабел - нека следва инструкциите на mapamop (Господ здраве да му дава да го черпим дълго вафли и кафе bow.gif ) от последния пост на стр. 21 на темата Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Кабела от линка си бачка съвсем адекватно с ТС версия 18.000.08, независимо от цвета wink.gif :D

gena_bs

Мнение от gena_bs » 01 Мар 2026 17:40

Честита Баба Марта на всички!

Вчера открих, че имам голям проблем с приложението Kingbolen Ediag.
Android 9, 17GB свободна памет.
Самият адаптер Kingbolen Ediag Elite е изправен, защото с друго съвместимо приложение си работи.
Януaри излезе update v1.4.0 и го инсталирах. Така също паралелно и обновленията на Google.
С други приложения от Google Play и странични няма проблеми.
Само с едно за Renault, което си имаше трудности още при инсталацията.
От 2-3 месеца не съм ползвал Ediag app. Имаше обновления и на марките, които съм свалил също.
Като забелязах, че не се показваха от първия път коректно, а след презареждане на Ediag.
Ама не обърнах внимание на това до вчера.
Вчера неприятна изненада - стартирам Ediag и когато избера All Systems Diagnostic и приложението се затваря.
Втори опит и получавам Ediag кееp stopping !
Останалите функции работят, без значение дали има свързан адаптер и автомобил.
Чистене на памет, принудително спиране, повторна инсталация - никакъв ефект!
Някакси успях да сваля даже всички необходими марки. Връзка с акаунта и сървъра има, защото и Online записите от диагностиките са достъпни.
Явно има някакъв проблем с приложението и гугълските ъпдейти.
Същият цирк е и на виртуален Android 14 на Win10.
Писах на китайците, ама не очаквам каквато и да било реакция от тяхна страна.

Някой има ли подобни проблеми с Ediag App?
Независимо от модел Kingbolen/ Thinkcar/ Mucar BT200MAX?
Прикачени файлове
Screenshot_20260228-083407.png
Screenshot_20260228-083407.png (137.76 KiB) Преглеждано 134 пъти
Screenshot_20260228-083629.png
Screenshot_20260228-083629.png (29.94 KiB) Преглеждано 134 пъти

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 183 пъти
Получена  благодарност: 733 пъти

Мнение от mapamop » 01 Мар 2026 18:09

gena_bs написа: 01 Мар 2026 17:40 Някой има ли подобни проблеми с Ediag App?
Независимо от модел Kingbolen/ Thinkcar/ Mucar BT200MAX?
При мен имаше ядове на Самсунг със Android 16 първоначално. Адаптера се разкачаше на живи данни на произволен принцип. На китайския таблет с Анроид 14 нямаше ядове. В момента май работи, но съм го пробвал 2 пъти за малко време. За това "май" в отговора. Тойотата като цяло я ровя с един друг адаптер с Техстрийм, че същия адаптер на радиото през USB е беден откъм показания.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...

gena_bs

Мнение от gena_bs » 01 Мар 2026 21:43

Преди малко открих нещо странно.
В последната версия на Ediag 1.4.0 са включили функция за TPMS.
Тя се появява на първоначалния екран на приложението редом до Vehicle Coverage Inquire и след секунда изчезва.
TPMS, предполагам, е недостъпна за Ediag Elite или поне не без платена регистрация и допълнителен модул.
Екранът става, както е на втория screenshot. Ако при това състояние избера All Systems Diagnostic - приложението се затваря.
Обаче, ако успея веднага след първоначалното стартиране на Ediag и преди изчезването на TPMS да избера All Systems Diagnostic, то функцията заработва.
Показва се списъкът с марки и възможност да се свалят, изтриват и да се стартира диагностика.
Китайски неприятни изненадки!

И още нещо - диагностичните модули, изискващи задължителен и постоянен достъп до нет и локация са жива набутка.
► Виж съдържание

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 131 пъти

Мнение от FearSoft » 02 Мар 2026 17:32

gena_bs написа: 01 Мар 2026 21:43Android 9
Да не би старата версия на ОС да ти причинява проблеми? Пробва ли на друг телефон, с 16-ка?
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
Изображение

gena_bs

Мнение от gena_bs » 02 Мар 2026 19:02

Приложението работеше перфектно.
Новата версия на Ediag, някой Google update или 1-2 нови app от Google Play, които инсталирах от декември насам са причината.
Нямам другo андроидско устройство за проба.
Чакам китайчетата да направят нещо. Въпреки, че от друг форум ме "успокоиха' да не се обнадеждавам много. sad.gif

Публикувай отговор