Кабели, преходници, OBD адаптери за диагностика и подобните - собствен опит

bladyle
Автомобил: Toyota Avensis T27
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от bladyle » 09 Фев 2026 09:22

Радвам се че линка още работи и е свършил работа. На мен само диск с JLR SDD V160 ми бяха пратили както и линк за него да се свали онлайн. Techstream от другаде свалях, но спомен и аз като взимах търговеца нямаше в описанието за предлага този софтуер. В тая тема мисля имаше назад, но като цяло по руските тракери има всичко нужно :)

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 524 пъти
Получена  благодарност: 117 пъти

Мнение от gena_bs » 09 Фев 2026 19:59

Тези кабели справят ли се успешно с диагностика на всички блокове на по-нови автомобили?
Примерно след 2020 година. И кои точно, че като пусна търсачката и излизат доста по-нови варианти.
Защото имам негативен опит с кабели, използващи същата марка чипове, които се дънят на други автомобили.
Освен това FTDI са направили така, че ако направиш update на fw и/ или на драйверите, то чипът се заключва. Съответно е за кофата.
Затова и продавачът е написал специално да не се свързвате с Internet, предполагам.
Един вид китайците са направили защита от китайци. ppp.gif

Toyotaholic
Автомобил: RX400h

Мнение от Toyotaholic » 10 Фев 2026 23:37

bladyle написа: 09 Фев 2026 09:22 Радвам се че линка още работи и е свършил работа. На мен само диск с JLR SDD V160 ми бяха пратили както и линк за него да се свали онлайн. Techstream от другаде свалях, но спомен и аз като взимах търговеца нямаше в описанието за предлага този софтуер. В тая тема мисля имаше назад, но като цяло по руските тракери има всичко нужно :)
Страшни образи са китайците! Не че ми трябва SDD софтуера (за сега нямам и не планирам нищо дето се чете от него), но въпроса е принципен. Успях да намеря CD четец вчера и наистина се оказа, че диска идва с JLR SDD V168 и всичките му там програми за инсталиране и т.н.

Все пак, на който му трябва да ползва само ТехСтрима с този кабел - нека следва инструкциите на mapamop (Господ здраве да му дава да го черпим дълго вафли и кафе bow.gif ) от последния пост на стр. 21 на темата Toyota Techstream - програма за диагностика на Toyota

Кабела от линка си бачка съвсем адекватно с ТС версия 18.000.08, независимо от цвета wink.gif :D

gena_bs

Мнение от gena_bs » 01 Мар 2026 17:40

Честита Баба Марта на всички!

Вчера открих, че имам голям проблем с приложението Kingbolen Ediag.
Android 9, 17GB свободна памет.
Самият адаптер Kingbolen Ediag Elite е изправен, защото с друго съвместимо приложение си работи.
Януaри излезе update v1.4.0 и го инсталирах. Така също паралелно и обновленията на Google.
С други приложения от Google Play и странични няма проблеми.
Само с едно за Renault, което си имаше трудности още при инсталацията.
От 2-3 месеца не съм ползвал Ediag app. Имаше обновления и на марките, които съм свалил също.
Като забелязах, че не се показваха от първия път коректно, а след презареждане на Ediag.
Ама не обърнах внимание на това до вчера.
Вчера неприятна изненада - стартирам Ediag и когато избера All Systems Diagnostic и приложението се затваря.
Втори опит и получавам Ediag кееp stopping !
Останалите функции работят, без значение дали има свързан адаптер и автомобил.
Чистене на памет, принудително спиране, повторна инсталация - никакъв ефект!
Някакси успях да сваля даже всички необходими марки. Връзка с акаунта и сървъра има, защото и Online записите от диагностиките са достъпни.
Явно има някакъв проблем с приложението и гугълските ъпдейти.
Същият цирк е и на виртуален Android 14 на Win10.
Писах на китайците, ама не очаквам каквато и да било реакция от тяхна страна.

Някой има ли подобни проблеми с Ediag App?
Независимо от модел Kingbolen/ Thinkcar/ Mucar BT200MAX?
Прикачени файлове
Screenshot_20260228-083407.png
Screenshot_20260228-083407.png (137.76 KiB) Преглеждано 47 пъти
Screenshot_20260228-083629.png
Screenshot_20260228-083629.png (29.94 KiB) Преглеждано 47 пъти

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 183 пъти
Получена  благодарност: 733 пъти

Мнение от mapamop » 01 Мар 2026 18:09

gena_bs написа: 01 Мар 2026 17:40 Някой има ли подобни проблеми с Ediag App?
Независимо от модел Kingbolen/ Thinkcar/ Mucar BT200MAX?
При мен имаше ядове на Самсунг със Android 16 първоначално. Адаптера се разкачаше на живи данни на произволен принцип. На китайския таблет с Анроид 14 нямаше ядове. В момента май работи, но съм го пробвал 2 пъти за малко време. За това "май" в отговора. Тойотата като цяло я ровя с един друг адаптер с Техстрийм, че същия адаптер на радиото през USB е беден откъм показания.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...

gena_bs

Мнение от gena_bs » 01 Мар 2026 21:43

Преди малко открих нещо странно.
В последната версия на Ediag 1.4.0 са включили функция за TPMS.
Тя се появява на първоначалния екран на приложението редом до Vehicle Coverage Inquire и след секунда изчезва.
TPMS, предполагам, е недостъпна за Ediag Elite или поне не без платена регистрация и допълнителен модул.
Екранът става, както е на втория screenshot. Ако при това състояние избера All Systems Diagnostic - приложението се затваря.
Обаче, ако успея веднага след първоначалното стартиране на Ediag и преди изчезването на TPMS да избера All Systems Diagnostic, то функцията заработва.
Показва се списъкът с марки и възможност да се свалят, изтриват и да се стартира диагностика.
Китайски неприятни изненадки!

И още нещо - диагностичните модули, изискващи задължителен и постоянен достъп до нет и локация са жива набутка.
► Виж съдържание

Публикувай отговор