Авенсис,Т27 2016- Проблен след шлайф на глава.

dimodalgia
Благодарил/а: 2 пъти

Авенсис,Т27 2016- Проблен след шлайф на глава.

Мнение от dimodalgia » 24 Фев 2026 21:08

Здравейте.
Преди време писах и няколкото отговора ми помогнаха. Сега пак се обръщам тук с надежда. Карам Авенсис Т27 1.8 147сс. Комби. 2016г. карам я от 2017г и от тогава на газ не съм имал проблеми...... 203 000км. ноември.25г От начало имах проблем със задържането на обороти докато загрее. Поддържах 1- 2 мин. с крак 1000-1200 оборота. Да разкажа на кратко...компресията в 2 и 3 цилиндър е 5..6атм. Навиха ме да шлифовам главата и смених един клапан. Сега вече пали нормално държи обороти постепенно падат и като загрее държи 750 оборота. И уж проблема го отстраних.НО.Оказа се, че сега имам друг проблем, породил се от предходния, или от ремонтирането. Като мина 20-30 км. ми святкат лампите. Изключва ми автоматичната спирачка, сензорите за близост. светва ми и Удивителния триъгълник, като мига и чека . Чека започва понякога постоянно да свети, понякога мига, а понякога не свети.Като светнат лампичките, леко се появяват вибразии и става нервна. (няма значение при каква скорост 90 или 140. Когато чека изгасне се оправя и си ускорява идеално ( за тойота Авенсис ). Преди като откача акумулатора гршките изчезваха, но вече и това не помага. Закарах я пак при майстора. Откри се,че свеща на първи цилиндър е черна. Смених свещи и бубини и пак същото. Завъртяхме ги-пак проблем в първи цилиндър. Закарах я в Тойота -Стара загора. цял ден я тестваха,диагностики, диаграми на свещи, дюзи, цялата ел инсталация и пак не откриха прпблема. Преди това спрях газовата уредба от бутилката, да не би да изтърва по малко и да бърка компютъра. 2 резервоара изгорих, и се оказа, че за около 300 км. ми изгоря 50 ..и литра. ...
Ако някой може да помогне, ще съм му благодарен. Благодара предварително.

Публикувай отговор