RAV4 XA20 2.0 VVTi 2AZ-FE 150HP RHD - Check Engine - ламбда сонди ?
-
Djokcho@
- Автомобил: RAV 4,2002 ,150hp ,VTI
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Toyota Rav 4 2002 ,2.0 ,150 hp VVTI
Да не забравя -колата е само и единствено на бензин (имам 10 МПС-та и нито едно не е на газ ).Да не ме съветвате да търся проблем в газта , евентуално...
- max-2
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 139 пъти
Значи стреля в цилиндър с отворени смукателни клапани и пали остатъчно гориво. Мисля, че само някой, който е много в час със запалителната система може да го оправи. Има ли други такива случаи според изк. интелект?
Carina E 4AFE LB 1992
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 75 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Колега от така написаното аз разбирам че при подаването на контакт имаш някаква детонация.
Да уточним, че подаването на контакт и стартиране на двигателя са две различни неща.
Та кога се случва всичко това? Че ако е при контакт въобще не е хубаво за механиката на дв.
caryЦар
-
Djokcho@
- Автомобил: RAV 4,2002 ,150hp ,VTI
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Благодаря на всички ,които се отзоваха ,също така и на тези които ме критикуват ,че не съм обяснил (иначе обясних като за големи ,и грамотни хора).
Когато разреша проблема ще пиша какво е било .Успех на всички през Новата Година!
Когато разреша проблема ще пиша какво е било .Успех на всички през Новата Година!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 417 пъти
- Получена благодарност: 445 пъти
Ами успех....
Аз така и не разбрах от обяснението като сте погледнали под капака откъде се чува/вижда 'детонацията'?
Дали коляновият вал се опитва да превърти (т.е. гори някъде в цилиндрите), или нещо друго прави проблема? Дали гърми всмукателният колектор - какво сте видяли като сте смъкнали въздухопровода пред дросела към въздушен филтър..
За да гори му трябва гориво в правилно съотношение с въздух и искра... Ако искрата е от цилиндър - това предполагам отдавна сте го диагностирали, смъквайки свещите и проверявайки дали в момента на подаване на контакт подава искра... Това би изисквало продължаване подаване на гориво (течащ инжектор) и интересно поведение на ЕКУ - да подаде искра преди да се е завъртял коляновият вал.. Не съм гледал схемата, и вероятно повредена бобина (или кабели към нея) би направила подобно подаване на искра, но това би се отразило и на работата на ДВГ след стартиране..
Наистина ще е интересно да се разбере откъде е бил проблема.
Така че - успех в намирането на решението...
Аз така и не разбрах от обяснението като сте погледнали под капака откъде се чува/вижда 'детонацията'?
Дали коляновият вал се опитва да превърти (т.е. гори някъде в цилиндрите), или нещо друго прави проблема? Дали гърми всмукателният колектор - какво сте видяли като сте смъкнали въздухопровода пред дросела към въздушен филтър..
За да гори му трябва гориво в правилно съотношение с въздух и искра... Ако искрата е от цилиндър - това предполагам отдавна сте го диагностирали, смъквайки свещите и проверявайки дали в момента на подаване на контакт подава искра... Това би изисквало продължаване подаване на гориво (течащ инжектор) и интересно поведение на ЕКУ - да подаде искра преди да се е завъртял коляновият вал.. Не съм гледал схемата, и вероятно повредена бобина (или кабели към нея) би направила подобно подаване на искра, но това би се отразило и на работата на ДВГ след стартиране..
Наистина ще е интересно да се разбере откъде е бил проблема.
Така че - успех в намирането на решението...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Hursa
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 218 пъти
Гърми още преди да завърти стартера? Явно не съм разбрал.
И си е любопитно.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid