Здравейте колеги,
Същия проблем с паленето. Toyota Corolla Hatchback 2004 D4D E120 90 к.с.
След зареждане на OMV запали трудно от 2-3 път. Зареждането може да е съвпадение с проблема, но може и да не е. Първото, което проверих е да не са ми сипали бензин - не.
Акумулатора е нов и върти достатъчно силно. Резервоара е сменен около месец преди да се появи проблема. Двама механици се връзваха с някакви скенери - няма грешки.
Според единия било ниско налягане в дюзите. Но проверката беше с отвиване на тръбопровода за високо налягане и оливане на двигателя с нафта. Не знам как точно премери колко точно е налягането!?
Според другия, беше горивен филтър, който смени с нов. После реши, че е от подкачващата мембрана над филтъра, защото не ставала твърда. След като стана твърда след няколко напомпвания - колата пак не пали.
Сменени са подгряващите свещи, защото се оказа, че работи само една, Не знам кога са изгорели, но никога не съм имал проблем с паленето, без значение колко е стояла колата и колко е студено навън.
В момента колата пали единствено със спрей за бърз старт, пръснат през въздуховода. Знам, че не е добре, но е единственото решение да си свърша някаква спешна работа или да я закарам до поредния майстор.
Според мен, a и чисто теоретично не стига гориво или достатъчно гориво до двигателя при стартиране. Но къде да търся и как да реша проблема не знам.
Тук сте писали за SCV клапан. Молбата ми ако може някой дами покаже къде точно се намира, за да мога да го покажа на следващия майстор

или да ме насочи как да открия такъв клапан за моя двигател.
След като запали, колата работи нормално. Няма вибрации, няма пушеци и не е имало /на ГТП винаги е под нормата/, няма прекъсвания, има си нормална мощност и ускорение.
Изгледах всичко, което намерих за този проблем с подобни двигатели и така стигнах и до тази тема. До колкото можах сам, проверих релета и бушони, но са здрави.
Пиша Ви с надеждата някой да помогне бързо защото на 21.12.2025 ми предстои ГТП и няма как да мина със спрея.

Благодаря Ви предварително