Yaris Cross - има ли вече собственици?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 167 пъти
Получена  благодарност: 617 пъти

Мнение от mapamop » 05 Юли 2025 17:44

Тинк написа: 05 Юли 2025 14:38 Багажника му е достатъчно голям, за да побере и една кора яйца
Стават на омлет от другия багаж.
Тинк написа: 05 Юли 2025 14:38 Яриса не е лоша колица
Не съм казал че е лоша, но е извън идеите ми за семеен автомобил. Предвид наличието на 2 деца, жена, триколка и тротинетка - не ми е малък катуна като ще се ходи далеч от вкъщи. Вероятно и Яриса ще свърши работа, но ще е измъчено с багажа.
Тинк написа: 05 Юли 2025 14:38 Сега ако трябва да се носят перални и шкафове, има си други МПС-та за тая работа
Има. Но Авенсиса ми е винаги подръка и събира. Единствените неща които не е успял да глътне са хладилник 1.80м височина, и задна врата от Авенсис Т22 хечбек.
За хладилника скосените задни колонки не позволиха да се затвори вратата, а за задната врата не стигнаха 4-5 см ширина на отвора на багажника.
Тинк написа: 05 Юли 2025 14:38 На Авенсиса пък силата му е в извънградското - доста по-комфортен и безшумен
Не знам дизеловият как е, но бензиновия на магистрала не е склонен да пази много тишина. Не е брутално шумен, но не е и съвсем безшумен. Астмата беше още по-зле с "концертните способности". Откъм возия нямам оплаквания, предвид че на дълго никога не се е налагало да излизам от него с чужда помощ, и мога да се движа свободно на собствен ход.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...

Тинк
Автомобил: Авенсис Т25
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 18 пъти

Мнение от Тинк » 05 Юли 2025 18:49

mapamop написа: 05 Юли 2025 17:44 Стават на омлет от другия багаж.
В днешно време кой носи кора с яйца, когато отива на море? tongue.gif Просто си купуваш яйцата от магазина на морето.
А ако пазаруваш от местната Била, предполагам, че може да ги сложиш и на задната седалка, ако чак толкова напълниш големия багажник на Авенсиса. :thumbsup:
mapamop написа: 05 Юли 2025 17:44 Не съм казал че е лоша, но е извън идеите ми за семеен автомобил.
Така е, Яриса е градска кола - да си возиш Д-то до работа, да се качваш по бордюри, да висиш в задръстванията и да ти е икономично (гори около и под 4/100 градско). Ако ще ходиш да пазаруваш от голям супермаркет или на море/планина, Авенсиса еднозначно е по-добрият избор.
Освен това задните седалки на Яриса са ми много неудобни. За къси разстояния и деца може би стават, но за дълъг път си е мъчение отзад. guns.gif Което си е още един показател, че това е (малка) градска кола за всеки ден.
mapamop написа: 05 Юли 2025 17:44 Не знам дизеловият как е, но бензиновия на магистрала не е склонен да пази много тишина.
В сравнение с e-CVT-то на Яриса си е направо тих. Особено при скорости над 100 км/ч. :angel4:
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.

Публикувай отговор