"Кучетата" ( DongFeng и BAW) се оказа че имат "кучкарник" в Русе

Вероятно си ги "преслушал", но да ги има и "за другите":
https://www.facebook.com/ShowroomRuseDo ... cale=bg_BG
"Кучетата" ( DongFeng и BAW) се оказа че имат "кучкарник" в Русе
Ето, само с избора ти на Нисана започваш - ще зареждам до 100%, само ако това, ако онова. Ако си вземеш BYD, няма да го мислиш, защото батерията позволява това. И няма да ти дреме през нощта да си го оставиш само на нощна тарифа да ти зареди до 100% и да не се притесняваш ако през деня трябва да дозаредиш, заради начина ти на "пазене" на колата и да не я пълниш на 100% (поне това изказа в защита на 22 кВт-овото ти зарядно).biro написа: ↑23 Юни 2025 12:41 Аз сравнявам средното нивo на Sealion 7 и то има батерия 82.5kWh , 150kW DC. Цената му е 52 000 GBP в UK. Нямат представителство в БГ и за това гледам UK.
Тоя BYD с 93kWh батерия е на цена колкото нов нисан с една нова резервна батерия
Нисана си зарежда на 130kW DC до към 45-50%. Съвсем достатъчно да стигна до гаража.
Батерията я зареждам на 100% само ако ще пътувам над 350км. Настройката на зареждачката ми е от 23:00 до 1:30. Включвам само ако е под 25% или ако ми трябва на 100% за следващия ден я включвам на по-високи %.
Последно зареждане на 100% на 31. Май. От тогава съм минал 1400км с 6 зареждания:
до 78%, до 37% (DC в Търново, колкото да стигне до гаража. Споделях 150kW зареждачка с една тесла и съответно 75kW ), 58%, 82%, 79%, 76% (общо 273kWh)
Като пример разликата между Х3 и Х5 от 2022-ра е 21 см. Една педя, както каза.
Да избегне фалита, след оттеглянето на Рено
Като си такъв капацитет по материята какъв ЕА щеше да ми препоръчаш за покупка в края на 2023г? Аз тествах много и нямаше кищо сравнимо с нисана. Едва 2024г към края се появиха модели на BMW с прилично голяма батерия за също така прилична цена. Всичко до момента на поръчката ми предлагано официално в БГ беше с по-малка батеря. А немските СУВ от не премиум клас бяха (и сега са) отвратителни от към качество на интериор и окачване. Просто тогава 90kWh батерия бе мираж за всички останали.slowtraveler написа: ↑22 Юни 2025 16:05 но не съм уверен, че решението на Нисан за такъв модел като твоя е правилно
Новия лийф още тази година. Твърдотелните батерии ги слушам от 10 години. Тойота ги пускаха няколко пъти за тия 10г и още ги няма.
Тази е с умряла 12v батерия. Човека си е седял в студа на аксесоари и нормално така да стане.
Май приемаш нещата лично - засегнат си на тема Нисан
Успех. Само на Нисан може да се случи след като си карал Х на брой часове да умре в движение от слаб 12в акумулатор.
- Did this happen mid drive?
- Yes mid drive (and pretty scary if I might add).
Да, ако използваше батерия като на Нисана, нямаше да е хубаво. Не случайно се чудиш какви гимнастики да правиш, за да ти стигне тока. Ако си вземеш BYD, няма да го мислиш толкова.
Каква тройка? В момента са най-големите производители на електрически автомобили в света. BYD за 2024-та година са продали повече само електрически автомобили от колкото всички модели Нисани.
Без да съм проверявал ценови листи и спецификации, доколкото аз разбирам сравнението на biro е на база сходна цена или иначе казано какво предлага едната марка за една цена и другата за същата цена. Това е начинът по който и аз сравнявам колите, когато ще купувам нова - слагам някакъв минимален набор от желани параметри и екстри и оттук насетне почвам да сравнявам на база кой каква цена предлага, имайки едно наум и за очакваното качество, като за марка с по-добра репутация откъм качество (например Тойота) обикновено съм склонен да дам и малко повече пари, дори да е леко по-назад откъм предлагани "екстри". Относно китайските модели автомобили в Европа - досега колкото пъти съм ги сравнявал, толкова пъти цените им са ми се стрували доста високи. Това, че са наблъскали една камара "shiny" екстри (типично за всякакъв тип китайски продукти), не ме убеждава, че цената си заслужава повече спрямо по-евтините европейски модели, а дори лично у мен поражда притеснението за повече неща, които могат да излизат извън строя в произволни отрязъци от времето на ползване на колата. Опитът ми с други китайски продукти, които също превъзхождат откъм спецификации, е че нещата работят избирателно - един ден работят, друг ден ненадейно излизат извън строя и ако имаш късмет след още някакво време се "оправят" от само себе си, проработвайки пак. Конкретно за цените на автомобилите им - не знам дали се дължи на някакви най-общо казано "мита" налагани от ЕС, но ако не успеят да докарат по-ниски цени от европейските марки, лично аз никога не бих си и помислил да дам толкова много пари, рискувайки с качеството/надежността на продукта. Това с представителството също е доста важен фактор, но предполагам е по-лесно решим. За момента и аз не бих си взел дори Тесла основно заради липсата на официално представителство у нас, пък камо ли някоя съмнителна (за мен) китайска марка, която може да изисква доста по-чести ремонти.
И аз така правя, но примерът на biro изглежда леко изкривен заради известен дисбаланс в цените в UK (ниският китайски модел почти на цената на високия, а цената на високия - по-ниска от тази на алтернативата в Нисан)... Като обявените за Германия изглеждат доста по-логични и там китаеца си е по-евтин във всяко отношение и оборудване... Но относно параметрите - както споделих според мен просто сравняваме различни автомобили, защото параметрите на китаеца са много по-добри (айде - с единствено изключение АС заряда
Нищо подобно. Виждам, че по-добре от мен знаеш какъв автомобил ще ми свърши по-добра работа. Поне кажи какъв е като си започнал.
И тук грешиш. Ще карам този доследващия нов.slowtraveler написа: ↑24 Юни 2025 06:02 И май така и не разбра, че задявката с Нисан е само защото се опитваш да се успокоиш, че си направил правилен избор с покупката си
Нищо против китайците. Не случайно тествах два техни представителя. Още са далеко обаче. Много ориз ще трябва да изядат.slowtraveler написа: ↑24 Юни 2025 06:02 китайците набраха голяма инерция и СЪВСЕМ СКОРО ще станат основният играч в тази игра
Не ми се е случвало за 27х км при правилна употреба на колата - не стои по 1 час с включени подгреви по седалките на 1 натискане на старт бутона без спирачка. Но има и такива лауреати.
Никакви гимнастики просто карам и като се наложи зареждам. Имам 22kW в гаража, 2-3 часа заряд е достатъчен. Единствената гимнастика е на нощна тарифа в повечето време. Таймера го задавам в зареждачката, имам интернет в гаража.
Тук съм съгласен. Много ориз ще папкат докато се докажат на евро пазара. А и цената им е висока отнесено към нисана. Ще се научат да правят и 22kW АС в даден момент. Преди 2 месеца се спука предния джам на нисана и 10 дни чаках доставка. Оригинален с подгрев. Ако бях с BYD колко време щях да ходя с колелото до офиса при подобна случка?BOz написа: ↑24 Юни 2025 08:13 И единствената пречка са предразсъдъците, за което просто трябва време. И изграждане на необходимата инфраструктура и/или канали за следпродажбено обслужване. Което реално е единственото логично обяснение в момента да избереш Нисана пред BYD-то, което е основен аргумент.
Аз сравнявам цените в страната където купувам колата. А то няма BYD цена за сравнение в България. Само заради теб погледанх цените на китайките в Европа.slowtraveler написа: ↑24 Юни 2025 11:32 обявените за Германия изглеждат доста по-логични и там китаеца си е по-евтин във всяко отношение и оборудване
Това пък откъде го измисли?!!! Взел си решение, с автомобил, който те е устройвал в даден момент.. След ден/месец/година съвсем логично е възможно сам да прецениш, че такова решение вече не те устройва и да смениш концепцията... И в това няма нищо лошо... И точно затова никога не правя 'съдебен спор' за дадено решение - човекът си го е решил според собствените си нужди и възможности към дадения момент и толкова... Същият човек при поява на нов модел или нови нужди/възможности вероятно би направил друг избор - всичко в света се изменя, и човек трябва да се адаптира към новите условия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта