Профилактика/подръжка смазване на чистачки
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Смазва колкото смазва водата - докато вали дъжд. 

Carina E 4AFE LB 1992
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не забравяйте, че всяка смазка си има конкретно предназначение...
Стандартното WD40 си съдържа фино масло, което безусловно смазва, но не може да очакваш да 'стои като грес'...
Неслучайно има толкова различни смазки с различни приложения - погрешната смазка няма да върши работата си както правилната...
Преди време (сигурно преди 25-27г) бяхме доставяли една смазка (или хидравлична течност), която струваше около 10х$/литъра.. Дали можехме да минем с WD40
Затова за конкретния случай - WD40 би помогнало за краткотрайна експлоатация и би работило безпроблемно... Но ако се иска дълготрайна безпроблемност - се разглобява механизма, почиства се от боклуците, промива се, и се смазва с правилната смазка... Предполагам за чистачките би трябвало да е някаква грес..
Стандартното WD40 си съдържа фино масло, което безусловно смазва, но не може да очакваш да 'стои като грес'...
Неслучайно има толкова различни смазки с различни приложения - погрешната смазка няма да върши работата си както правилната...
Преди време (сигурно преди 25-27г) бяхме доставяли една смазка (или хидравлична течност), която струваше около 10х$/литъра.. Дали можехме да минем с WD40

Затова за конкретния случай - WD40 би помогнало за краткотрайна експлоатация и би работило безпроблемно... Но ако се иска дълготрайна безпроблемност - се разглобява механизма, почиства се от боклуците, промива се, и се смазва с правилната смазка... Предполагам за чистачките би трябвало да е някаква грес..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Благодарил/а: 9 пъти
Минава ми една идея, не е добра, писюрска е, мърлява, но...нямам скоба за вадене на рамената, а мехника ми е добър и зарит от поръчки и едва ли ще намери време за моя кахър
Та с две думи: мисля си дали е възможно с фин шлаух от кислородна маска Ф 2мм, да впръскам през решетката малко ВД40, но за да не е напълно на сляпо
, бих помолил, ако някой има схемата на чистачките да я прикачи тук за ориентация-мисля,че няма да навреди да опитам...
за начало 

Toyota Corolla 1,3 4e-fe,1998
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
А какъв е проблем да пробваш да свалиш рамената?
До сега няколко пъти съм свалял на различни автомобили и не ми се е налагало да ползвам скоби.
Развиваш гайките, вдигаш рамото, за да освободи напрежението и с леко поклащане и пръскане излитат, поне при мен.
Ако видиш, че не излизат, просто си връщаш гайките и търсиш друг вариант
До сега няколко пъти съм свалял на различни автомобили и не ми се е налагало да ползвам скоби.
Развиваш гайките, вдигаш рамото, за да освободи напрежението и с леко поклащане и пръскане излитат, поне при мен.
Ако видиш, че не излизат, просто си връщаш гайките и търсиш друг вариант
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
Мерси, така ще постъпя, както навремето със Шкодата, ама за тук не знаех как... 

-
50/50, т.е. нищо ; едното рамо излезе, но другото нещЯ...
след много нежни почуквания и къпане с WD40 i Mannol, обаче...чистачките се раздвижиха с почти нормална скорост, след всичкото чукане и ,“къпане“ - явно блокажа не бил много як, та не съм се отказал, ако някой си направи труда да ми прати схема на чистачките да пробвам с тънък шлаух да опитам да посмажа където става, колкото и непрофесионално и левашки да изглежда... 

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Сваляш перото на чистачката. Както е вдигнато рамото започваш да го клатиш в посока напред-назад на автомобила (към стъклото и към предната броня) като едновременно с това го дърпаш нагоре да излезе.
При моите общо 4 автомобила - 3 налични и един вече претопен, плюс тези на моя в моргата на който не им помня бройката не е имало такъв на който да не успея да му извадя чистачките.
Масово на всички Тойоти кората под чистачките мисля да беше на 2 части - свали тази част която е под извадената чистачка и погледни къде да пръскаш, но ме съмнява че и мотора може да е клеясал.
От друг автомобил и да ти снимат няма да е съвсем същото ...
При моите общо 4 автомобила - 3 налични и един вече претопен, плюс тези на моя в моргата на който не им помня бройката не е имало такъв на който да не успея да му извадя чистачките.
Масово на всички Тойоти кората под чистачките мисля да беше на 2 части - свали тази част която е под извадената чистачка и погледни къде да пръскаш, но ме съмнява че и мотора може да е клеясал.
От друг автомобил и да ти снимат няма да е съвсем същото ...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Автомобил: Corolla Cross AWD
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 3 пъти
Ако си от Бургас пиши ми на лично да взема да ти помогна с една скоба, че като гледам колко време се мъчиш като "грешен дявол" ...easy rider написа: ↑28 Апр 2025 13:05 50/50, т.е. нищо ; едното рамо излезе, но другото нещЯ...след много нежни почуквания