NISSAN QASHQAI 2.0 dci ILI RAV4 D4D

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
ysata

NISSAN QASHQAI 2.0 dci ILI RAV4 D4D

Мнение от ysata » 14 Дек 2007 01:42

КОЛЕГИ КОЛЕБАЯ СЕ М/У QAHQAI 2.0 dci i RAV4 D4D говорим за дизел КАКВО ЩЕ МЕ ПОСАВЕТВАТЕ.

Аватар
Marina

Мнение от Marina » 14 Дек 2007 06:31

Нали не очакваш в клуба на Тойота някой да ти каже да си вземеш Нисан?!
Аз лично, преди да си взема Тойотата, карах Нисан, дизел. И мога да кажа, че ня съм имала никакви проблеми докато не стана на 15. После изведнъж всичко сдаде багажа.

Единственото което сега ме възпря да не взема пак Нисан е обединението на Рено, Нисан и Дачия.
wink.gif

del_sol_fen

Мнение от del_sol_fen » 14 Дек 2007 06:59

wow, marina, ti napravo ni vze za sektanti. mai si oburkala markite, nissan sa sektantite a toyota fenovete sa tezi koito davat obektivni mnenia.
-------------------------------------------------
"...coming up on the Clock Channel ..... Six O'Clock..."

diver

Мнение от diver » 14 Дек 2007 08:11

Marina написа:Нали не очакваш в клуба на Тойота някой да ти каже да си вземеш Нисан?!
Аз лично, преди да си взема Тойотата, карах Нисан, дизел. И мога да кажа, че ня съм имала никакви проблеми докато не стана на 15. После изведнъж всичко сдаде багажа.

Единственото което сега ме възпря да не взема пак Нисан е обединението на Рено, Нисан и Дачия.
wink.gif
Егати аргумента...карах нещо 15 години безпроблемноо и то взе че умря...малко кат магарето на Настрадин Ходжа..тамън го научил да не яде и то взело, че гушнало букета.....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

del_sol_fen

Мнение от del_sol_fen » 14 Дек 2007 08:37

ama ti otkade znaesh che sa 15 godini? tia napisa 15...dni spored men! vse pak e niss(r)an :P hahaha tva beshe shegichka...ama seriozno de!
-------------------------------------------------
"...coming up on the Clock Channel ..... Six O'Clock..."

ysata

Мнение от ysata » 14 Дек 2007 08:40

не забравяити колеги че тук говорим конкретно за тези два автомобила qashqai i rav4 и двете дизел и 4х4 и двата с ангренажна верига.ако някой има впечатления като возия комфорт здравина и др моля нека да сподели.

Аватар
Marina

Мнение от Marina » 14 Дек 2007 09:40

diver написа:
Marina написа:
wink.gif
Егати аргумента...карах нещо 15 години безпроблемноо и то взе че умря...малко кат магарето на Настрадин Ходжа..тамън го научил да не яде и то взело, че гушнало букета.....
Това е аргумента ми, не това, което ти си писал. Не съм я сменила, щото ме е оставила. Напротив, исках да кажа, че Нисаните са много добри коли, това от личен опит. Сега тепърва ще разбера дали и с Тойота е така. (макар да нямам съмнения за това)

Nixter

Мнение от Nixter » 14 Дек 2007 15:54

Ами първо реши дали да си взимаш "джип"-SUV (Rav) или Crossover (Qashqai). Аз лично предпочитам Нисана само заради визията му на компактен градски "джип", въпреки че съм фен на Тойота. По друго не мога да ги сраянявам.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 14 Дек 2007 17:12

ti puk!?! Tvoito vijdane e tolko obektivno kolkoto na Bush Tax Cut propozala!!!
del_sol_fen написа:wow, marina, ti napravo ni vze za sektanti. mai si oburkala markite, nissan sa sektantite a toyota fenovete sa tezi koito davat obektivni mnenia.
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 15 Дек 2007 05:19

На мен Qashqai ми прилича на настъпена жаба и на някакъв китайски джип менте,но това си е мое становище,но и като погледна Folkswagen Tiguan/егати и просташкото име,нещо като кашкай smile.gif / имитира Toyota Rav4 отвсякъде,а не новоизлюпения Нисан Кашкай.Рав4 е еталон в класа,но всеки да си прави избора.Отделно,че дизелите на Нисан са Рено и става голям миш-маш.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 15 Дек 2007 10:37

Нисана е по-малък с по-малък багажник и не особено добри ОФ-роуд възможности.
Новият Раф-4 си е "джип" отвсякъде.
В ауто билд 4х4 имаше сравнение между четири модела такива коли. Кашкай го бяха наредили пред РАВ 4, защото тойотата била по-скъпа и багажника и се отварял на страни, а не нагоре, но нещо не успяха да ме убедят с тези аргументи, че Кашкай е по-добър. dry.gif
Цената зависи от екстрите, които наредиш, а това че багажника се отваря на страни, а не нагоре е предимство според мен, а не недостатък.

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 15 Дек 2007 13:17

ВладиЧ написа:Нисана е по-малък с по-малък багажник и не особено добри ОФ-роуд възможности.
Новият Раф-4 си е "джип" отвсякъде.
В ауто билд 4х4 имаше сравнение между четири модела такива коли. Кашкай го бяха наредили пред РАВ 4, защото тойотата била по-скъпа и багажника и се отварял на страни, а не нагоре, но нещо не успяха да ме убедят с тези аргументи, че Кашкай е по-добър. dry.gif
Цената зависи от екстрите, които наредиш, а това че багажника се отваря на страни, а не нагоре е предимство според мен, а не недостатък.
аз съм РАВ 4 . мен лично много ми допада като концепция.
за мен ТОЙОТА е еталон в автомобилостроенето.

иначе ysata отиди на ТЕСТ ДРАЙВ на двата автомобила и вземи правилното решение :thumbsup:

ysata

Мнение от ysata » 15 Дек 2007 16:01

mitoko е прав трябва да отида на тест драиф и да пробвам и двата.само не знам как става как го организират сас записване ли как .някои ходил ли е?

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 15 Дек 2007 19:39

ysata написа:mitoko е прав трябва да отида на тест драиф и да пробвам и двата.само не знам как става как го организират сас записване ли как .някои ходил ли е?
Аз съм ходил (в Тойота). Казваш, че искаш да тестваш новия Рав4 и ако го има даваш лична карта и се качваш с някой от ТМ Ауто. Няма нито час, нито нищо.
Хубаво разгледай двете коли - простор, материи на табло и пр., дизайн, покарай ги и ела да споделиш мнението си с нас. После аз ще ти кажа моето за 2-те джипчета wink.gif

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 15 Дек 2007 20:59

Който сам си отговори на въпросите, ще се усети накъде е наклонена везната:
Колко бройки от двата модела има по нашите пътища?
Какво мотивира хората много повече да предпочитат единия модел пред другия?
Какво е обезценяването на двата модела за първите 4-5 години?
Какви са сервизните разходи за първите 4-5 години?
Кой от двата модела е по-ликвиден? (по-лесно и по-бързо се продава на нашия пазар)

Публикувай отговор