Нов горд собственик на АЕ86

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Нов горд собственик на АЕ86

Мнение от lz2lps » 14 Дек 2007 22:08

Благодарение на El Camino една мечта стана реалност biggrin.gif.
Отново хиляди благодарности!!!!

От няколко дни вече и аз се сдобих с Toyota (и то каква).
Досега имах Honda Civic Coupe и Acura Integra GSR.

Като се поразрових малко из форума установих че съм споменат няколко пъти laugh.gif

Например тук:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=210 ... ght=tustin

С hyankov сме стари познати. Таман го бях убедил да кръсти бебето си
Soichiro Honda ако е момче. Жива и здрава да ти е дъщеричката Ицо, вече няма да можем да се дразним взаимно tongue.gif. Ha hyankov му се падна бебе от баницата с късмети на нова година, на мен нова работа и кола - сещате се че и трите неща са реалност laugh.gif. Дето се вика - внимавайте какво си пожелавате защото може да се сбъдне.

Как се стигна до тук ?
След тази тема: http://www.drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1747
El Camino ми писа че продава неговото Хачироку (на което отдавна бях хвърлил око) - надявам се и двамата като се приберем от странство да се видим най-сетне - заразени сме с една и съща болест - Хачироку и бензин в кръвта biggrin.gif . След това след всякакви схеми отдалечено да ръководя операцията по събиране на нужните пари, безсънни нощи за баща ми - 24 дена след тази тема следва това ( :wav: ):

ИзображениеИзображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 14 Дек 2007 22:13

туй мъжете не сте у ред laugh.gif
шегувка tongue.gif да ти е честита, щом пък й се радваш толкоз :thumbsup:

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

....

Мнение от rudolf » 14 Дек 2007 22:19

аххх тииии:) супер,,,,ма при безхаберно отношение -клуба ще ти я отнеме насилствено и ще я даде на друг осиновител...

зорко ще следим как расте перформанса и при теб,,,,

аи бе уачинг :confused2: ЮЮЮ tongue.gif

diver

Re: ....

Мнение от diver » 14 Дек 2007 22:25

Ам честита да ти е.
rudolf написа:аххх тииии:) супер,,,,ма при безхаберно отношение -клуба ще ти я отнеме насилствено и ще я даде на друг осиновител...

зорко ще следим как расте перформанса и при теб,,,,

аи бе уачинг :confused2: ЮЮЮ tongue.gif
както викаше магарето от Шрек аз аз аз аз аз....Ама кат нема АЕ86, ше се мъчим с некоя МР2-ка май...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

b_d

Мнение от b_d » 14 Дек 2007 22:33

Честито!
А който търси намира - само търпение да има...

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 14 Дек 2007 22:47

Благодаря ви !!!

Че ще се грижа - спор няма :). Няма да имате шанс да я отнемето в полза на клуба :whistle: Повярвай ентусиазма и желанието ми е голямо. Все повече се убеждавам че собствениците на AE86 са особена порода :)
Може да не изглежда като за автосалон - но в техническо отношение мисля да е на добро ниво. Това не значи и необмислено слагане на "performance" части също wink.gif

Като за начало ще я покарам, ще и се порадвам - ще усетя от какво има нужда според моя стил на каране, ако е необходимо ще подобрявам. Напролет боядисване, обработка против ръжда, подсилване на купето ако е нужно. Лека полека без да бързам - имам си и друга всекидневка, вече не е нужно да се чудя следващия ден как да отида на работа. Може да не е пълна реставрация както някои от проектите в AEU86.org (евала на пичовете) - но и 8500 EUR и 1.5-2 години работа не са малко :). Малко или много - колата е инструмент за забавление, да носи удоволствие на пистите да помага в развитието на способностите ми.

Ще цитирам едни думи на Кеичи Tcучия - "It ain't just power dude. It is all about balance". Сигурен съм че се сещате каква беше другата кола :).

bad_dog - мерси !!! Усещам че сме от една порода :) Погледни под моя и твоя пост tongue.gif

"If the car is not performing the way it should: first tighten the nut behind the wheel."
Последно промяна от lz2lps на 14 Дек 2007 23:17, променено общо 1 път.
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"

b_d

Мнение от b_d » 14 Дек 2007 23:09

хахахах - егати съвпадението...

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 15 Дек 2007 00:27

цялата тема е да дразните слабите десни автоматици ае-85,,нали???
как не ви е срам,,,нямате ли капка морал???

нууу ае86 ...:scratch: ,,,нуу погоди...

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Нов горд собственик на АЕ86

Мнение от Japanese_fever » 15 Дек 2007 00:37

Chstito i Vesela Koleda! :thumbsup:
Tova e mnogo legendarna Corolla. smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 15 Дек 2007 12:14

Честита да ти е придобивката! За тази кола може да се говори много, доста хора от форума имаме преки впечатления (и добри, и не дотам) от историята й. Надявам се наистина да е попаднала в добри ръце и да се превърне в един достоен представител на модела! Предполагам, че си намерил и четеш писанията на Пънки по темата, определено си имаш кола с минало! wink.gif Ето как изглеждаше когато я купих за него през 2003. Имам още доста снимки, ако проявяваш интерес! cool.gif
Прикачени файлове
АЕ86.JPG
АЕ86.JPG (40.14 KiB) Преглеждано 4172 пъти
АЕ86а.JPG
АЕ86а.JPG (73.28 KiB) Преглеждано 4172 пъти

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 15 Дек 2007 13:19

Да ХеКи, в момента не ми остава нищо друго освен да чета :whistle:
Все още съм виждал колата само на снимки и едно клипче, което баща ми направи когато я регистрира (не е нужно да казвам че си лягам и ставам с него, и съм го гледал поне 20пъти ohmy.gif).

Аз също се надявам колата да се превърне в достоен представител :).
Не съм много технически грамотен, досега основно съм се опитвал да развивам шофьорските си умения (и не мисля да спирам :) ) - но с желание всичко се постига. А желанието е огромно !!!.

Разбира се инструменти, подходящи условия, свободно време, .....
За най-важното обаче - предварително събиране на нужната информация мисля че няма да имам проблеми. Сервизни ръководства, форуми като този, AEU86.org, www.club4ag.com, http://www.dorikaze.com. Надявам се и вие да давате по някое рамо от време на време :help:.

И най-важното - ще имам нещо, което да правим заедно с баща ми и да бъдем заедно, че от толкова работа и странство не остава време за най-близките. Какво по хубаво от това.... Само че ще бъде под строг контрол, че понякога поговорката ако с чука не става, пробвай с по-голям laugh.gif не е валидна.

За сега брат ми е в USA и той може да ми праща някои други благинки, особено оригинални Toyota части (ако съдя по цените за Хондата ми при официалния дилър - 200% отгоре ohmy.gif). Аз имам един принцип - нямам пари за евтини неща. Естествено понякога се налага да се правят компромиси с дребни неща, но мисля да ги огранича до минимум. Пък ако не ще да праща - ще накарам hyankov да му дърпа ушите tongue.gif.

Както писах и преди - основната ми цел за сега е да запазя купето, другото се прави. А, и колата ще си бъде атмосферка :whistle:
Това е засега което мога да кажа за бъдещето и - все още е много рано да правя планове, въпреки че в момента съм в активен research (това ако го чуеш от устата на програмист в работния му ден - означава да си клати краката цял ден laugh.gif, добре че днес в Дания е неработен ден и не е такъв случая).

А и да - ХеКи - много бих се радвал да разбера абсолютно всичко за новата ми кола, понякога историята е също толкова интересна, както и бъдещето.

Надявам се в най-скоро време да си направя и аз темичка с моя скромен проект, между другото междувременно може и да пускам част от моите разсъждения, за да не се изгубя по пътя :). Вече имам един текстов файл - само се надявайте да не изпадам много често в Yoda режим, че тогава става страшно - немам спирка laugh.gif

Поздрави на всички и мерси за поздравленията!!!

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 15 Дек 2007 14:05

Не знам защо Пънкара си закри страниците с проектите, там всичко беше описано степ бай степ. Поемам ангажимент да говоря с него да ги възстанови, или поне информацията от тях да стигне до теб, надявам се той да няма нищо против! Иначе на мен ми се намират разни снимчици от различните интервенции по колата, от първоначалното и реставриране до пролетта на тази година, преди да я вземе Владо. Ако искаш, пусни ми меила си на лично съобщение и ще ти пратя каквото имам. Поздрави!

agent dust

Мнение от agent dust » 16 Дек 2007 00:56

честито!
трябва да обявим джихад на хондите laugh.gif
status: за БАН

Аватар
lz2lps
Обратна връзка:

Мнение от lz2lps » 16 Дек 2007 01:35

Мерси Краси. Конкуренцията в Клас А на италианското става все по-жестока :). Мишо и него го е навестил Дядо Коледа и му де донесъл едно VTi. Със сигурност ще бъде интересно :), особено да караш.

Разправяли са ми познати, които са служили в Ирак че камикадзетата като атакуват викат "Allah Akbar (Аллах е велик)". Явно нашата реплика ще е Hachiroku Akbar - дано момчетата с Хондите да се уплашат, че иначе няма да се дадат лесно. Шегувам се разбира се - всичките са пичове и важното е да се забавляваме..., пък и имам една Хонда в гаража освен Хачито :whistle:.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 16 Дек 2007 02:51

lz2lps написа:Мерси Краси. Конкуренцията в Клас А на италианското става все по-жестока :). Мишо и него го е навестил Дядо Коледа и му де донесъл едно VTi. Със сигурност ще бъде интересно :), особено да караш.

Разправяли са ми познати, които са служили в Ирак че камикадзетата като атакуват викат "Allah Akbar (Аллах е велик)". Явно нашата реплика ще е Hachiroku Akbar - дано момчетата с Хондите да се уплашат, че иначе няма да се дадат лесно. Шегувам се разбира се - всичките са пичове и важното е да се забавляваме..., пък и имам една Хонда в гаража освен Хачито :whistle:.

двоен агент...нищо не му доверявайте.,,,вече сигурно ни е изтропал козовете пред хондаджийте че сме уравновесени и с задно....ей сега ще я преправя в странично предаване и ще ги изненадам tongue.gif

кой завой са повече--левите или десните??

Публикувай отговор