Ако е като имитацията на плюш в Авенсис Т22 трябва да ти кажа че е приятен на допир, и се чисти адски лесно. Изрязах си от такава седалка "плюша" от гърба ѝ и го отупах. Жена ми после го мина с мокра кърпа и стана като нов. Седалката е стояла месеци навън на открито. Ако не го залееш със смола, боя, нещо от рода на захарен сироп или кръв и да го оставиш хубаво да изсъхне, дълбоко ме съмнява да не се изчисти или изпере.
По отношение на седалките, май грозните и бедняшки изглеждащи седалки ще са ми от любимите. Предвид че като служебни коли съм карал и Дачия, Опел Кадет, Нисан Примера и Рено Мегдан-Смешник, след това Опел Астма със Рекаро седалки - тези са единствените които след 6 до 8 часа пробег без прекъсване, са ми позволили да се движа сам на собствен ход при слизането. При почти всички други освен Реното ходех като колянов вал. И аз ги гледах скептично, но са удобни. Миналата седмица целият платнен салон го изчистих с пистолета за тапицерии за компресора за час и половина. Двамата ми сина, бяха асфалтирали гърбовете на седалките с кал, и отзад си имаше доста кални и прашни петна.
Ако може да преживееш липсата на кожа, не е повод за отказ от покупка според мен.
Може и да ме отсвириш, защото това са си мои лични размисли и страсти от моята камбанария.