Новата Camry XV70 HSD /2019 - сега/- ценова листа и оборудване - обща дискусия

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 19 Мар 2025 15:51

Sunstrooper написа: 19 Мар 2025 13:33 За ВСИЧКИ останали - този плюш след 2 седмици ще е мазало
Ако е като имитацията на плюш в Авенсис Т22 трябва да ти кажа че е приятен на допир, и се чисти адски лесно. Изрязах си от такава седалка "плюша" от гърба ѝ и го отупах. Жена ми после го мина с мокра кърпа и стана като нов. Седалката е стояла месеци навън на открито. Ако не го залееш със смола, боя, нещо от рода на захарен сироп или кръв и да го оставиш хубаво да изсъхне, дълбоко ме съмнява да не се изчисти или изпере.
По отношение на седалките, май грозните и бедняшки изглеждащи седалки ще са ми от любимите. Предвид че като служебни коли съм карал и Дачия, Опел Кадет, Нисан Примера и Рено Мегдан-Смешник, след това Опел Астма със Рекаро седалки - тези са единствените които след 6 до 8 часа пробег без прекъсване, са ми позволили да се движа сам на собствен ход при слизането. При почти всички други освен Реното ходех като колянов вал. И аз ги гледах скептично, но са удобни. Миналата седмица целият платнен салон го изчистих с пистолета за тапицерии за компресора за час и половина. Двамата ми сина, бяха асфалтирали гърбовете на седалките с кал, и отзад си имаше доста кални и прашни петна.
Ако може да преживееш липсата на кожа, не е повод за отказ от покупка според мен.
Може и да ме отсвириш, защото това са си мои лични размисли и страсти от моята камбанария.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 19 Мар 2025 16:20

Удобството трябва да е критерий при изборът на тапицерия. Когато кожата е перфорирана и някой я оака както си трябва няма чистене. Мисля, че е по-трудно от пране на плат. Един път разлях кафе, застана като в леген и след като веднага го попих с много хартия се наложи да сипвам два пъти вода, за да побелеят перфорациите. Добре, че беше лято 40 градуса.
Аз не харесвам плюша на вид, добре че на старата кола тапицерията е студена вълна. Няма такъв кеф.
Carina E 4AFE LB 1992

Sunstrooper
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Sunstrooper » 19 Мар 2025 17:03

mapamop написа: 19 Мар 2025 15:51 Ако може да преживееш липсата на кожа, не е повод за отказ от покупка според мен.
По принцип заради кожата, па макар и мушама, съм склонен да отида на по-високото оборудване. Проблемите с платнените седалки са ми два: 1. Като станат на петна (а те стават) ми е супер неприятно да го гледам. Платовете, които слагат в по-достъпните марки коли (вкл. и Тойота), са гадни и от типа, при който петната си остават, колкото и да се чисти. Това от опит с колата на баща ми и на приятели, в които съм се возил; 2. Неприятен ми е допирът с точно този тип платове. Примерно на VW платовете не ми бяха неприятни, на Шкода бяха търпими, но тойоти, дачии, рена, хюндай.....не, мерси. Особено лятото откачам, ако седя на такъв плат.
mapamop написа: 19 Мар 2025 15:51 Може и да ме отсвириш, защото това са си мои лични размисли и страсти от моята камбанария.
Никого не отсвирвам....нали затова съм дошъл тук - да питам хората с опит. :cheers:
max-2 написа: 19 Мар 2025 16:20 Когато кожата е перфорирана и някой я оака както си трябва няма чистене.
Съгласен по принцип. Аз пия само вода и смятам да избягвам кафето вътре, така че се надявам да не се стига до там. То като стане мазало, май няма голямо значение кожа с дупки ли е, плат ли е. Все е кофти.

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 19 Мар 2025 18:25

Sunstrooper написа: 19 Мар 2025 17:03 1. Като станат на петна (а те стават)
Има едни кърпички на Bingo и още ред турски марки които ефективно се справят с пресни петна. Лятото поливах с парафин против корозия Корола-Версо и бях поопръскал фаровете. Тази вакса се чисти със коресилин, разредител за бои и тези кърпи. Първите две са нетолерантни към поликарбоната. За тежки случаи ползвам пяна Tuff Stuff и микрофибърни кърпи - за мокрене и търкане и още една за подсушаване.
Това е резултата по бояджията-помияр който ми е спал на седалката цяла седмица с мръсните дрехи и ми беше свършил бензина, понеже климатика ми беше настроен на 16 градуса, с първото запалване. А целогодишно е на 22...
Разликата е половин флакон пяна и 3 часа яко търкане. Заради калъфите мизерията я открих 4 месеца по-късно.
► Виж съдържание
--
► Виж съдържание
Sunstrooper написа: 19 Мар 2025 17:03 Неприятен ми е допирът с точно този тип платове
Не знам платовете на новите модели как са. Този по бордовете е много близо до идеята за памучния плат на дънките, поне на пипане. Но за това не мога никак да ти дам мнение - карам доста стара барака, и със различни дизайнерски решения. За мен кожата не е по-лесна за подръжка, но не изглежда и да е много по-тежка. Лекета мисля ще се получат и на кожата тип велур, която видях в един Авенсис Т25 през 2019 - неспасяемо от потта и мазнината в нея да не стане на лекета. Чисти се, но не изглежда по-добре от плата окапан от дъжда през вратата. Генерално платовете на Тойота ако не си много упорит и амбициран да ги лекьосаш, не събират непоправими петна.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Sunstrooper
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Sunstrooper » 19 Мар 2025 20:12

Впечатляващ резултат! :thumbsup:
В новите тойоти платът е като в дачия. Обикновен плат, без текстура, тънък и гаден на допир. За него съм сигурен, че не бих го издържал. В Тигуана ми хареса даже платът, но разбира се не мога да преценя дългосрочно дали ще мога да живея с него.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 19 Мар 2025 21:17

Бегом у форума на тигуан!
Сами си пожелахте ключ!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra