От седмица съм собственик на Toyota Rav4 (XA40) 2.0 d4d 143 к.с. 2017 година.
Количката за момента е страхотна, но за жалост се сблъсках с 2 неща, които са проблем (поне за мен). Силно се надявам някой да успее да ме насочи какво да правя за да стигна до решението им.

- Първият проблем е навигацията. На самата мултимедия имам бутон NAV, но при натискането му, ми излиза съобщение "Navigation is not available on your system" със заглавие "Function not available". От менюто за системна информация виждам, че софтуерната ми версия е (0101AB), и на самия панел на мултимедията, точно под дисплея пише (510108) - ще прикача 2 снимки.
Предложиха ми варианд да сложа някакъв модул за CarPlay и AndroidAuto - така и направих. Но уви и там проблем, при свързването (от техник) уж всичко ОК, обясняваше ми стъпка по стъпка, но след монтажа - влизам в A/V и единственото което виждам е черен екран. Когато включа на задна предавка се появява менюто което очаквам, но е с много лошо качество (един вид модула ми замества камерата за заден ход).
Някой дали е запознат какво може да се направи за да активирам AndroidAuto или поне да си сложа някакви карти на тази мултимедия, тъй като не съм особено голям фен на китайските мултимедии...

- Вторият проблем се поражда от това, че пътувам много често на дълги разстояния и съм свикнал с круиз контрола. За жалост когато го включа и дам лостчето надолу за да задам скоростта която да се поддържа - след няколко секунди се изключва сам. Има случаи в които не се изключва, но това съм забелязал, че е единствено когато съм на перфектно равен път (без изкачвания и спускания).
Дали има решение за това - как може да се направи да не се изключва? Или поне ако не е нормално - на къде да се насоча?

Благодаря предварително на всички отзовали се!