Карам по магистралата и изпреварвам с 130-140. Отзаде един такъв като вас, с черните автомобили, ми светка да му се махам от пътя щото карал със 180-200 км/ч и му преча.Мирослав Петков написа: ↑12 Мар 2025 00:55 BOz, Много правилно го написа! Тези екземпляри, които си мислят че карат безопасно , държат лявата лента на магистралата и не я освобождават , защото видиш ли разрешената скорост била еди каква си - са по опасни от хората със спортни автомобили. Те не осъзнават ,че чувството за стабилнос при 200 км/ч е същото като при 60 км/ч със техните асматици! Те не осъзнават че тези коли са три пъти , по бързи , по сигрни,по стабилни от техния автомобил. А това за което съвсем не им идва на ум в пилешкия им мозък е ,че и спира 4 пъти повече от техния автомобил!
Ситуация - изпреварвам със 150 км/ч два тира. Отзад на километър зад мен почват да святкат и ми се лепват на бронята. За да освободя лентата, трябва да набия спирачки и да се мушна между двата тира, при това с опасна маневра. Но като гледам как се опитвате да оправдаете летящите, не ми се мисли......
Ами него го няма в огледалото като тръгна, пък и нямам радар да ми показва зад мен с каква скорост се движат. Който иска да си кара с 200, но да не притеснява останалите, като има трафик, да намаля, има притеснителни водачи, които могат да напрявят грешна маневра.
Ами изпълнява се, не е като да изпреварвам като натоварен тир (по 1 минута и повече). Ама не може да се изпълни са 2 секунди както иска мутрата зад мене.
Може ли чл. от закона да цитираш, да си припомним. Аз много отдавна не съм го чел и може да съм позабравил.
Аз имам друга идея - след като е в нарушение, ще изчака да се прибера с дясната лента, а не да ми святка отзаде, все едно аз нещо съм в нарушение. Щом не може да се сдържа, да си кара със 180, ако пътната обстановка го позволява.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта