Разбита рейка-нов РАВ4

DINODEWD
Автомобил: Аурис 1.6 2007

Разбита рейка-нов РАВ4

Мнение от DINODEWD » 20 Апр 2022 00:06

Здравейте, на моят Аурис 2007 има тропане откъм волана (усеща се в ръцете) по неравности. Някой знае ли решение на проблема?

nolan
Автомобил: Toyota RAV4 / XA30
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 3 пъти

Разбита рейка-нов РАВ4

Мнение от nolan » 17 Окт 2023 10:19

Здравейте, колеги. Ще използвам и аз темата да вдигна малко. При РАВ4 ХА30 проблема е същият. Има причукване при ход на волана независимо на място или в движение. С времето се засили и ме притеснява. Смених лагер тампоните на двата макферсона, но проблема продължава. Механика ми стигна до заключението, че е рейката (при мен е електрическа). Някъде по-нагоре четох за смяна на втулките с бронзови такива, или проблем в кормилния кардан. Можете ли да ми разясните повече от къде може да се намерят такива втулки или някой, който може да рециклира въпросната рейка с такива? Намирам се в гр. София. Поздрави.

toyota777
Автомобил: RAV4 XA20 + echtes Auto
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 18 пъти

Разбита рейка-нов РАВ4

Мнение от toyota777 » 27 Фев 2025 12:15

nolan написа: 17 Окт 2023 10:19 Здравейте, колеги. Ще използвам и аз темата да вдигна малко. При РАВ4 ХА30 проблема е същият. Има причукване при ход на волана независимо на място или в движение. С времето се засили и ме притеснява. Смених лагер тампоните на двата макферсона, но проблема продължава. Механика ми стигна до заключението, че е рейката (при мен е електрическа). Някъде по-нагоре четох за смяна на втулките с бронзови такива, или проблем в кормилния кардан. Можете ли да ми разясните повече от къде може да се намерят такива втулки или някой, който може да рециклира въпросната рейка с такива? Намирам се в гр. София. Поздрави.
при моята ХА30 след множество проверки за това "пукане" нищо не се намираше. Оказаха се "Биалетките от Ада" нямат хващане просто, братовчед ми има сервиз, вдигахме колата на подемник и спря да пука, и нищо не се видя никъде, нямаха грам луфт, малко бяха омаслени само, но това е нормално, след подемника на място пак не пукаше и после след 30км отново се появи. mellow.gif
ама пукаше все едно чупи пружина в началото, все едно лагер на макферсона, но по-силно, не съм виждал такова чудо от биалетка, чак във волана се усещаше неравномерност.
със спринцовка ги напълних с отработено масло и са ок, няма да ги сменям докато нямат луфт.
преди това смазвах кардана и нищо.
от дъжд имаше малко промяна пукаше по-малко, а след един офф-роуд се поразбиха малко и леко утихнаха
иначе може да пука е от какво ли не:
лагер макферсон
кардан на волана
рейка
ел. мотор на сервото(в купето е)
оригинални биалетки- пресовани като за световно
шарнир
кормилен накрайник.
не-завити болтове след ремонт ..
и други разни ...

Публикувай отговор