Разбита рейка-нов РАВ4
-
- Автомобил: Аурис 1.6 2007
Разбита рейка-нов РАВ4
Здравейте, на моят Аурис 2007 има тропане откъм волана (усеща се в ръцете) по неравности. Някой знае ли решение на проблема?
-
- Автомобил: Toyota RAV4 / XA30
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 3 пъти
Разбита рейка-нов РАВ4
Здравейте, колеги. Ще използвам и аз темата да вдигна малко. При РАВ4 ХА30 проблема е същият. Има причукване при ход на волана независимо на място или в движение. С времето се засили и ме притеснява. Смених лагер тампоните на двата макферсона, но проблема продължава. Механика ми стигна до заключението, че е рейката (при мен е електрическа). Някъде по-нагоре четох за смяна на втулките с бронзови такива, или проблем в кормилния кардан. Можете ли да ми разясните повече от къде може да се намерят такива втулки или някой, който може да рециклира въпросната рейка с такива? Намирам се в гр. София. Поздрави.
-
- Автомобил: RAV4 XA20 + echtes Auto
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 18 пъти
Разбита рейка-нов РАВ4
при моята ХА30 след множество проверки за това "пукане" нищо не се намираше. Оказаха се "Биалетките от Ада" нямат хващане просто, братовчед ми има сервиз, вдигахме колата на подемник и спря да пука, и нищо не се видя никъде, нямаха грам луфт, малко бяха омаслени само, но това е нормално, след подемника на място пак не пукаше и после след 30км отново се появи.nolan написа: ↑17 Окт 2023 10:19 Здравейте, колеги. Ще използвам и аз темата да вдигна малко. При РАВ4 ХА30 проблема е същият. Има причукване при ход на волана независимо на място или в движение. С времето се засили и ме притеснява. Смених лагер тампоните на двата макферсона, но проблема продължава. Механика ми стигна до заключението, че е рейката (при мен е електрическа). Някъде по-нагоре четох за смяна на втулките с бронзови такива, или проблем в кормилния кардан. Можете ли да ми разясните повече от къде може да се намерят такива втулки или някой, който може да рециклира въпросната рейка с такива? Намирам се в гр. София. Поздрави.

ама пукаше все едно чупи пружина в началото, все едно лагер на макферсона, но по-силно, не съм виждал такова чудо от биалетка, чак във волана се усещаше неравномерност.
със спринцовка ги напълних с отработено масло и са ок, няма да ги сменям докато нямат луфт.
преди това смазвах кардана и нищо.
от дъжд имаше малко промяна пукаше по-малко, а след един офф-роуд се поразбиха малко и леко утихнаха
иначе може да пука е от какво ли не:
лагер макферсон
кардан на волана
рейка
ел. мотор на сервото(в купето е)
оригинални биалетки- пресовани като за световно
шарнир
кормилен накрайник.
не-завити болтове след ремонт ..
и други разни ...