toyota777 написа: ↑22 Фев 2025 09:33
милиони чукания метал в метал също няма - дърпа го само колкото е необходимо
Аз знам че се управлява на импулсна модулация. Т.е. "иглата" на клапана "вибрира" във времето - отваря и затваря според импулсите на горивния компютър. От там има триене по повърхностите и въпросното "чукане метал в метал". Имаш триене вътре в клапана от механичното му движение, между частите му. Имаш триене от течността в метала - дори и спирателните кранове на чешмата ако си забелязал протичат в някакъв момент, въпреки че там налягането е мизерно малко сравнено с това в помпата и рейла. Но все пак водата успява да ги ерозира. Възвратната пружина като я мачка клапана през бобината и котвата също има умора на материала.
Елементарна обща култура за 8 клас, ама някой е спал в часовете по физика, и/или материалознание.
toyota777 написа: ↑22 Фев 2025 09:33
зануляване няма
Грешен отговор. Прави се с Техстрийм и го пише в сервизното как и защо се прави. Не се занулява помпата само на 1CD-FTV/116 Коня. След това вече има адаптация за допълнителна корекция, която компютъра си я смята и я записва, и не се влияе от свалянето на клемата на акумулатора. Идеята на зануляването на паметта на помпата е да се опреснят базовите параметри на новия клапан, понеже технологично е почти невъзможно да се произведат 2 еднакви, и всеки си има някакви отстъпи от спецификацията. Като не го занулиш в началото ще работи със параметрите на стария, заедно със динамичната корекция на режима му.
Само че чукчата е писател, не е читател (на сервизното ръководство), но пък мечтае за своите 5 минути слава, за да изпъкне като хипопотамски задник в кално блато.
За разлика от теб аз не се хврълям на амбразурата преди да съм си прочел теорията в литературата.
В момента пишеш глупости, за безполезна процедура, която за капак ако беше разровил форума щеше да откриеш че учудващо и при други не работи.
Ето ти четиво да не се излагаш като кифладжия:
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.