[Дискусия] Toyota и нейните конкуренти - обективни сравнения на база личен опит

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от Hursa » 16 Фев 2025 11:59

Мда, радетел за "чистотата на форума", като радетелите за "чистота на расата". А нещо по темата да имате да кажете?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

kanazuchy

Тойота и конкурентите

Мнение от kanazuchy » 16 Фев 2025 14:23

Мда, "на всяка манджа мерудия" ...

Mcl
Автомобил: Corolla ts
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 18 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от Mcl » 16 Фев 2025 17:27

И аз да се изцвъкам по темата, и на мен ми се разскърца нещо по окачването. Когато минавам през изкуствени неравности прискърцва, вече е на 91000 км. Това означава ли че, не е качествена. Ми мисля не ,като знаем какви са ни пътищата и горивата, според мен трябва заключване на темата. За да се успокоят страстите.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020

Аватар
memorex
Автомобил: avatar
Благодарил/а: 90 пъти
Получена  благодарност: 67 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от memorex » 16 Фев 2025 17:49

То големите страсти. w00t.gif
И без това е мъртвило поради малкото дефекти.
Нека да има поне малко градивна критика, а защо не и положителни отзиви.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming

Мирослав Петков
Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 93 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от Мирослав Петков » 16 Фев 2025 18:53

Темата тръгна от мен , поради изказването ми , че търсейки нов компактен СУВ за дъщеря ми , сравнявайки тойота и конкурентите, се оказа в този клас автомобили изключително неконкрентна! И да, въпреки ,че аз карам Рав4 PHEV , купихме на дъщерята WV t roc! Наблъскан тирок с екстри го платихме 61 хил след 11% отсъпка. Просто CHR набухан с екстри ,няма никакъв шанс да му броя 90 хил, ако ще и златна хибридна система да има в него! Гледам на нещата практично и логично, не съм фен на Тойота. Имам такава заради плъгин хибрида, ако го нямаше и аз нямаше да имам Тойота, просто не ме впечетлява с нищо, особенно за тези пари! 😀

mukot
Автомобил: Toyota Corolla Cross 2,0 FWD
Благодарил/а: 88 пъти
Получена  благодарност: 17 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от mukot » 16 Фев 2025 22:04

Мирослав Петков написа: 16 Фев 2025 18:53 не съм фен на Тойота
Нямаше нужда от това признание. Всички отдавна го разбраха. Човешката психика е такава, че понякога хейтенето носи удовлетворение на хейтъра. Извинявайте за offtopic.gif

Мирослав Петков
Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 93 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от Мирослав Петков » 17 Фев 2025 00:47

mukot, защо смяташ че хейтя? Просто изразих възмущението си в една друга тема, вследствие на което се отвори тази тема! Ако обърниш внимание, почти не участвам в тази тема! Не искам да насаждам на никого личното ми мнение изразих възмущение.

stangenov
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от stangenov » 17 Фев 2025 09:21

Аз пък съм на другият полюс, след като видях конкуренцията и направих доста тест драйв-ове, броих 88к за CHR. Но всеки сам си решава къде иска да си даде парите :D

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от Krachunov » 17 Фев 2025 09:32

TheRealDacho написа: 16 Фев 2025 00:57 Докато пък Toyota си е Toyota.
Да довода ми харесва. Може да е голо като пушка, с компромисен интериор но пък поне е тойота... ЯКО... Само че последните хибриди губят антифриз, гният им кабелите.,.. но тойота си е тойота tooth.gif
TheRealDacho написа: 16 Фев 2025 01:07 разбере и как Skoda & Volkswagen са много по-добрият избор.
Преди 5 години избрха тойота пред шкода. Нешата се въртят.
TheRealDacho написа: 16 Фев 2025 01:07 Аз ако мога да попитам, вие всяка Тойота ли сте карали която се предлага? Коя е най-новата Тойота която сте карали.
Моята беше 20та година, един приятел е с 21ва. А същите впечатления от 3ти имам и за 22ра година, всичките са 122 коня. Камри 2019 въпреки че от към екстри се изчерпва с това, че има 4 гуми, е по - тихо, но то мисля че е с акустични джамове.
TheRealDacho написа: 16 Фев 2025 01:07 Теск за нивото на шум в кабината на Toyota Corolla:

Гледа се графата за dB(A) която отговаря за честотите който засича човешкото ухо.
Мерил съм корола 1,8 - 122 коня. и го написах магистрала 140 80dB, Павета 30-40км/ч - 90dB, музиката на макс на въпросната 80. При шкодата, без акустични стъкла и допълнителни добавени изолации - шума е с 10 децибела надолу. Музиката не съм я мерил.
max-2 написа: 16 Фев 2025 01:37 Krachunov, 2.5 хибрид на магистралата се чува само при ускорение. При поддържане на скорост до ограничител двигател не се чува. Ограничителя е 195 мисля, не съм сигурен дали е по GPS или по километраж.
Което е тотално различен двигател от коментирания от мен 1,8. Ограничителя трябва да е на 180 по километраж.
dracunculus написа: 16 Фев 2025 08:14 Ето ти сравнение на IS300h 2020 (карам го ежедневно, марката принадлежи пряко на концерна Тойота) и Ауди A4 Allroad 2019 (в последно време колата е при мен всеки уийкенд, на сестра ми е). Ами, честно да ви кажа за ЕДНАКВА покупна
Благодаря за инфото, което е показателно, че не се робува на марка. Премиум не съм гледал защото не са ми по джоба та изобщо не съм гледал ни лексус ни ауди.
planetarydrive написа: 16 Фев 2025 11:54 За голямо съжаление, този форум се провали от 3-4 години насам. Чета го от самото начало- беше пример за високо ниво на компетентност и имаше полза.
Безпроблемното съжителство с Тойота-Лексъс, вероятно също допринася за дребнотемията- например голям дебат имаше по повод обезцветяването на лайстни, на вратите. Даже се правеше извод за падналото качество на марката.
Продължавам да мисля, че бълването на количество от няколко участника, не е случайно. Призива от тях, да не се изнервяме във форума, е още по-изнервящ. Постигат целта си. Ако въобще имат някаква цел, защото напълно е възможен и ментален проблем, съчетан с много свободно време.
Предполагам, че би коствало огромно усилие от организаторите на форума да се променят нещата и не е редно да се изисква такава, времеемка намеса от тях.
Вероятно оздравителна, тотална цензура, драстична редукция на писанията, би довело до по-друго усещане.
Това написано го разбирам така - всек пост който е различен от хвалебствени слова за най - великата марка..по - точно за маркаТА, да бъдат трити, авторите им блокирани и тук да си знаем, само тойота. Всичко друго не става ppp.gif

offtopic.gif
Mcl написа: 16 Фев 2025 17:27 Ми мисля не ,като знаем какви са ни пътищата и горивата
Няма разлика от тук до австрия и обратно. И бензин и дизел няма разлика. Нито по разход нито по вървеж.
Mcl написа: 16 Фев 2025 17:27 според мен трябва заключване на темата. За да се успокоят страстите.
Освен dracunculus който даде реална съпоставка (ако има друг, да ме прощава), всички други кажеш им "1.8 - 122 коня е слаб за магистрала " и се почне 2.5 тих... като един познат, говоря му тея неща защото най - малкото имам повече километри назад с тая корола, отколкото той изобщо се е возил в такава и той ми разтяга локуми колко е страхотно камрито. Ма нито му говоря за камри, нито го коментирам но довода му за королата е - колко естрахотно камрито. thumbdown.gif
Мирослав Петков написа: 16 Фев 2025 18:53 сравнявайки тойота и конкурентите, се оказа в този клас автомобили изключително неконкрентна!
точно и аз това обяснявах на въпросния човек с камрито.
Мирослав Петков написа: 17 Фев 2025 00:47 mukot, защо смяташ че хейтя?
Тойота/хибрид фен - хейт == всичко което е различно от богославяне на хибрида и че си спестил 300 грама гориво.

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 100 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от FearSoft » 17 Фев 2025 10:59

Не мисля, че темата е за ключ, все пак никой не е нарушил добрия тон.
Хубаво е, че се споделят различни мнения, това е идеята на форума. Странно ми е плюенето по принцип, но това си е мой кусур. Проблемът по-скоро е, че се научихме да искаме все повече и повече и да не се задоволяваме с това, което имаме.Това (според мен) е една от основните причини да сме на това дередже (извинявам се за турцизма) в световен план, не само в България. Просто вече сме отвикнали да се радваме на малките неща... Ама това е за друга тема.
На всеки, доволен от избора си - честито. На недоволните - животът продължава, това все пак е опит :thumbsup:
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от Krachunov » 17 Фев 2025 11:11

FearSoft написа: 17 Фев 2025 10:59 Проблемът по-скоро е, че се научихме да искаме все повече и повече и да не се задоволяваме с това, което имаме
Това не може да е сериозен коментар. Ако ми я подаряват - да. Ако е за някакви бюджетни пари - да. Ама за 60-100 хиляди да предлагаш нещо, то да няма и половината от предлаганите неща при конкуренция, не може да кажеш подобно нещо. Напротив точно изискванията движат прогреса. Като липсват изисквания, липсва конкуренция и резултата е лада и москвич. Преди някой носталгик да скочи, супер са били все още има - чудесно, само че всичкото е копирано от западни модели и по това време западните модели са били доста по - добре.

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 100 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от FearSoft » 17 Фев 2025 11:23

► Виж съдържание
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

Mcl
Автомобил: Corolla ts
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 18 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от Mcl » 17 Фев 2025 21:54

Krachunov написа: 17 Фев 2025 11:11
FearSoft написа: 17 Фев 2025 10:59 Проблемът по-скоро е, че се научихме да искаме все повече и повече и да не се задоволяваме с това, което имаме
Да както днес ми заявиха , вече тойота пести от всичко. Това скърцане ще ми излезне само някакви си 1400 лв. ама то е нищо. Въпреки че , предишната марка се слави с френското потекло , но за 12 години не бях харчил толкова пари, колкото сега за едни макферсони. И още повече , че е познат проблем от думите на приемчика, та може и да се окаже прав колегата Крачунов. Това не го очаквах , от тойота (нарочно е с малки букви).
Това не може да е сериозен коментар. Ако ми я подаряват - да. Ако е за някакви бюджетни пари - да. Ама за 60-100 хиляди да предлагаш нещо, то да няма и половината от предлаганите неща при конкуренция, не може да кажеш подобно нещо. Напротив точно изискванията движат прогреса. Като липсват изисквания, липсва конкуренция и резултата е лада и москвич. Преди някой носталгик да скочи, супер са били все още има - чудесно, само че всичкото е копирано от западни модели и по това време западните модели са били доста по - добре.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020

TheRealDacho
Благодарил/а: 31 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от TheRealDacho » 17 Фев 2025 23:32

https://www.google.com/amp/s/telegrafi. ... -that/amp/

⬆️Така преди няколко години имаше такава статия от Волво в която човек беше направил 1 милион километра с неговорото волво и от комоанията му бяха подарили нова кола. ⬇️
https://www.autoevolution.com/news/man- ... 81358.html
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI

i.vasilev
Автомобил: Corolla Executive 1.5 6МТ MY22
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Тойота и конкурентите

Мнение от i.vasilev » 18 Фев 2025 07:21

Това скърцане ще ми излезне само някакви си 1400 лв. ама то е нищо. Въпреки че , предишната марка се слави с френското потекло , но за 12 години не бях харчил толкова пари, колкото сега за едни макферсони. И още повече , че е познат проблем от думите на приемчика, та може и да се окаже прав колегата Крачунов. Това не го очаквах , от тойота (нарочно е с малки букви).

offtopic.gif Няма ли гаранция тая кола?

Публикувай отговор