Комфорт модул Корола Е210

mitko86
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitko86 » 10 Фев 2025 11:20

Привет колеги,

Имам следното питане - имам Корола Е210 1.8 хибрид, ниво Luxury, същата има ли комфорт модул да се вдигат стъклата след изгасване с комбинация от копчета и ако няма, има ли вариант чрез някакви настойки /без слагане на допълнителен модул/ да заработи rolleyes.gif Колата е с безключово палене, отваряне и заключване.

Благодаря предварително на всички отзовали се :thumbsup:

Поздрави :cheers:
ех Corolla 1.4 d4d 2006 г. / Corolla 1.8 sedan hybrid 2020 г.

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 10 Фев 2025 12:25

"Работа на електрическо стъкло, свързано с функцията за заключване на вратата
Електрическите стъкла може да се отварят и затварят чрез механичния ключ.(→ стр. 583)
Електрическите стъкла може да се отворят и затворят чрез безжичното дистанционно управление.* (→ стр. 145)
*: Тези настройки трябва да се персонализират в упълномощен дилър на Toyota или друг квалифициран и подобаващо оборудван специалист."
От инструкцията на колата. Но имайте предвид, че за това действие електромоторите им (или е по-правилно "сервомотори", не знам) се захранват от акумулатора (след като системата е изключена и те не консумират много малко), а той е с малък капацитет (не е желателно да се задействат разни екстри при това положение - ако акумулатора "падне" до определена степен няма да стартира системата, а и могат да се проявят различни "грешки", и да си имате проблеми).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Enwor
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от Enwor » 10 Фев 2025 22:48

В Luxury+ го активирах през телефона с едно от приложенията. Не че го ползвам много. Със задържане на бутона за отключване сваля прозорците, а с този за заключване ги вдига. Започва винаги с шофьорския прозорец и след това останалите три едновременно.

P.S. в книжката пише, че огледалата също може да се настроят да се отварят при запалване, а не при отключване. Но досега не съм намерил как да го направя без да ходя в официалния сервиз :)
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 10 Фев 2025 23:12

Hursa написа: 10 Фев 2025 12:25 От инструкцията на колата. Но имайте предвид, че за това действие електромоторите им (или е по-правилно "сервомотори", не знам) се захранват от акумулатора (след като системата е изключена и те не консумират много малко), а той е с малък капацитет (не е желателно да се задействат разни екстри при това положение - ако акумулатора "падне" до определена степен няма да стартира системата, а и могат да се проявят различни "грешки", и да си имате проблеми).
На мен в тойота ми го активираха вдиганте през ключа за 10 мин. Доста тъпо ми се стори, зашо не са по подразбиране та трябва да ходиш.
За акумулатора, надали някога ще имаш проблем точно от това. Ако взел дал, може. Иначе колко пъти ще свалиш и качиш джамовете така 1-2 пъти- 3?!
На жената яриса 2014 хибрид, беше с оригиналния си акумулатор до 9тата година на колата. За стартиране на системата не се нуждае от толкова тоик, колкото стандартен ДВГ и няколко пъти успях като се разбуди заряда да запаля. Идеята ми е, че това няма да ти е проблема. Ако имаш проблем МОЖЕ евентуално да допринесе.

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 11 Фев 2025 10:11

Не мисля, че трябва да бъде активирано по подразбиране, защото мисля, че е нежелателно да бъде ползвано при хибрида поне. И по този начин дават възможност на потребителя да започне да ползва автомобила си след купуването без да се налага да търси как да деактевира не особено желани функции. Тези мотори не харчат малко, при експлоатация в града, например - при чести спирания, до магазин, до училището на децата, до площадката за игри - като ни стане навик, постоянно ще слизаме при отворени прозорци, евентуално няколко и постоянно ще се харчи от акумулатора. Дори на не хибрид - при честите стартирания от акумулатора се харчи и не успява да се възстанови при кратките пътувания. Но не разбирам защо трябва тази "персонализация" да не може потребителя да си я активира и дезактивира сам, подобно на другите персонализации - например с времето през което светят фаровете на функцията "изпрати ме до дома" (както и да светят или не - аз съм я деактивирал, сигурно е удобна, но много рядко имам полза от нея).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 100 пъти

Мнение от FearSoft » 11 Фев 2025 12:44

Enwor написа: 10 Фев 2025 22:48 В Luxury+ го активирах през телефона
Стана ми интересно - кой модел е това? Че не виждам да се продава такъв... Да не би да става дума за Executive+?
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

stefandg

Мнение от stefandg » 12 Фев 2025 22:10

FearSoft написа: 11 Фев 2025 12:44 Стана ми интересно - кой модел е това? Че не виждам да се продава такъв... Да не би да става дума за Executive+?
Миналата година имаше бройки с Luxury оборудване с 1.8 двигател.
Прикачени файлове
Corolla H&TS MY24 + Luxury 1.8_Price list.pdf
(1.54 MiB) Свалено 37 пъти

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 63 пъти
Получена  благодарност: 100 пъти

Мнение от FearSoft » 13 Фев 2025 08:09

Да де, Luxury, ама без +. Затова ми стана интересно, да не съм пропуснал нещо. tooth.gif
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

Enwor
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от Enwor » 14 Фев 2025 09:07

FearSoft написа: 11 Фев 2025 12:44
Enwor написа: 10 Фев 2025 22:48 В Luxury+ го активирах през телефона
Стана ми интересно - кой модел е това? Че не виждам да се продава такъв... Да не би да става дума за Executive+?
Мда, екзетив+, писал съм през пръсти..
Точно щото харчат искам и огледалата да сменя. Забравя нещо вътре - бжжж бжжж всеки път.
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid

Публикувай отговор