Мнение
от Hursa » 11 Фев 2025 10:11
Не мисля, че трябва да бъде активирано по подразбиране, защото мисля, че е нежелателно да бъде ползвано при хибрида поне. И по този начин дават възможност на потребителя да започне да ползва автомобила си след купуването без да се налага да търси как да деактевира не особено желани функции. Тези мотори не харчат малко, при експлоатация в града, например - при чести спирания, до магазин, до училището на децата, до площадката за игри - като ни стане навик, постоянно ще слизаме при отворени прозорци, евентуално няколко и постоянно ще се харчи от акумулатора. Дори на не хибрид - при честите стартирания от акумулатора се харчи и не успява да се възстанови при кратките пътувания. Но не разбирам защо трябва тази "персонализация" да не може потребителя да си я активира и дезактивира сам, подобно на другите персонализации - например с времето през което светят фаровете на функцията "изпрати ме до дома" (както и да светят или не - аз съм я деактивирал, сигурно е удобна, но много рядко имам полза от нея).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid