Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
fancko, в сгрешка си! Не искат да правят и там! В същото време миналото лято Шкода имаха отстъпки в размера на ДДС, зимата WV направиха отстъпка 10%. Имам приятел октавия на метан цяло лято не можа да я продаде, заради ниските цени ва новите! При тойта новите са скъпи, втората употреба са на цените на нови! 

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Аз имам три Тойоти
1-ва - 4%
2-ра - 10%
3-та - 18%
Онзи ден ми пратиха неустоима оферта с доста голяма отстъпка, но няма да се възползвам, защото не си харесвам модел
1-ва - 4%
2-ра - 10%
3-та - 18%
Онзи ден ми пратиха неустоима оферта с доста голяма отстъпка, но няма да се възползвам, защото не си харесвам модел
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Да, тъй като съм ги купувал в София
Прочетете правилата на форума!
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
TATI, измително! Това означава ,че все пак правят отстъпки но не на всеки.
-
- Автомобил: Toyota Corolla Cross 2,0 FWD
- Благодарил/а: 88 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Днес си получих колата и съм доволен. Платих я на 13.01-понеделник, след като на 09.01 - четвъртък търговеца ми се обади, че е дошла. Спазиха двуседмичния срок по договора за предаване след плащането.Mr.Valentin написа: ↑23 Яну 2025 12:59 Колко време отнеха документите, тъй като и аз в момента съм на това положение със забавянето в системата?
А по другата тема. Това ми е първа Тойота и нямаше никаква отстъпка. Дори гумените стелки за купето и багажника си платих. Подарък ми беше ключодържател.

-
- Автомобил: Служебно Камри
- Благодарил/а: 6 пъти
И при мен Камрито дойде днес. Направих едни бързи 200км. Бива. Рано ми е за изводи.
-
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте! И мойта кола дойде миналата седмица , но имам проблем! Става въпрос за рав 4 плъг ин хибрид.Колата дойде с по малко екстри отколкото я поръчах август месец. Оказва се че след това са променили нивото на оборудване,пбаче аз съм го поръчал в момента в който си е била с тези екстри! А сега идва с 5 6 неща по малко.Колата реално не ми дадоха да я видя преди да я платя ако ми бяха дали нямаше да я платя изобщо. Казах на дилъра и още чакам отговор какво правим. Да попитам някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
-
- Автомобил: RAV4 PHEV
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Тоест поръчали сте ниво Style, но е дошло Executive ?
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Не мога да разбера как така не си видял колата, преди да я платиш?
Ами ако ти я бяха предали без двигател и батерии?
Обяснението, което са ти дали, без официални документи в писмен вид е от сорта на "една жена каза".
Аз дори на пазара си избирам лично плодовете и зеленчуците. А това е продукт, струващ колкото цял магазин.
Според мен, ако в предварителният договор са упоменати характеристиките и оборудването, имаш голям шанс да се пребориш минимум за някаква съответстваща компенсация. Както съответно в приемно=предавателния протокол, когато си получил автомобила.
С помощта на "приятел" - имам предвид адвокат, запознат с такива казуси.
За мен тази "практика" си е директно нарушение на ЗЗП!
Успех!
p.s.Преди много години мой приятел се сблъска с подобен казус. Друга марка, но пак японска.
Тогава за определени екстри също се чакаше някакъв срок. Той плати авансово мисля 50%, срокът беше обявен 6м.
Колата пристигна без 2 основни желани от него "глезотии". Съответно не я взе от дилъра и чака още 3 месеца, но си получи точно каквото искаше за парите си. Как я намериха за 1/2 от обявения срок и дали имаше компенсации не помня вече.
Ами ако ти я бяха предали без двигател и батерии?
Обяснението, което са ти дали, без официални документи в писмен вид е от сорта на "една жена каза".
Аз дори на пазара си избирам лично плодовете и зеленчуците. А това е продукт, струващ колкото цял магазин.
Според мен, ако в предварителният договор са упоменати характеристиките и оборудването, имаш голям шанс да се пребориш минимум за някаква съответстваща компенсация. Както съответно в приемно=предавателния протокол, когато си получил автомобила.
С помощта на "приятел" - имам предвид адвокат, запознат с такива казуси.
За мен тази "практика" си е директно нарушение на ЗЗП!
Успех!
p.s.Преди много години мой приятел се сблъска с подобен казус. Друга марка, но пак японска.
Тогава за определени екстри също се чакаше някакъв срок. Той плати авансово мисля 50%, срокът беше обявен 6м.
Колата пристигна без 2 основни желани от него "глезотии". Съответно не я взе от дилъра и чака още 3 месеца, но си получи точно каквото искаше за парите си. Как я намериха за 1/2 от обявения срок и дали имаше компенсации не помня вече.
-
Не Executive поръчах,но тогава оборудването беше съвсем различно, от това ако искаш сега да си я поръчаш 5 6 неща са ги преместили само в Style да ги има, а август си ги имаше и в Executive! Въпроса е че колата е на лизинг и аз съм платил сумати неща вече за конкретната година и не знам по какъв начин ще ме обезпечат:) Като цяло аз си държа да си имам конкретните екстри ама това става само с друга кола да поръчат
-
Тъй като предстои да си получа колата в понеделник, при по-внимателно прочитане на офертата се забелязва, че спецификацията на колата ми е с дата 22.07.2024.
Брошура/26.09.2024
P.S: Вероятно дилъра е поръчал Вашата кола след тази актуализация, не виждам друга причина.
След кратко търсене в интернет се вижда, че на 26 септември има промяна в спецификацията на колата. От прикачената брошура на първата страница се вижда, че за Bi-tone цената е същата като едноцветния вариант. Брошура/26.09.2024
P.S: Вероятно дилъра е поръчал Вашата кола след тази актуализация, не виждам друга причина.
-
А за август можете ли да ми намерите брошурата? Защото мойта брошура пише,че е от 08.07.2024 а аз я поръчах на 02.08.2024Mr.Valentin написа: ↑25 Яну 2025 19:16 Тъй като предстои да си получа колата в понеделник, при по-внимателно прочитане на офертата се забелязва, че спецификацията на колата ми е с дата 22.07.2024. След кратко търсене в интернет се вижда, че на 26 септември има промяна в спецификацията на колата. От прикачената брошура на първата страница се вижда, че за Bi-tone цената е същата като едноцветния вариант.
Брошура/26.09.2024
-
Дилъра и той се очуди че тази е дошла,питах го какво правим сега той вика трябвало да говори с шефката не знам си какво ама още не ми е звъннал.....Понеделник пак отивам на място и да казват как ще си оправят грешката
-
Сега погледнах физическата брошура на модела, която взех от дилъра, но в нея не пише оборудването на ниво Executive,а и е с дата октомври 2021.
В интернет намирам само актуалната от 26 септември.
В интернет намирам само актуалната от 26 септември.