Покупка на Тойота Ярис - хибрид Помощ

Ninita.89
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Ninita.89 » 22 Дек 2024 15:19

Здравейте, искам да си закупя малък градски автомобил.Спряла съм се на Тойота Ярис хибрид.В моемта съм набелязала два автомобила, за които се колебая.Надявам се тук да получа малко помощ и подкрепа за да направя правилния избор, защото както всяка жена не разбирам нищо повече от това да си харесам цвят.

Това е първия автомобил Yaris 2015

Колата е внос от Италия.Тук проверката на автомобила от към километри се връзва и излиза.Друг е въпроса ,че в обявата е обявен автомобила Декември 2016 ,а в действителност е Декември 2015.Не излиза автомобила да е катастрофирал.Проверката е правена с carvertical и незнам до колко може да му се вярва, но и данните на застрахователите при въвеждане на рамата излизаше отново 2015г.Външни забележки по този автомобил ,като цяло няма единствено по джантите има драскотини,но не е нещо страш пък и колата си добре.Единствено ме дразни,че автокъщата се опитва да хитрува,но явно това е нещо нормално, защото много страшни автомобили гледах,които уж бяха перфектни.Писано е че има круизконтрол, а тя няма айде за хладилната жабка няма да го коментираме и за системата за измиване на фаровете :) .Тук цената която успях да договоря с много пазарене е 18000лв.

Това е втория автомобил Yaris 2017

Колата е внос от Румъния(малко ми е странно ,но какво от това)Проверката на автомобила за километри и щети отново е добре поне според carvertical.Този автомобил обаче има повече външни забележки малко обелено до фара изкривено на шофьоркста врата макар и малко и това което ме притеснява най-много е липсващата гума на предното стъкло, което според продавача е хвръкнала ,но това малко ме съмнява и е чудя дали не е имало счупено стъкло и при подмяната да е забравена или загубена.Тук ми изпратиха всички документи от Румъния, като ми казаха,че сервизна книжка няма ,защото от тези години всичко при Тойота е електронно.Незнам до колко е вярно.Ще дам линк към видеото, което ми направиха за автомобила ,защото ми е малко далеч и не съм ходила да го гледам на място.Като цяло тук и визията е променена на таблото.Незнам дали има нещо друго по-хубаво от предния модел като цяло.

Видео представяне

Надявам се да се включите и да ми помогнете.

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 22 Дек 2024 15:28

Втората има вероятност за оправени щети. Първата ми се струва с малко по-малък риск... Гаранция на хибридната система поддържана ли е? Успех! :thumbsup:
ИзображениеИзображениеИзображение

Ninita.89

Мнение от Ninita.89 » 22 Дек 2024 16:18

Ами и аз така мисля ,защото сега на една приятелка се мъчихме да свалим това капаче,защото по скоро не е гума ами не пада общо взето незнам как ,ще се измъкне на автомивка.Може и да е сменявано стъклото и тази част да е заминала нещо.

За гаранцията и на двата автомобила ми казаха,че нищо не могат да кажат.Ако съм искала след преглед в Тойота ,можело да си я активирам.Сега дали това е възможно незнам.

Има ли съществена разлика между двата автомобила освен визуално таблото и предната и задната брони?

Много лъжат ,жена съм но огледах поне 10-на автомобила и знам,че ако има автопилот трябва да има, още едно лостче на волана вдясно.Това пък с годината на регистрация нямам думи разлика от 1 година.Има ли шанс колата да е произведена и да е регистрирана година по-късно и затова от номера на рамата да излиза по този начин?

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Мнение от WoLF » 22 Дек 2024 16:42

Златното правило е да намерите какъв е бил проблема на колата и дали е добре оправен. Кола без проблем няма да се продаде евтино от чужденеца и съответно печалбата от нея на автокъщата ще е ограничена. ermm.gif
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 22 Дек 2024 17:05

Хващате някой, който има поне малко понятие от автомобили и отивате да ги видите на живо. Ако пък има под ръка една диагностика, още по-добре.
Снимките са преправяни с фотошоп, обявените екстри нямат нищо общо с действителността - нито имат навигации, нито имат ксенони и пр.
Годините се разбират много лесно - пише ги на стъклата и на коланите.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Ninita.89

Мнение от Ninita.89 » 22 Дек 2024 17:31

Благодаря на всички, които се включват.Тази в Сливен съм я гледала на живо ,а тази в Севлиево ми е малко далеч и затова ми направиха това клипче за да се видят основните забележки и дали има смисъл въобще да си губя времето с огледи.

Отностно навигацията е ясно,че нямат ,но дали може да се свързват поне с android auto?

Сега ако се намери някой ,който има желание да помогне специално за Севлиево, ще съм много благодарна и ще си заплатя каквото е нужно.Да погледне колата и да каже в крайна сметка заслужава ли си парите, защото повече от 18900 не искат да свалят.

Аватар
Митхат
Автомобил: E38
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 132 пъти

Мнение от Митхат » 22 Дек 2024 17:54

Около 10 годишен автомобил има известен шанс за евентуален проблем бъдещ с батерията,аз преди време докарах за дъщеря ми Ярис 2015,и....имаше проблем който оправих .Та ...при вашата която сте подали по горе/ автомобилът който казвате че е декември 2015/ евентуално да се направи Hybrid Battery Health Check в Тойота ,понеже имате още една година до десетата годишнина на автомобила.

Ninita.89

Мнение от Ninita.89 » 22 Дек 2024 19:08

Да ,ще го направя задължително да видим дали, ще дадат все пак тази 1 година гаранция.За риска от батерията съм наясно и знам,че скоро време ,ще се сменя(дано не е сега след 1 месец), но гледам предлагат и неоригинални батерии с гаранция на по-достъпна цена.

При вас колко излезе ремонта/подмяната на батерията?И доволни ли сте от автомобила ,като цяло?

Аватар
Митхат
Автомобил: E38
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 132 пъти

Мнение от Митхат » 22 Дек 2024 19:16

Автомобилът за Пловдивските задръствания е идеален.Ремонта на батерията си го правих аз имам и тема имам май/ ако не се бъркам/, цена....немного.
Добър малък градски автомобил,кара се леко,парното добро.За по дълги пробези малко по шумен.Обща оценка ....добра.
Последно промяна от Митхат на 22 Дек 2024 19:18, променено общо 1 път.

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 91 пъти

Мнение от gena_bs » 22 Дек 2024 19:17

Шансът за проблем с батерията не е известен, а 100%.
Научили са се да лъжат диагностиката на батерията освен с обикновен резистор, а и с модул, който може да се комутира с дистанционно.
Което стои в джоба на продавача, разбира се. В Ali се модулът се продава свободно и не е скъп.

Втората аз бих я пропуснал въобще! Най-вероятно е била фирмена, регистрирана в Румъния.
Дали е възстановявана от тотал или от годни останки на застраховател няма значение.
Приеми, че е имала минимум челен удар и стъклото е сменяно.
От този клип аз освен груби очертания на автомобила не мога друго да преценя.
Все едно е правен с VHS камера 1990 набор и касетата е презаписвана няколко пъти.

На този carvertical може ли да се има доверие? Нещо са ми съмнителни тези литовци...

Ninita.89

Мнение от Ninita.89 » 22 Дек 2024 20:12

Ами аз продължавам да съм наивна макар ,че се нагледах на всякакви лъжи по автокъщите.

Отностно carvertical си нямам напредстава колко може да му се вярва, но поне пробега си проверявам там и долу горе се връзват данните от техническите прегледи в Италия и ако автомобила е престигнал скоро след прегледа(разбирайте 5 6 месеца) долу горе мисля,че може да му се има доверие или поне разминаването да не е брутално.За една от колите ми показа ,че е имала 2 удара отзад и когато отидох да я гледам колата беше закрепена колкото да се продаде.Задната броня беше хваната с видии,но продавача каза ,че просто на модела лайсните им се разлепяли и така бил решен проблема.Иначе удара беше ноември и той каза ,че я е докарал от Германия края на Ноември, като нещата ,както се вика се навързват.

Както се вика за който разбира няма да е полезен, но за такива като мен пак е нещо :D

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 91 пъти

Мнение от gena_bs » 22 Дек 2024 21:12

Послушай колегата TATI, за да не те измамят!
► Виж съдържание
Последно промяна от gena_bs на 22 Дек 2024 21:37, променено общо 2 пъти.

centil
Получена  благодарност: 42 пъти

Мнение от centil » 22 Дек 2024 21:29

Скрито съдържание
Изисква се да бъдете регистрирани за да видите това съдържание.

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 159 пъти
Получена  благодарност: 575 пъти

Мнение от mapamop » 22 Дек 2024 23:01

Тази със липсващата пластмаса под стъклото е имала челен удар. Бронята по ръба към капака с с по-широка фуга от първата, пластмасата под стъклото се е строшила и не е сменена. Долния ръб на фара е прибран навътре спрямо десния. Десния калник стърчи в частта си към дясната A-колона на купето.
Удряна е челно и то сериозно. И е правена от джамбазите - бързо, евтино и некачествено. Ако е отворила възглавници, почти сигурно е че са шунтирани, а не са сменени, предвид че са спестили от уплътнение около стъкото, което също не се знае какво е и с какво е лепено, и от пластмасата.
От гадното качество на видеото - толкова видях. И бих я прескочил, преди да се заям за другите несъответствия в обявата и оборудването.
Дори да са я изпънали като свят, а те не са, в местата на огъването ще е ръждясала и ще гние доволно. И тези места са адски труднодостъпни за обработка, но пък са осигурителен елемент при кастрофа и не е добре да са изгнили.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Ninita.89

Мнение от Ninita.89 » 23 Дек 2024 18:50

Попадна ми още една кола ,защото и тази в Сливен е доста сериозен компромис.Може ли да ми кажете ,какви са недостатъците автомобила да е хомологация N1?Гледам в момента се породава автомобил от 1 собственик ,купувана в България на доста добра цена при положение,че има действащи застраховки и два комплекта гуми.Просто ме притеснява тази N1 хомологация.До колкото видях се води товарен автомобил и е за 4 човека.,но то в тази кола и трудно биха се набутали 5 :) .Това е и автомобила:

Yaris N1

Публикувай отговор