Свети ли ви копчето на аварийните светлини?

Аватар
Dragica

Мнение от Dragica » 27 Окт 2011 10:56

Здравейте, имам пак питане. Ако мога да разбера как е при вас ще съм ви благодарна. Забелязахме, че триъгълното копче на аварийките на таблото не свети. Иначе мигачите (стрелкичките ) си светят. Дали трябва да свети това копче или съм се заблудила? Как е при вас?.
Колата е Тойота Корола комби 2.0 дизел - ако има някакво значение

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 27 Окт 2011 11:02

По мои спомени този бутон не свети когато са включени аварийните светлини.Нека колегите с този модел да се изкажат все пак...Иначе на габарити мисля че има подсветка.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Свети ли ви копчето на аварийните светлини?

Мнение от LEXUS » 27 Окт 2011 12:03

Dragica написа:Здравейте, имам пак питане. Ако мога да разбера как е при вас ще съм ви благодарна. Забелязахме, че триъгълното копче на аварийките на таблото не свети. Иначе мигачите (стрелкичките ) си светят. Дали трябва да свети това копче или съм се заблудила? Как е при вас?.
Колата е Тойота Корола комби 2.0 дизел - ако има някакво значение
Имаш впредвид копчето на таблото- трябва да свети,когато си на фарове, да е осветен триъгълника. И на мен ми изгоря крушката. Трябва да я закарам в ТМ да я подменят.
А забравил съм обаче на фарове свети ли копчето на Airbag, което показва дали е включен пасажерския еърбег. Ай информирай ме за това, че се чудя дали и там има изгоряла крушка, или си е така заводски. smile.gif Или някой друг колега да каже как е при него. rolleyes.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 27 Окт 2011 12:19

LEXUS написа:...на фарове свети ли копчето на Airbag, което показва дали е включен пасажерския еърбег...
Ако под 'копче' разбираш индикатора, то той свети само като е деактивирана възглавницата. Логиката е проста - индикаторите показват само промяна в нормалното състояние на дадена система или детайл. Ако е бутон-индикатор, то той трябва да има лека подсветка за да можеш да го нацелиш в тъмното и по-ярка индикация за функцията му.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 27 Окт 2011 13:18

Scott написа:
LEXUS написа:...на фарове свети ли копчето на Airbag, което показва дали е включен пасажерския еърбег...
Ако под 'копче' разбираш индикатора, то той свети само като е деактивирана възглавницата. Логиката е проста - индикаторите показват само промяна в нормалното състояние на дадена система или детайл. Ако е бутон-индикатор, то той трябва да има лека подсветка за да можеш да го нацелиш в тъмното и по-ярка индикация за функцията му.
Да, точно индикатора имам предвид. Той се намира до копчето на климатика, за това така го казах.При подаване на контакт светва Airbag off и след запалване изгасва, на фарове като карам не свети нищо/ след като светне при подаване на контакт/ Съответно явно е нормално да е така както обясняваш.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

moloko

Мнение от moloko » 30 Окт 2011 08:03

Ако приемем ,че "осветлението" в купетата на тойота е идентично мога да кажа че всикчи лампички по копчетата на таблото светят - лично съм си ги подменял.
Капчето за аварийните свети непрекъснато когато са включени фаровете дори и когато са включени аварийните.

den1s

Мнение от den1s » 30 Окт 2011 19:46

moloko написа:Ако приемем ,че "осветлението" в купетата на тойота е идентично мога да кажа че всикчи лампички по копчетата на таблото светят - лично съм си ги подменял.
Капчето за аварийните свети непрекъснато когато са включени фаровете дори и когато са включени аварийните.
Лесно ли се сменят въпросните лапички и по конкретно за аварйното осветление и тази за подгряване на задното стъко. Авенсис 2001г.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 31 Окт 2011 00:57

да, лесно е. аз цялата манипулация съм я правил за < от 15мин laugh.gif

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... f358b501ac :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

emok

Мнение от emok » 04 Окт 2013 16:19

Гледам, че темата е стара, но да попитам и аз... На моята Корола 2005 година не й свети копчето за скоростта на вентилатора. Таблото лесно се сваля (на щипки е) и е от вида с електронния дисплей на климатроника (а не с врътките). Някой може ли да ми каже дали тези лампички (или диоди?!) могат да се сменят или не?

Ramadan2017
Автомобил: Toyota Avensis T25
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Ramadan2017 » 23 Ное 2024 11:24

Здр колеги искам да питам в копчето за аварийни светлини ми изгоря крушката и сега не мога да намеря същата крушка някой може ли да ми помогне колата авенсис т25 2006г

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 23 Ное 2024 12:28

Само ОЕМ.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Публикувай отговор