Свети ли ви копчето на аварийните светлини?
Здравейте, имам пак питане. Ако мога да разбера как е при вас ще съм ви благодарна. Забелязахме, че триъгълното копче на аварийките на таблото не свети. Иначе мигачите (стрелкичките ) си светят. Дали трябва да свети това копче или съм се заблудила? Как е при вас?.
Колата е Тойота Корола комби 2.0 дизел - ако има някакво значение
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: Свети ли ви копчето на аварийните светлини?
Имаш впредвид копчето на таблото- трябва да свети,когато си на фарове, да е осветен триъгълника. И на мен ми изгоря крушката. Трябва да я закарам в ТМ да я подменят.Dragica написа:Здравейте, имам пак питане. Ако мога да разбера как е при вас ще съм ви благодарна. Забелязахме, че триъгълното копче на аварийките на таблото не свети. Иначе мигачите (стрелкичките ) си светят. Дали трябва да свети това копче или съм се заблудила? Как е при вас?.
А забравил съм обаче на фарове свети ли копчето на Airbag, което показва дали е включен пасажерския еърбег. Ай информирай ме за това, че се чудя дали и там има изгоряла крушка, или си е така заводски.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Получена благодарност: 1 път
Ако под 'копче' разбираш индикатора, то той свети само като е деактивирана възглавницата. Логиката е проста - индикаторите показват само промяна в нормалното състояние на дадена система или детайл. Ако е бутон-индикатор, то той трябва да има лека подсветка за да можеш да го нацелиш в тъмното и по-ярка индикация за функцията му.LEXUS написа:...на фарове свети ли копчето на Airbag, което показва дали е включен пасажерския еърбег...
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Да, точно индикатора имам предвид. Той се намира до копчето на климатика, за това така го казах.При подаване на контакт светва Airbag off и след запалване изгасва, на фарове като карам не свети нищо/ след като светне при подаване на контакт/ Съответно явно е нормално да е така както обясняваш.Scott написа:Ако под 'копче' разбираш индикатора, то той свети само като е деактивирана възглавницата. Логиката е проста - индикаторите показват само промяна в нормалното състояние на дадена система или детайл. Ако е бутон-индикатор, то той трябва да има лека подсветка за да можеш да го нацелиш в тъмното и по-ярка индикация за функцията му.LEXUS написа:...на фарове свети ли копчето на Airbag, което показва дали е включен пасажерския еърбег...
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Лесно ли се сменят въпросните лапички и по конкретно за аварйното осветление и тази за подгряване на задното стъко. Авенсис 2001г.moloko написа:Ако приемем ,че "осветлението" в купетата на тойота е идентично мога да кажа че всикчи лампички по копчетата на таблото светят - лично съм си ги подменял.
Капчето за аварийните свети непрекъснато когато са включени фаровете дори и когато са включени аварийните.
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
да, лесно е. аз цялата манипулация съм я правил за < от 15мин laugh.gif
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... f358b501ac
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... f358b501ac

Гледам, че темата е стара, но да попитам и аз... На моята Корола 2005 година не й свети копчето за скоростта на вентилатора. Таблото лесно се сваля (на щипки е) и е от вида с електронния дисплей на климатроника (а не с врътките). Някой може ли да ми каже дали тези лампички (или диоди?!) могат да се сменят или не?
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Благодарил/а: 1 път
Здр колеги искам да питам в копчето за аварийни светлини ми изгоря крушката и сега не мога да намеря същата крушка някой може ли да ми помогне колата авенсис т25 2006г