Как да подобря просвета на Corolla

Аватар
Ивайло Димов
Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
Благодарил/а: 162 пъти
Получена  благодарност: 154 пъти

Мнение от Ивайло Димов » 21 Окт 2024 21:57

Ужас ,тва недей го слага в никакъв случай .Принципно подложки се монтират в долния или горния край на пружината ,но са специално произведени за конкретния автомобил - има и некви универсални но не е желателно .Убав комплект за определен автомобил под 100 кинта трудна работа ,ако ще слагаш нещо променящо конструкцията първо правило е безопасността .
Тези силиконови или полиуретанови навивки са лъжа и измама.

Колко искаш да я вдигнеш -2-3 см или повече.

strahomen1
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 11 пъти

Мнение от strahomen1 » 22 Окт 2024 10:22

Здрасти колега!
Преди около 8 години сложих подобни на Корола комби само отзад и имаше ефект с около 2 см.Така и продадох колата!
Carina 4AFE - 1994 - бивша
Corolla 4EFE - 1998 - бивша
Prius 2011
Forester 2.0XT - 2004 - скоро бивша,Продава се!

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 22 Окт 2024 13:56

И вози твърдо. Ако я товариш с метанови бутилки става.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

askeless
Автомобил: Auris E180 HSD
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от askeless » 27 Окт 2024 11:04

Не, няма да върши работа.
Не виждам как може тези буфери да повдигнат колата. Единствено ограничават/намаляват сгъването на пружината. Може да очакваш да стане скоклеста колата, няма да абсорбира добре неравностите, гумите ще отскачат от тях поради намаляване на работните рамена и от втърдяването ще загубиш сцепление. Увеличава се възможността при сериозно сгъване да счупиш част от пружината. Ако търсиш нещо за повдигане на Аурис (както и за моделите по-горе в темата важи) се ползват спейсъри или по-нашему - подложки, които се слагат над тампоните на задните амортисьори (или пък между горния край на пружината и тампона) и над предните макферсон тампони. Идвам от Субару сектата и там е редовен номер такова повдигане. Разбира се става и с по-високи амортисьори и пружини в комбинация, но при Субару са масово заместими модели и е доста по-лесно да се намери по-високо окачване. За Аурис хибрид не знам да има от други модели, не съм разглеждал окачванията дали например биха съвпаднали от Корола крос от както излезе или Рав 4 от същите години. Почти съм убеден, че за новите Корола хечбек и комби биха станали от Корола Крос, за седана не мога да кажа. Ясно е, че ще са различни парт номера от каталога, но въпросът е да са технически заместими като място и начин на монтаж, междуболтово и т.н. Ключовата дума тук е оптимизация на производството и не мисля, че за сходни моделни гами са измисляли топлата вода за всеки модел по отделно.

При всички положения всяко повдигане/сваляне нивото на колата води до необходимост от реглаж на окачването. Приказките, че не може да влезе в допуски са глупости, тъй като запасът е голям - плюс 5-6 градуса е сток кастъра и около минус градус и половина е камбър-а отпред, а отзад камбър е около минус 0,5 градуса. Сходимостта също има достатъчен ресурс. Повдигане с 2-3 см. отпред/отзад ще намали тези стойности, но дори няма да застанат близо до нулата, т.е. запас има. Може би 5 и нагоре см. лифт би стигнало нулевите стойности. Всъщност старите коли бяха с близо до нулата стойности стойности, пък се караха нормално. С малък лифт няма да е нужно друго като носачи и т.н. В идеалния заводски случай разбира се ще има заводски подложки между мостовете и купето или пък самата форма, ще е такава, че да не се пипа геометрията. Тогава обаче и кормилния кардан ще е различен, водни маркучи и тн., става си филм.
Аз отдавна не оставям реглажа на предвидените допуски по програма или менюъл (за отпред говоря, че отзад ако има реглаж на камбър и кастър е друга бира кола), като карам сервиза да направи поне градус в минус камбъра, а сходимостта и отпред и отзад да е в плюс 1-2 минути.
Така или иначе се отплеснах, но за такива става въпрос https://www.ebay.com/itm/386894962016. Ето и в европа налични https://seksuspension.eu/products/toyot ... it-2th-gen Аз бих предпочел предните фланци да са с разминаващи се отвори за заводските шпилки на заводския тампон и монтажните шпилки на самия фланец, за да не се избиват и набиват шпилки, както и да са изцяло метални, че дори и от много твърда пластмаса, все има изкривяване и леко пружиниране, но каквото има все пак. В олх има предлагане на метални, хората, които се занимават с това предполагам имат размери и машини, защо да не могат да произведат и за по новите модели.
Поздрави и се надявам да съм бил полезен!
E180 Auris 2ZR-FXE / B14 LGT EJ255 / HT XL7 H27A

BearSm
Автомобил: Auris
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от BearSm » 21 Ное 2024 19:30

Това което бих искал да постигна е 2 - 3 сантиметра максимусм. Предполагам, че някои от таксиметраджиите каращи Аурис такси е слагал. Знам, че при Приуса таксиметраджиите слагат.

Другия въпрос е ако бъде подигната колата с въпросните подложки, би ли се отразило на разхода и най-важното на устойчивостта по време на шофиране

Поздрави!

Аватар
Ивайло Димов
Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
Благодарил/а: 162 пъти
Получена  благодарност: 154 пъти

Мнение от Ивайло Димов » 21 Ное 2024 19:42

Въпроса е колко са уморени пружините и амортисьорите .2-3 см не е чак толкова ,че да окаже негативно влияние ако не си рейсър и шофираш спокойно .

Публикувай отговор