За леката кола мисля, че съм го решил да са всесезонни - Continental AllSeason Contact 2, защото я дават май най-балансиранта всесезонна гума, а и е на сносна цена. Гледам ги в момента, и в Диана, и в Медина по 149 лв/бр, като с 8% отстъпка падат на 137 лв., мисля да ги търкалям 3 години (ако колата не замине) и бърза сметка прави, че ако сменям летни/зимни, то смяната ще ми е 3 х 70 лв - 210 лева, като шитна и сегашните Фулда, то Контито ще дойде почти без пари. Миналата година бях с Унироял за зимни, ДОТ17/18 мисля бяха и нямах проблеми никъде с тях, та затова мисля, че Контито ще са ми перфектни.
Колкото до СУВ-а, за града/извънграда с всички гуми имам чувството, че бащата ще се справи, опитен шофьор е, не кара рисковано и т.н., до сега обикновено все търкаля стари зимни за лятото

Реално и джипката я кара до работа и обратно, на лов и обратно и няколко пъти в годината до някой язовир за риба. Затова и е дилемата дали всесезонните ще са му добре, на сухо ще се справи и галоши да му обуя, ама горе в гората чести е -10/15/20, има сняг, лед (за работа пътя), отделно не знам за лова колко кара в гората, но не е някакъв офроудаджия. Та, идеята е или да взема някакви бюджетни всесезонни като Kleber Quadraxer, Nexen Nblue, Nokian Snowproof (тези уж ги дават най-добри в зимата от всесезонните) или дори някои Kumho Solus. Другия вариант е някакви китайски зимни като Sailun Ice Blazer или LingLong за зимата и да търкаля старите зимни лятото. Има и трети вариант и той е да му взема по-свястни зимни като Kumho WinterCraft или Firestone WinterHawk 4 и да знам, че няма да има проблем, но отново остава въпроса дали си заслужават много пред онези всесезонни, защото и той е с 1 комплект джанти и всяка година по 80 лева заминават за смяна.