Toyota RAV4 Prime 2021 - Мечтаният автомобил?
Monster
-
- Автомобил: RAV4 XA50 2024
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от MarinovN » 02 Сеп 2024 13:17
MarinovN
ufer
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 65 пъти
Мнение от zorbata » 05 Сеп 2024 12:07
Скоростомера спрямо GPS има разлика(което е нормално) - на 50 км/ч е 4 км/ч, на 100 е 5 и на 150 е 6. Като винаги е повече от GPS-а.
На магистралата вдигнах 143 км/ч само в EV режим мисля че и още можеше, но имаше трафик.
Относно разхода на магистралата ми даде от 7,7/100 до 9,5/100 - при първото имам 30 км. в EV режим, а второто е в хибриден режим.
По останалата пътна мрежа например Буховци(там дето свършва магистралата)- В. Търново 113 км., ср. скорост 75 км/ч в HV режим разхода е 5,2/100.
А след това В. Търново - София 214 км., ср. ск. 90 км/ч в HV режим - 6,9/100.
Никоя от предишните ми коли(бензинови) не е давала такъв малък разход особено на магистрала.
Комбинацията от дв. и електрически такъв особено при изпреварване е особено подходяща и дава много голямо предимство.
На GR-а дори и Теслата не може да и избяга ;) - на излизане от Варна настигнах една тесла която караше с около 120-130, бях си включил круиза на 154(-6 на 148 да не прекалявам) и като застанах зад тази нея около 1-2 км. не се прибираше в дясно за да я изпреваря, присветнах и той реши че ще я настъпи ама не издържа много, че теслата над 140 май си харчи доста.
zorbata
- Surf nation
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Surf nation » 13 Сеп 2024 15:56

Surf nation
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Мнение от Мирослав Петков » 13 Сеп 2024 19:11

С оригиналното зарядно от 220 V вечер в гаража се зарежда максимум за 6 часа - докато спя.
Мирослав Петков
- Ivo Varna
- Автомобил: RAV4 Plug-in
- Благодарил/а: 66 пъти
- Получена благодарност: 26 пъти
Мнение от Ivo Varna » 13 Сеп 2024 21:59
Ivo Varna
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Мнение от Мирослав Петков » 16 Сеп 2024 19:47
Мирослав Петков
- Ivo Varna
- Автомобил: RAV4 Plug-in
- Благодарил/а: 66 пъти
- Получена благодарност: 26 пъти
Мнение от Ivo Varna » 16 Сеп 2024 21:47
PS: Срамувам се да си призная, но след като изтекоха двете седмици и помощта по въздуха така и не дойде взех нещата в свои ръце иии намерих къде бил проблема. Най-обидното е, че и аз се вързах на думите на момчетата от сервиза. Сега вече зная, че това е една много удобна стандартна реплика от тяхна страна както за измъкване в случаите, в които не са в състояние да разрешат проблема така и за печелене на време. А се срамувам ужасно, че подведох и други хора във форума.от Ivo Dobrich » 16 Авг 2024
Втори ден мултимедията ме уведомява за липса на "notification" със сървърите на Тойота и голяма част от функциите на моб. приложение не работят. От София казаха, че в момента се работи по софтуера и това е причината. Очаквало се в рамките на седмица-две нещата да са приключили и да си получим ъпдейтите по въздуха.
Ivo Varna
-
- Автомобил: RAV4 HYBRID 2019
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Мнение от eurosp » 20 Сеп 2024 08:22
Искам да си сложа в офиса бърза зарядна станция. Да разбирам ли че и тя трябва да е монофазна?Мирослав Петков написа: ↑13 Сеп 2024 19:11 Колега честито и безаварийно! Първо избий си от главата да зареждаш трифазно! Колата може да се зарежда само от една фаза, в твоя случай една от трите ти фази по 16 А. По добре монофазна зарядна с по висок ток! Второ за мен е напълно излишно бързо зареждане през деня за 2 часа и 40минути!![]()
С оригиналното зарядно от 220 V вечер в гаража се зарежда максимум за 6 часа - докато спя.
Защото ако е така това означава,.че трябва да си пусна 6 кв. кабел до моето ел. табло и след това от него до станцията.Което ще е доста тегаво. А аз имам трифазен ток в офиса и ако колата може да зарежда трифазно нещата ще се случат лесно.
eurosp
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 344 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 20 Сеп 2024 08:30

Друг е въпросът, че може да ти пада бушон на дадена фаза, защото трифазното обикновено позволява по-нисък ток на всяка фаза (по-слаб бушон).. Но ако е производствено захранването - едва ли би имало такъв проблем(ама и цената е друга

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Мнение от Monster » 20 Сеп 2024 10:53
Monster
-
- Автомобил: RAV4 HYBRID 2019
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Мнение от eurosp » 21 Сеп 2024 00:40
Щом питам значи има защо. Няма нужда да се чудиш какви кабели ще опъвам още. Трите фази са по 2,5 квадрата. Стана ли ясно?slowtraveler написа: ↑20 Сеп 2024 08:30 Е щом имаш трифазно, значи имаш и монофазно - какви още кабели смяташ да опънешОпциите ти за избор на зарядна станция са по-големи от тези, които имат само монофазно...
Друг е въпросът, че може да ти пада бушон на дадена фаза, защото трифазното обикновено позволява по-нисък ток на всяка фаза (по-слаб бушон).. Но ако е производствено захранването - едва ли би имало такъв проблем(ама и цената е друга) .
До колкото разбирам от написаното в темата, която ми прати, дори и да взема трифазна станция тя пак ще дърпа само от едната фаза. При мен кабела е 2.5 кв а аз искам да зареждам с 7 киловата. Което няма как да стене ако с една фаза. Има ли станции които да дърпат ток от трите фази а да зареждат колата ....ако искат и на половин фаза ,но да е със 7 киловата?Monster написа: ↑20 Сеп 2024 10:53 Аз в моя гараж съм с трифазен ток и както можеш да видиш от картинката в този мой пост за домашната ми зарядна станция, Равката дърпа ток само от едната фаза. Моята зарядна е 22 кw, което позволява по 32А на фаза, а Равката тегли максимум точно 32А от една от фазите (~7 kw). Ако зарядната станция е до трифазна, но до 11 kw, то максимума ще е 16А на фаза и освен ако станцията не позволява на колата да си дърпа ток монофазно, докато станцията го взима от няколко фази, то ще се зарежда два пъти по-бавно (3.5 kw вместо 7 kw). Иначе ако си вземеш монофазна станция няма проблем да я свършеж към трифазен ток - както каза slowtraveler, ще я вържеш на една от фазите, като естествено инсталацията трябва да позволява 32А от конкретната фаза.
eurosp
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Мнение от Monster » 21 Сеп 2024 07:35
Друг пример - на един гръцки остров ползвах една 11 kw публична зарядна като при първото ползване Равката зареждаше с под 3 kw (горе долу като от обикновен контакт). Писах на съпорта и ми казаха, че било нормално понеже колата ми зарежда монофазно, а станцията не може да работи на повече от 16А на фаза, та затова няма как да дърпам желаните от мен 32А. Да де, но след като споделих този факт в публичния апп за станцията, няколко дни по-късно ходих на същата станция и вече си зареждаше с 6 kw. Явно бяха пипнали някакви настройки да може и монофазно зареждащите коли да искат повече ток, който вече станцията да го дърпа от няколко фази.
Според мен вариантите са ти два:
1. Да си смениш захранващия кабел на трифазната инсталация да е поне 6 квадрата на фаза, за да не го мислиш (според мен е по-добрият вариант).
2. Да си вземеш трифазна 11 kw станция, за която провериш изрично че може да дърпа от няколко фази и после да подава на монофазно зареждащата кола 32А. Тук споменавам трифазна 11 kw, a не 22 kw, тъй като ще си сигурен, че станцията никога няма да се опита да дърпа повече от 16А от фаза и няма да имаш проблеми със съществуващата инсталация. Ако се спреш на този вариант и намериш станция, за която от личен опит докажеш, че зарежда Равката на 32А, то би било полезно да пуснеш една тема в секцията за зарядни станции. Аз в момента не мога да препоръчам конкретна 11 kw зарядна станция, която преразпределя тока от три фази към една, тъй като нямам личен досег с такава.
Monster
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 344 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 21 Сеп 2024 07:43
Просто даваш полвинчата информация и се налага да гадаем... Например колко ампера на фаза са ти бушоните (каква е партидата)... Защото масовите трифазни партиди са доста по-ограничени по ток на фаза от масовите монофазни... Т.е. има вероятност дори да пуснеш по-як кабел монофазно, пак да няма ефект...
Като гледам - би те устроила 11Квт станция... 7Квт е монофазна и с по-голям ток...
П.С. Monster ме е изпреварил с предложението за 11КВт

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru