"Вечни" са дотолкова че няма да се скъса за разлика от на някои немски и френски изделия, дори и при неразумни количества пробег.
Моята на 350 000 се обади за смяна, на 380 000 преди 3 седмици я открих че виси между зъбните колела със около 1-2 сантиметра надолу. А трябва да е (почти) изпъната доколкото чета.
Резултата е че за 30 000 пробег, разхода ми е със 50% нагоре извън града и около 70% на градски пробег в студено време, в топло време е около 50-60%.
Тойота не са дали сервизен интервал, но дори и да е lifetime това е 200 000 километра или 5 години - гаранционния срок на Автомобила. След това е вече Afterlife time. Зъбните колела по които върви веригата, обтегача на веригата и "бананите" също няма да са прекрасни и предвид че ще падне голямо разглобяване аз ЩЕ ги сменя скоро накуп, заедно с маслената помпа. Цената за всички части заедно с маслената помпа е малко под 1000 лева. Можеш да биеш цената като смениш само муфата и веригата примерно, но предвид износването и на другите детайли ще се цепи мотор отново.
След всяко отваряне на мотора е желателно да се смени гарнитурата на капака на клапаните, без значение колко е нова и как изглежда. Това от собствен опит и от сервизното ръководство - вдигнах капака на клапаните, който беше с ОЕМ гарнитура на около 2 години и веднага ми скочиха корекциите на горивото на "доливане на още гориво" - започна да издиша гарнитурата и да дърпа излишен въздух.
Прецени си опциите, и финансите...