HollyDiver написа: ↑12 Авг 2024 20:30
трв е възможно да не работи добре
Както съм писал по-горе, ако датчика за налягането на фреона ти отчете налягане извън допуските ще ти спре компресора. И в момента в който се нормализира налягането ще ти го пусне. Ако не се нормализира налягането - аварийния клапан на самия компресор ще изпусне част от фреона.
Неработещ ТРВ клапан ще прави подобни мизерии - топло-студено/спри-тръгни. Ако дехидратора който сте извадили е бил целия черен и лепкав - смятай че и клапана ще е задръстен и няма почистване, а се сменя с нов.
Дали ти лъже датчика който е забоден на радиатора - може, но силно ме съмнява ако никой никога не е пипал там. По спомен на Авенсис Т25 при около 23-25 в стаята май се въртеше около 1 килоом, но това е Авенсис Т25 2005 година, и климатика е съвсем различен. На всичкото отгоре за да стигнеш до този термистор ще трябва да извадиш радиатора поне частично (чети го като напълно). Това ти дава в резултат сваляне на таблото, и разкачане на тръбите с фреона. Т.е. И ще се източва фреон. На всичкото отгоре може и да е позапушен радиатора в купето заради наклепания дехидратор - ако не е промивана системата при смяната на дехидратора все едно нищо не сте направили.
Термистора на радиатора трябва да има букса някъде под таблото, но трябва да си намериш сервизното ръководство и да видиш при каква температура НА РАДИАТОРА/ИЗПАРИТЕЛЯ (обикновено дават 20 градуса) какво му е съпротивлението.
За датчика за налягането на фреона също си има процедура как се мери дали е изправен, и тя е в сервизното ръководство. Обикновено се сменя спекулативно с нов, просто защото е около 20 до 40 лева цената на нов, и е 10-20 лева от моргите.
За да го смениш също се точи фреона.
Не знам при какви климатичари ходиш, но ми изглеждат че са по-скоро гайкаджии, отколкото специалисти. Особено ако са сменили само дехидратора и не са промили системата, си е жива червена лампа колко им е капацитета.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.