Шегата настрана, цялата история с добавките за масла е "мижи кьорчо, да те лъжЕм".
Май, че и за нафта е така и за бензиновите инжектори и т.н. Иначе аз си бех турбо гъзар, четох и преди мнението на колегата с руската добавка, ама викам си . къде шсе излагам с тоя ресурс, чакай да Юсна една на лики моли сива гняс и една на Бардал (двете общо на стойност около 100лв), почти колкото са 3 литра оригинално масло на Тойота за скоростна кутия (3 тубички по литър). След 3к,км каране шума освен, че не намаля, а и като, че ли взе да се усилва, майсторягата, който я прави ми вика - да знаеш има ефект от тия добавки, поне вътре беха изчИстИли всичко до блясък
За бензинови инжектори имам добро мнение за тая на redex, имал съм случаи, където наистина свали 0.5л/100км и то за период от ~15 000км. Оцвети свещите в червено.
Ако е червеникава течност, в шише с дълго гърло, от сорта на 300мл., си е пълен т*шак тая добавка. Поне при мен миналата година тримовете отидоха на положителна разлика нагоре, и се вдигна разхода. От 5 години пълня "догоре" на една и съща бензиностанция, че даже предимно и на една и съща колонка.
И лично от опит да кажа, че дори и шума в кутията не намалява, дори напротив - а ги рекламират, че освен, като възстановително действие (как възстановяват отнетия метал по зъбни колелета и лагери не е ясно), намаляли дори и шума..............дрън дрън. Единствено незнам тия добавки за разхода на масло в един автомобил дали не помагат, но това всъщност не се ли явява сгъстител на вискозитета на самото масло в двигателя и от там да намалява разхода, иначе спечени и износени сегменти или елипсовидни цилиндри няма как да възстанови разбира се......
Според мен всичкото недоразбиране идва от военната техника... Да, има присадки, които позволяват ДВГ да работи още десетки минути без смазване...
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта