Или нормалното необходимо време за достигането на работна температура на маслото в ск.кутия...

Или нормалното необходимо време за достигането на работна температура на маслото в ск.кутия...
За температури под 0-та разбирам, но за положителни не мисля, че е нормално. Уви такива аномалии с други автомобили не съм имал, и то при температури доста по-ниски. Сменил съм 2 френски, една лада. 2бр Seat и един Nissan Primera. Ежедневно сменям 5-6 вида служебни от различни марки, и само моята тойота се държи така. Другият вариант е, скоростите на Toyota да работят на по-различен принцип от останалите за да са по дуракоустойчиви, или пък са с по-калпави синхронизатори и си трябва подмяна на по-къс пробег. Не съм проучвал подробности, но явлението е масово при скоростни кутии на Toyota. За сметка на това пък се говори, че били мега-здрави, пък нищо, че скоростите влизат по-трудно.
Това е един от двата варианта, към които съм се насочил, благодаря за съвета. Ясно е, че сме чели един и същи чужд форум с анализи на маслаИвайло Димов написа: ↑23 Фев 2023 14:39 Сложи си Ravenol MTF-2 75W80 за тойота това е най-подходящо .Маслото е PAO естери има много добри нискотемпературни показатели и 1b оценка за въздействие върху бронзови детайли -практически е напълно безопасно.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта