Toyota C-HR PHEV
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от slowtraveler » 26 Яну 2024 11:59
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 158 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Monster » 03 Фев 2024 12:44

Monster
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Рошко » 04 Фев 2024 16:47
П.С. Отделно от това, просветът на C-HR е 130 mm, при положение, че Auris-ът е със 140 mm, та този AWD е само, за да те "измъкне" от някой заледен участък на асфалт, а не да катериш баири с него.
Рошко
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Мирослав Петков » 04 Фев 2024 23:25
Мирослав Петков
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 158 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Monster » 05 Фев 2024 07:40
- Правя по 50 км на ден градско, което е 1500 км на месец, съответно 18 000 км на година само градското. С разход 5л на 100 км бензин това са 900 литра спестени на година само от градското шофиране. Като пари това са около 9000 лв спестени от бензин за 4 години само от градското шофиране.
- Извънградско повечето маршрути, които имам са на разстояние между 100 км и 200 км от София (Панагюрище 100 км, Лом 160 км, Габрово 200 км). Като тръгна с пълна батерията половината или повече от половината от тези маршрути пак ги взимам изцяло с евтиния ток, та и от там можем да добавим някакви спестени литри бензин спрямо обикновения хибрид.
- Продажната цена на плъг-ин хибрида ще е по-висока от продажната на обикновения хибрид, така че тези 10 хил лв разлика в първоначалната цена, всъщност няма да са 10 хил. лв за "избиване", а ще са по-малко (примерно 8 или 7, може и по-малко - въпрос на пазарлък).
- Цената на тока не съм я сложил в уравненията, тъй като лично за мен той е напрактика безплатен. Сметката ми за гаража е около и под 5 лв на месеца, тъй като през повечето време зареждам на безплатни станции, но дори да зареждах изцяло в гаража сметката пак нямаше да е по-висока от 40 лв на месец.
- Плъгин хибрида си зарежда цялата батерия за 6-7 часа от обикновен контакт, така че може да се зарежда изцяло на евтината нощна енергия без да е необходима инвестиция в специална зарядна инфраструктура. А дори някой да реши да си изгради по-бърза домашна зарядна инфраструктура (като мен например

Monster
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Рошко » 05 Фев 2024 10:33
Aз кусури не търся... други му търсеха кусурите - чистачка нямал, щора нямал...не знам какво нямал... Аз просто изразих становище, че за мен лично по-високата цена на PHEV версията е необоснован разход. Ако някой може да зарежда безплатно и кара предимно градско, естествено, че би имала смисъл PHEV версия... Все пак ще я избие за има-няма 72000 км. Когато обаче си плащаш и тока, и харчиш бензин, а основното ти шофиране е извънградско, магистрално и планинско, PHEV версията е излишно оскъпяване, а не кусур. Повече конски сили за шофиране в предимно градски условия? Не виждам смисъл. Аз и двете си нови коли съм ги карал до малко над 100К км - първия Auris го продадох на 106, втория - на 118К км, та няма как да ми се "върже сметката" с PHEV, когато 100 км градско само на ток ще ми струват 4-4,50 лв, а на бензин 10,50 лв/100 км.Мирослав Петков написа: ↑04 Фев 2024 23:25 Рошко, аз съм с PHEV но PAV4. Тези който сме си купили такива автомобили ,не сме прости да не можем да направим .като твоята сметка. Явно има други 5-10 причини да го направим,които тебе явно не те касаят и не можеш да ги видиш. Когато 10 хил не са проблем ,може би ще ги намериш,сега зорлем търсиш негативи! .
Рошко
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 206 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от BOz » 05 Фев 2024 16:41
Ако си спомняш същата логика се дискутираше преди години, когато хибрида беше на върха, а се продаваха и по-евтинки Ауриси. Пак същите сравнения, че за тия пари в разликата между хибридния и обикновения Аурис, може да минеш не знам си колко си хиляди километра и т.н. Пък не малко хора си избираха хибридите и си ги карат с кеф. И не искат да мислят, че ще са на далавера след 100к.

Като примерни цени - през септември 2013-та, Аурис с 1.6 с автомат е могло да се вземе за 34к лв. Хибридния Аурис от това време е струвал най-евтино 42к лв.
Както се вижда отново говорим за разлика от 8к лв., пък има клиенти, които са ги дали за хибриден Аурис, да им се чудиш.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Hursa » 05 Фев 2024 18:30

Hursa
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 160 пъти
- Получена благодарност: 595 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от mapamop » 05 Фев 2024 19:09
Никак не е скучна.... Винаги внимаваш с тоя просвет да не остане някоя броня на тротоара при паркиране, или на легналия полицай.
Аз що си мисля че махнаха на първия CH-R 4x4, още с фейслифта ?
--
Тц...тц...тц...
mapamop
- BOz
Toyota C-HR PHEV
Мнение от BOz » 05 Фев 2024 21:15
Абсолютно е същата логиката. Защо да дам Х пари вместо У, като разликата ще я "избиваш" Ж време.

Разход на хибрид ->

BOz
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Мирослав Петков » 05 Фев 2024 21:29
Това са най важните причини за мен при избора ми на PHEV.
Гаража ми е със собствена партида за ток и месечните сметки са 34-35лв ,като около 3-4 лв от тях са дневна,т.е за автоматичната врата и лампи.
Мирослав Петков
-
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Hursa » 05 Фев 2024 21:54
Ами не е. За да се възползва човек от най-голямото предимство на плъгин хибрида има условности - у нас, не са много тези, които имат гараж (в градовете ни, дори малките, дори в някой села, много от хората въобще имат проблеми с паркирането около дома) и още по-малко са хората с електрифициран такъв. Докато предимствата на хибрида по сравнение с по конвенционално задвижване не се ограничават само с разхода. То плъгин хибрида няма други особени предимства пред "само" хибрида. И ако ползвателя не може да зарежда у дома, както и безплатно, например в много градове не може - какво получава, значително по-скъп автомобил, с по-висок разход, с по-високи съпътстващи плащания, та дори в случая с цхр малко по-голямата мощност едва може да компенсира по-голямата маса (и това само при ускорение).
Hursa
- BOz
Toyota C-HR PHEV
Мнение от BOz » 05 Фев 2024 23:45
Прочети до сега какво се дискутираше.

Разход на хибрид ->

BOz
-
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Hursa » 06 Фев 2024 09:57

Аз чета това, например.
Такъв е и моя случай, например (евентуално с още по ограничено "градско"), както и на много други шофьори от малки градове, а и от пренаселените, с лоша структура по-големи (т. е. почти всички наши). И така жъ-то изчезва. Та затова "Не е точно същата логика при сравнението" и зависи от условията.
Hursa
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru