стават ли джантите на bmw за toyota

wonderwalker

стават ли джантите на bmw за toyota

Мнение от wonderwalker » 15 Ное 2007 19:53

Здравеите нов сам във форума искам да си купя лети джанти за корола 2000 г. Само че не знам размерите между болтовете. с един приятел пробвахме едни от bmw 4 по 100 и заспаха само че централния отвор е по голям. Та сега има една оферта за bbs ки оригиналните на bmw спиците нали ги знаете. с тях тоиотката е като импреса хах. 205/55 15 Може ли да ми кажете размера на централния отвор? А също ако имате мнение или оферта за джанти 15 пишете

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 15 Ное 2007 20:24

otvora na dupkata e 54.1. obache vse oshte triabva da proverish kolko shiroka da e djantata i kakav off-set da ima.
btw, te povecheto aftermarket djanti det shte gledash shte imat po goliama duka ot na Corollata, no te kat im kajesh za kva kola sa i ti prashtat plasmasov prasten det poema razlikata na dupkata. ili inache kazano mojesh da polzvash i djantite ot BMW-to, no triabva da namerish takiva prasteni det da poemat razlikata. inache sam vijdal i hora da karat bez tezi prasteni, no triabva gaikite da centrirat djantata, inache shte imash problemi

wonderwalker

Мнение от wonderwalker » 17 Ное 2007 17:05

mersi mnogo za otgovora ste slozim prasteni sas sigurnost moia priatel ot bmw foruma vika da slozim zelezni poneze na gantite otvora im e 57 zna4i 3mm prasteni

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Ное 2007 19:22

wonderwalker написа:mersi mnogo za otgovora ste slozim prasteni sas sigurnost moia priatel ot bmw foruma vika da slozim zelezni poneze na gantite otvora im e 57 zna4i 3mm prasteni
Без центриращи втулки не става работата.
Гайките не могат да центрират добре джантата и ще имаш проблеми при скорост около и над 110км/ч.
Имах подобен проблем (джанти от Ауди).
Не слагай железни втулки.
Направи си текстолитови или пластмаса (тефлон??).
Железните не обират добре луфтовете, докато текстолитовите или тефлоновите лягат по-еластично.
Бях сложил първоначално железни втулки, които въобще не си вършеха работата (или поне изработката трябва да е свръх-точна).
Като сложих текстолитови работата заспа...
Втулките трябва да са конусни и да са точно по формата на леглото на джантата, като плътно да достигат равнината, с която джантата контактува с главината (дано съм обяснил разбираемо ).. biggrin.gif biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор