itzoa написа: ↑03 Яну 2024 13:28
А и да не забравяме че AWD варианта има доста по-малък багажник, което май освен заради електромотора имаше отношение и за окачването отзад, което май е друго и заема повече място. Та заради окачването ли смяташ че AWD е по-добре за България? Признавам че като мина през по кофти път задницата подскача малко неприятно, но пък се успокоявам като знам, че торсионното окачване е уж по-здраво и лесно за ремонтиране.
Така е, както казвате почти всичко... Просто 2-рия електромотор отазад, се явява помощно задвиждане и при определени условия вероятно 2 е повече от 1... Но при мен проблема (беш)е, че съм старомоден офф-роудър, ако ще е 4Х4 да е с механичен диференциал/и и със блокажи на мостовете... Новите СЮВ-чета нЕмат такива, че и по-гоУлемите им събратя. Малко останаха истинските 4Х4...
Та на въпроса:
1. Ако на някой му трябва по-голям багажник за фамилия, работа и т.н. едва ли би се спрял на малко СЮВ-че, ами примерно Корола Крос или RAV4- са идеални за това.
2. Да, багажника на 4Х2 Ярис Кросса е по-голям под кората, там където при така "нареченето 4Х4" е 2-рия мотор, за 2-ра батерия там не знам, дали има...
3, Лично за мен дали под кората, има още и колко място, че и още пространство под 2-ри капак не ме бърка,,, защото основно се возя сам в нея. Сега бих поръчал с 2-ри мотор отазад и от любопитство и заради врътката с копчето SNOW

да, има опция за мен предполагаема да е по-добре балансирана колата с около 70-100 кг. допълнително отзад - сега доколко е ефективно и доколко оправдава по-високата цена - не бих могъл да твърдя, без да съм пробвал и двата варианта при сходни условия...
И моята (и в момента) не е горяла повече от 4.5 л. на 100 км. смесено
при AWD- то дават повече
но не знам това 8.1 л. как го измислиха и как са карали със 175 през цялото време...
линк към представянето:
https://www.auto-motor-und-sport.de/tes ... d-elegant/
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.