Сигурност при Тойота
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 587 пъти
Сигурност при Тойота
Мнение от mapamop » 08 Дек 2023 18:44
Колко е шведска стоманата може да се поспори...
Предвид че освен 4-5 релета на моята японска кола, други японски части не намерих в нея. И на всичкото отгоре, същите релета във фейслифтовите бройки вече не са Denso Japan, a са Bosch или Denso мисля произведени в Сингапур. Боша май да бяха немски.
Предвид че освен 4-5 релета на моята японска кола, други японски части не намерих в нея. И на всичкото отгоре, същите релета във фейслифтовите бройки вече не са Denso Japan, a са Bosch или Denso мисля произведени в Сингапур. Боша май да бяха немски.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
mapamop
Hursa
ufer
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 587 пъти
Сигурност при Тойота
Мнение от mapamop » 08 Дек 2023 19:06
Абе то и на новото ми радио Xtrons пише Designed in UK, Made in China. Ама вътре всичко е китайско, барабар с чиповете и е също със толкова крив, смачкан корпус с неправилно разпробити отвори, както и старото ми радио (Aostr излезе че е) на което с големи букви пишеше само Made in China.
Все пак компанията майка е китайска и от китаец може да се очакват всякакви мизерии.
ufer, е да де - нерде яопония, нерде стамбул или франкфурт-на-майната-си.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
mapamop
Hursa
ufer
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 370 пъти
Сигурност при Тойота
Мнение от slowtraveler » 08 Дек 2023 20:27
Условията са малко по-комплексни - най-малкото има няколко най-стандартни казуси с удар в точно стандартизирана преграда, а не един, обясняван от 'човека с показалката'

И да - и там производителите 'подготвят моделите' за точно определеният удар за да се представят най-добре... Но имах предвид друг - когато играеш 'на една писта' резултатите са по-достоверни, макар и не универсални - при други условия (например удар при 15% препокриване) може този който да е бил по-назад да излезе по-здрав...
Когато сам си правиш правилата там нещата са съвсем 'черна кутия' и са нужни повече тестове за да можеш да си направиш субективна преценка...
Или по-вероято - Испански

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Сигурност при Тойота
Мнение от BOz » 08 Дек 2023 20:30
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
ufer
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Сигурност при Тойота
Мнение от nov » 08 Дек 2023 21:06
Колко е % на продажби на телефони Нокия спрямо другите например Апъл,Самсунг,Шаоми, и т.н.
Аз оставам с впечатление, че китайския тест не е достоверен за теб, защото са нагласили двете коли как точно да се ударят.ОК, да приемем, че е така - отваряме линка, който съм пуснАл на еуроенкап за 2023 и от 6 автомобила 2 китаеца в топ рейтинг, немец няма,японец няма - дали защото 2023 не са изкарвали нов модел? Може и това да е...................slowtraveler написа: ↑08 Дек 2023 20:27 Условията са малко по-комплексни - най-малкото има няколко най-стандартни казуси с удар в точно стандартизирана преграда, а не един, обясняван от 'човека с показалката
На мен супер много ми харесват тези ледове в стил "чука на Тор", а вервай ми това Волво преди да стане на тор, доста други автомобили от тази моделна година отдавна ще са на тор, оп рециклирани имам предвид.
Незнам шведска ли е или китайска, но докато ръждяса бая време ще мине, освен това антикорозионното покритие е на ТОП ниво (ама айде да не цапам пак тема с друга насоченост), но дори само на допир се усеща....................а бе всъщност няма значение..............
абсолютно противоречие, твърдо не съм съгласен с това твърдение - виж всеки нов модел излязъл и тестван от еуро ен кап е ТОП по рейтинг, ако не е то е в челните места по точки, там има и оценка "асистиращи системи" или нещо такова и там взимат висок рейтинг.
Колегата BOz хем казва, че Нокия не е модерна сред телефоните (демек изчезваш вид, а те наистина по едно време ги нямаше в кърпа и то за доста време), хем после линк с телефони Нокия, демек хем я няма, но пък я има, такава и аналогията с Волвото на тема сейфти - определено не е така, и не го казвам аз, а ония от енкап. Майната му на тия тестове, точки и т.н. - качете са едно такова Волво ХЦ60 дори и първо поколение, после се качете в Кю5, Х3 и аналога му от Мерцедес и преценете с кое как се чувствате - аз лично съм ги карал всичките и то не за по 100 или 200км, за МЕН това е най-солидно направения СУВ от тези години в този клас, същото ми е мнението и за ХЦ60 второ поколение от 2017, казвам го пак от опит - има един минус - при второто поколение пластмасата е по-некачествена от това в първо, това забелязвам аз, иначе всичко друго е на ниво. Умишлено не споменавам РАВ/сиарви/ЦХ30 на Мазда/Каджар/Пежо3006 - по тези критерии и по МОЕ мнение са много назад от въпросното Волво, а за сигурност не ми се и мисли, но пак казвам ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ. Не ангажирам никой с него, именно и заради това си напазарувах едно ХЦ, само, че бензиново тоя път.

NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
nov
WoLF
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Сигурност при Тойота
Мнение от nov » 08 Дек 2023 21:17
Това обаче е твоето виждане, моето не е такова - патенти не могат да се откриват до безкрай, затова се изискват доста неща. И според мен си противоречиш - ако не са в час със сейфти, в момента няма да са в челните места по класациите за безопасност.............
Но пък това е форум на Тойота - въпроса е Тойота къде се позиционира, майната му на Волво - да си го мислят в техния форум.
Но пък това е форум на Тойота - въпроса е Тойота къде се позиционира, майната му на Волво - да си го мислят в техния форум.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
nov
WoLF
nov
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Сигурност при Тойота
Мнение от max-2 » 08 Дек 2023 23:50
Първото S60 пукаше предно стъкло от слаба конструкция. Нашето беше със спортно окачване. Спортното окачване беше по данни на производителя, иначе си изглеждаше нормално високо. Не издържаше вълните по Тракия и блъскаше в тампоните. Иначе на удар сигурно носи, бая тежко се носеше. Като гюле.mapamop написа: ↑08 Дек 2023 18:44 Колко е шведска стоманата може да се поспори...
Carina E 4AFE LB 1992
max-2
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru