WoLF написа: ↑21 Юли 2023 09:45
Почвам да си мисля, че за да спазят някакви екологични норми отвсякъде цедят и някак си и той връща
Това няма как да се случи. цялата спирачна система и управление работят на 12 волтовата шина. Чисто практично никой няма да остави жизненоважните системи да работят на малкия акумулатор без външен източник.
Krachunov написа: ↑21 Юли 2023 09:25
Даа, това само потвърждава
Не се хаби. Аз се хабих и вадих осцилоскопи преди години да му го покажа. Още тогава ми светна лампата, че дори и да греши, никога няма да приеме, че е в грешка и да си признае. От тогав стана просто един спор с радиото. Сега отново каза, че той щял да провери. И ще проверява колкото аз проверявам нивото на река Дунав.
slowtraveler написа: ↑21 Юли 2023 09:49
Имах предвид, че може да има защита от прегряване на инвертора
Както каза чисто теоретично е възможно. Но практично аз се съмнявам, че има дори и логично такова ограничение точно на ДЦ конвертора. От една гледна точка чисто мощностно е много малък в сравнение с общия поток на енергия. Просто дали ще махнеш 1 киловат товар от целия товар на инвертора, за да го "охладиш", съмнявам се. По-ското много по-логично да ограничиш с 10 киловата ел. енергията към двигателите, то би спечелил десетки пъти повече "пестене" на топлина. Още повече, че както казах, зцялата спирачна система работи на 12 волта. И да си играеш на тръгни-спри на толкова малка енергия. Силно се съмнявам дори и логически да са заложили това. Тотално излишно е, че чак и теоретично става леко излишно. В най-най лошия вариант, при големи жеги и 100% зареден акумулатор, инвертора да свали до напрежение равно на заредения акумулатор с цел да се преустанови презареждането му. Всичко друго няма смисъл.
п.п. Единствената вкарана логика,
спрямо сервизното ръководство, е ограничаване на зареждащото напрежение, спрямо температурата на акумулатора, с цел да го запазиш и да не го разреждаш в жегата отново с базистното около 14 волтово напрежение.
п.п. 2. И ето спрямо сервизното ръководство как да провериш дали ДЦ-ДЦ конвертора работи:
Сега си представете дали има възможност акумулатора да не се зарежда спрямо спецификацията.