Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
memorex
Автомобил: avatar
Благодарил/а: 90 пъти
Получена  благодарност: 67 пъти

Мнение от memorex » 13 Юли 2023 20:55

Дали производителя е причината за забавянето или нещо друго?!?
Опитайте се да проверите как вървят доставките в....Сенегал например. tooth.gif
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 13 Юли 2023 21:03

Ние не бяхме ли европейци? И нима тойота дискриминира бедните пазари smile.gif
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
memorex
Автомобил: avatar
Благодарил/а: 90 пъти
Получена  благодарност: 67 пъти

Мнение от memorex » 13 Юли 2023 21:39

B2B or B2C?

This will be an open-and-shut answer for most. Will you be focusing your listings on business-to-business marketplaces, or on business-to-consumer ones? What we mean is, do you sell primarily to other businesses? Or to consumers?
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming

Мирослав Петков
Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 93 пъти

Мнение от Мирослав Петков » 14 Юли 2023 17:47

Не знам дали не е рано да се радвам. Съобщиха ми днес ,че автомобила е произведен и ще се товари за доставка в България от Япония. Дата за пристигане в БГ около 15.08.23 Автомобила е Rav4 PHEV поръчан 08.08.22г.

Buntaro
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от Buntaro » 14 Юли 2023 20:36

Здравей Колега , и на мен така ми казаха началото на 07.2023 казаха че пътува към БГ. Поръчана е на 01.08.22г. Rav4 PHEV.

Мирослав Петков
Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 93 пъти

Мнение от Мирослав Петков » 14 Юли 2023 20:58

Кой цвят поръча,би-тона ли?

Buntaro
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от Buntaro » 15 Юли 2023 18:27

Да , тъмно син би-тона

Twister
Автомобил: Toyota Corolla 2015 1.6
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от Twister » 17 Юли 2023 15:34

animal82 написа: 13 Юли 2023 15:02 Последен ъпдейт от дилъра - влизане в производство през месец октомври. Този път е сигурно 😉. Аз в понеделник съм на тест-драйв. Ще тествам Мазда 3 седан - имат налични.
Ами да, това е последната информация от всички. Гледам и в социалните мрежи хора от различни градове и с различни дилъри все това очакват, явно има проблем на по-високо ниво, убедих се, че е не причината в България и нашите дилъри тук. То не бяха обясненията в цветовете, не беше сменена поточната линия, оправдания бяха за нивото на оборудване, обаче се оказа, че всевъзможни цветове и нива се чакат, чудя се и се мъча да открия каква е причината на толкова случаен принцип да се произвеждат и доставят колите. Прави ми впечатление, че юни-юли 2022 поръчките не са изпълнени, не знам как стои въпроса с другите.
Опитах се да напиша имейл в Тойота на по-високо ниво, обаче нямам отговор за сега, бих се радвал, ако вие знаете на кой мейл мога да им пиша в Европа или Япония.
Иначе колега, пиши ми на ЛС как мина тест-драйв, да не спамим по темата.

xm_net
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от xm_net » 17 Юли 2023 22:30

Днес (17.07.2023 г.) отказахме поръчката направена на 08.08.2022 г. за Yaris Cross чист бензин, ниво Chic. Не знам дали е за добро или за лошо, но се разминахме с марката. Автомобилът трябваше да пристигне през юни тази година, но към днешна дата дори не е индикиран за влизане в производство. Прогнозите са за септември-октомври, но това не съвпада с нашите планове. Още повече, че получихме хубава оферта от друга марка за автомобил в същия клас с по-високо ниво на оборудване, на дори леко по-ниска цена и най-важното - наличен на склад в момента. Поговорихме си с хората в шоурума, докато уточним нещата и всички се чувстват страшно неудобно пред клиентите, оказа се, че далеч не сме единственият такъв случай. На чакащите пожелавам търпение и дано имат повече късмет :thumbsup:!

Аватар
itzoa
Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
Благодарил/а: 68 пъти
Получена  благодарност: 54 пъти

Мнение от itzoa » 18 Юли 2023 08:14

xm_net написа: 17 Юли 2023 22:30 отказахме поръчката направена на 08.08.2022 г. за Yaris Cross чист бензин, ниво Chic
А уж за бензина се чакаше по-малко, отколкото за хибрида. Всъщност се учудвам, защото по спомен нямаше чист бензин с по-високо ниво на оборудване от Fancy.
Да, ако не е хибрид и аз не бих чакал за Тойота :) Не че не са добри чисто бензиновите им двигатели, ама надали точно този си струва едногодишно чакане ...
Наскоро разбрах и защо има толкова голяма разлика във времето за доставка на автомобили за Италия да речем (2-3 месеца вече) и тук. Оказа се, че само местния балкански дилър има такива имена в моделите си, т.е. в нивото на оборудване - fancy, chic и т.н. Точно дилъра задавал това ниво на оборудване какви екстри да включва и явно затова и за тук се правят като се събере достатъчно квота за производство. Малко тъпо ми се струва, нямам никаква идея за какво им е на дилърите моделите им да са уж малко по-различни от италианските да речем. Освен онази прословута конспирация, че всичко за изтока е второ качество ;)

Да попитам и от кога точно се броят 15-те дни след доставка в България, в които трябва да платиш автомобила (пише го на 2рата страница на поръчката)?
Понеже моя дилър ми се обади преди 2 седмици че автомобила е в България, после се оказа, че не бил точно в България ами тръгнал от Букурещ за Пазарджик, а преди 5 дена каза, че него ден влиза в България и още не ми се е обадил да ми прати нещо официално, че е тук и реално не знам тук ли е или не и дали вече не текат тези дни и нарочно да ме мотаят, защото после могат да ми вдигнат цената, ако не съм платил в срок.

xm_net

Мнение от xm_net » 18 Юли 2023 10:40

itzoa написа: 18 Юли 2023 08:14 Всъщност се учудвам, защото по спомен нямаше чист бензин с по-високо ниво на оборудване от Fancy.
Не колега, споменът ти те подвежда в случая. Поръчката беше точно за бензинов двигател с ниво на оборудване Chic, тъй като това беше най-ниското възможно, включващо безключов достъп и запалване (това, което търсехме). Но както и да е, тая страница я затворихме. Успех ти пожелавам и само хубави мигове с новата придобивка, като пристигне!

Аватар
itzoa
Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
Благодарил/а: 68 пъти
Получена  благодарност: 54 пъти

Мнение от itzoa » 18 Юли 2023 12:20

Да, прав си, аз се обърках, защото имах предвид да е с ръчната скоростна кутия, понеже мислех такава да поръчвам. Там най-високото ниво беше фенси. Бензин със CVT не бих взел. А и не разбирам тая мания да имате лесен достъп, което я прави и много по-лесна за достъп и от крадците ... какво толкова сложно има да си вадиш ключа като тръгваш, пак трябва да го "мъкнеш", но се губят едни ценни 2 секунди :)

xm_net

Мнение от xm_net » 18 Юли 2023 14:06

itzoa написа: 18 Юли 2023 12:20 А и не разбирам тая мания да имате лесен достъп, което я прави и много по-лесна за достъп и от крадците ...
"Манията" си има обяснение в случая, но не е това въпросът. Занимавам се с внос на автоключове и рисковете за които говориш са ми пределно ясни и те не са повече спрямо автомобилите с конвенционален ключ ако се съпоставят средствата и методите, които се използват в единия и в другия случай за кражба на автомобила. Както и да е, нека не изместваме темата!

Аватар
batececo
Благодарил/а: 365 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от batececo » 19 Юли 2023 00:07

itzoa написа: 18 Юли 2023 08:14 получихме хубава оферта от друга марка за автомобил в същия клас с по-високо ниво на оборудване, на дори леко по-ниска цена
Ако не е тайна каква е марката/модела? Все повече хибриди и даунсайзнати, с ангренажен ремък в маслото, директно впръскване (200 бара налягане), почти няма читави надеждни варианти в момента...

xm_net

Мнение от xm_net » 19 Юли 2023 09:13

Не, не е тайна, но не искам да предизвиквам полемика и спорове или пък да се счита за реклама и затова ще го споделя на лично съобщение...

Заключено