Брех за сефте чувам такова нещо ,във гаража имам HK$ dragger които комлект за моята кола струва не по-малко от $600 и ... design-a му е абсолютно същия (мрежа и вата).fr3nzy написа:Препоръчвам ти да не си слагаш това гърне, защото има по-голям backpressure дори от оригинално. Този дизайн заглушава добре, но прави невероятна турболенция на газовете. Търси или си направи гърне със права тръба само надупчено, и отвънка с вата.
Моито мнение е че на някаква теория ,някак си може да има някакви завихряния но те ша са минимални при краиното гърне където газовете са много истинали и респективно скороста им е прекалено ниска. Идеята е за краино да се избягва ефекта познат от кварталната сбирка като "картоф във ауспуха" ,каквото влияние имат гърнетата със класически дезаин.
А обратното налягане е интересна тема ,чудил съм се как няма някакви електронни джаджи дето да го мерят (ползват само тъпи манометри) ,а този параметър е нистина е много важен (аз имам представа за движението му по EGT ма е доста бегла).