Здравейте колеги,
реших и аз да се включа в темата прочитайки последните 10-на страници от темата.
Доста време мина от последното ми влизане във форума (въпреки, че редовно го посещавам като читател) и реших, че е време да "обера паяжините".
Вчера поръчах RAV4 2.0 CVT Executive след като същият, но 2020, ми беше откраднат във Варна.

Ще се учудите колко лесно се случват нещата! При все, че беше паркиран пред затворен комплекс с камери и на улицата има камери от съседни къщи и осветление. Но това е за друга тема. Не намерих подобна и се чудя дали има смисъл до опиша случилото се.
Та, след посещение на почти всички марки (включително и Dacia

), обиколка на авто(джамбазни)къщи

в Русе, Варна, София и Пловдив се реших отново на нова кола.
Нещо не можахме да се споразумеем с търговеца на Ником (честно казано съм много доволен от сервиза, но не и от търговската част в Русе. През 2012 закупих Авенсис от Карком Варна (ужасно качество на сервиза там), защото в Русе не ми направиха никаква отстъпка. През 2020 отново се наложи да използвам Варна за лост, защото предпочитах да купя от Русе и видиш ли след като им представих индивидуалната оферта можело да ми дадат същите условия). Сега пак увъртания. Бях я поръчал в Русе през октомври, но поради лични проблеми отказах поръчката. Явно е имало защо.
Както казах вчера поръчах колата от ТМ Ауто Изток. С търговеца Елина Петрова (адмирации за отношението) се споразумяхме буквално за отрицателно време. Отстъпка не ми направиха, но ми дадоха аксесоар и гуми. Между другото търговецът от Т.С.Ц. Велико Търново, мисля че се казваше Георгиев, също се държа на ниво. От ТМ Ауто Изток ми поискаха капаро от 5000 лв., които преведох и помолих за документ, който чакам към момента. Иначе имам поръчка с номер. Не е разписван, но ще видим. Сроковете за доставка не бяха обсъждани. Може би, защото четейки из форума за текущите срокове на доставка не искам да имам очаквания, които след това ще се изпарят. Това не означава, че след 2-3 месеца няма да започна да ги дразня с ежеседмични обаждания.

От страна на ТМ Ауто също не дадоха срокове, но стана ясно, че не-хибридните идват по-бързо.