Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
GreenText-Pepe
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от GreenText-Pepe » 06 Фев 2023 08:25

Twister написа: 05 Фев 2023 16:23
dimitar1029 написа: 05 Фев 2023 11:19 Това искам да разбера - кога ще започнат да ги произвеждат, кога ще има налични в шоурума и как ще изглеждат различните нива. До сега екзекютив + беше с лентови дневни светлини, а от ровенето в нета и от брошурите, и в сайта на тойота бг ми се струва, че ще бъдат с по два диода, което е леко елементарно за предпоследно ниво и при условие, че в досегашното бяха лентови.
В ценовата листа на сайта за Corolla 23 си пише, че са амбиенти, лентови светлини. Screenshot_20230205-162135.png
Това е за вътре амбиентното осветление. Аз бях пуснал запитване за фаровете и ми отговориха следното :

"Относно Bi-LED предни светлини и LED двулъчеви предни светлини, това са два различни термина и няма грешка в превода.
Първото, е че и късите светлини и дългите светлини са LED, а второто,е че във фара има две секции за два лъча LED."

Тоест GR и Lux+ са с две секции на фара и не изглеждат като другите нива, а леда е разделен на три.

DragonSlayer
Автомобил: Toyota Corolla sedan 1.8 hybr
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от DragonSlayer » 07 Фев 2023 15:08

Днес ходих до Тм Запад , за да проверя какво става с поръчаната ми Корола МУ23, през юни месец 2022 г. По система дилърката ми показа, че още нито една поръчана корола не е влязла в производство и че на повечето пише очаквана доставка около 10 април. Също така сподели, че са започнали да доставят много Chr-ри. :thumbsup:

grumpy
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от grumpy » 08 Фев 2023 10:01

Здравейте колеги,
реших и аз да се включа в темата прочитайки последните 10-на страници от темата. angel.gif

Доста време мина от последното ми влизане във форума (въпреки, че редовно го посещавам като читател) и реших, че е време да "обера паяжините". :D

Вчера поръчах RAV4 2.0 CVT Executive след като същият, но 2020, ми беше откраднат във Варна. offtopic.gif Ще се учудите колко лесно се случват нещата! При все, че беше паркиран пред затворен комплекс с камери и на улицата има камери от съседни къщи и осветление. Но това е за друга тема. Не намерих подобна и се чудя дали има смисъл до опиша случилото се. offtopic.gif

Та, след посещение на почти всички марки (включително и Dacia :whistle: ), обиколка на авто(джамбазни)къщи :) в Русе, Варна, София и Пловдив се реших отново на нова кола.
Нещо не можахме да се споразумеем с търговеца на Ником (честно казано съм много доволен от сервиза, но не и от търговската част в Русе. През 2012 закупих Авенсис от Карком Варна (ужасно качество на сервиза там), защото в Русе не ми направиха никаква отстъпка. През 2020 отново се наложи да използвам Варна за лост, защото предпочитах да купя от Русе и видиш ли след като им представих индивидуалната оферта можело да ми дадат същите условия). Сега пак увъртания. Бях я поръчал в Русе през октомври, но поради лични проблеми отказах поръчката. Явно е имало защо.

Както казах вчера поръчах колата от ТМ Ауто Изток. С търговеца Елина Петрова (адмирации за отношението) се споразумяхме буквално за отрицателно време. Отстъпка не ми направиха, но ми дадоха аксесоар и гуми. Между другото търговецът от Т.С.Ц. Велико Търново, мисля че се казваше Георгиев, също се държа на ниво. От ТМ Ауто Изток ми поискаха капаро от 5000 лв., които преведох и помолих за документ, който чакам към момента. Иначе имам поръчка с номер. Не е разписван, но ще видим. Сроковете за доставка не бяха обсъждани. Може би, защото четейки из форума за текущите срокове на доставка не искам да имам очаквания, които след това ще се изпарят. Това не означава, че след 2-3 месеца няма да започна да ги дразня с ежеседмични обаждания. :D punk.gif От страна на ТМ Ауто също не дадоха срокове, но стана ясно, че не-хибридните идват по-бързо.
Hope is the worst of evils for it prolongs the torments of man!

victorg
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от victorg » 08 Фев 2023 14:09

Днес говорих (по-скоро разменихме мейли) с ТМ Ауто Изток и казаха, че за RAV4 Hybrid в момента се доставят поръчки направени преди точно година. Тоест за момента ETA е 1 година след поръчката. В момента заводът в Япония произвежда заявки от миналия април и ще дойдат тук този април.
2009 Toyota Avensis 2.2 D4D 150 hp

shrike
Автомобил: RAV 4 HYB AWD
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от shrike » 09 Фев 2023 08:45

grumpy написа: 08 Фев 2023 10:01 Вчера поръчах RAV4 2.0 CVT Executive след като същият, но 2020, ми беше откраднат във Варна. Ще се учудите колко лесно се случват нещата! При все, че беше паркиран пред затворен комплекс с камери и на улицата има камери от съседни къщи и осветление. Но това е за друга тема. Не намерих подобна и се чудя дали има смисъл до опиша случилото се.
Здравей колега!
Съжалявам за случилото се и ти желая успех с бъдещото возило:)!
Аз мисля,че определено ще е добре да опишеш подробно, било то в тази тема или друга.Ще бъде поучително за настоящите и бъдещи собственици на нови автомобили.Аз лично няколко пъти чух ,че равките много ги крадяли но за първи път от теб научавам черно на бяло.

madjo74
Автомобил: Ярис крос

Мнение от madjo74 » 09 Фев 2023 10:21

здравейте поръчах си Yaris Cross SHIC AWD цвят бял която ще пристигне края на март месец 2023 година но поради не предвидими обстоятелства няма да мога да я взема ако някой желае такава и не му се чака 8 месеца моля да ми се обади на тел.0887688192

got
Местоположение: гр. СОФИЯ (1000), общ. СТОЛИЧНА, обл. СОФИЯ (СТОЛИЦА)
Автомобил: Jeep

Мнение от got » 09 Фев 2023 10:40

Здравейте,

Реших да се включа в дискусията, без да искам да разочаровам някой, ще разкажа как се случват нещата при мен, поръчах кола миналата година в началото на април, казаха ми че до началото на юли ще дойде, но все още не е влезнала в производство, пет пъти ми променят датата за доставка, а последния път ми написаха, че ще дойде през месец юни тази година, с други думи, една година и три месеца за сега, без да има ясна дата. Поръчката е направена в София ТМ Ауто Изток, колата е Корола хибрид.

Така че всеки който иска нова кола от ТМ Ауто, трябва да се въоръжи с нерви.

eli70o0

Мнение от eli70o0 » 09 Фев 2023 15:08

Точно за королите доста писаха в темата назад и някои даже сменяха поръчки, а други чакат за преподписване.
Срокове от 3 месеца за доставка няма от години вече, освен ако не вземате вече поръчан автомобил.
Доверили сте им се и за това разочарованието е голямо.
Те пък, знаейки положението, как изобщо дават такъв срок, но ако това излиза по програма то това се и резпечатва като дата в поръчката.

venkobg

Мнение от venkobg » 09 Фев 2023 17:56

got, колега ти преподписвал ли си си поръчката?

Аватар
itzoa
Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
Благодарил/а: 68 пъти
Получена  благодарност: 54 пъти

Мнение от itzoa » 10 Фев 2023 09:03

eli70o0 написа: 09 Фев 2023 15:08 Те пък, знаейки положението, как изобщо дават такъв срок, но ако това излиза по програма то това се и резпечатва като дата в поръчката.
Както ми каза дилъра, някои негови колеги давали по-малки от реалните срокове само и само да направят поръчката ;) Пък после казват - "ми тоо... нещо се бавят, не зависи от нас". Некоректно наистина и май наистина в София основно (където има повече конкурентни марки). Не казвам, че винаги е такъв случая, възможни са и непредвидени забавяния предвид световните "ситуации"...
п.п. На моята поръчка, която беше за година и 2 месеца напред не пише дата изобщо.

konstantin.kinchevv
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от konstantin.kinchevv » 10 Фев 2023 10:50

Колеги,

Някой да се е свързвал скоро с дилъра си и да е получил информация за доставка и т.н.?
Аз се обаждах в ТМ Изток по-миналата седмица и отново никаква информация. Дори не казват дали е влязла за произовдство. Уведомиха ме, че ще звъннат, едва когато я пуснат за доставка.

Става въпрос за Корола Кросс, поръчана на 28.10.2022 г.

Buntaro
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от Buntaro » 10 Фев 2023 11:47

Здравейте ,

Ние направихме поръчка за Крос на 01.08.2022 и днес се обадиха че колата е тука вече. Поръчката е направена на Ником-Русе.
 ! Съобщение от: slowtraveler
Безсмисленото цитиране на предходното мнение е премахнато

Iliyan Boshev
Автомобил: Corolla cross
Получена  благодарност: 6 пъти

Мнение от Iliyan Boshev » 10 Фев 2023 13:11

konstantin.kinchevv написа: 10 Фев 2023 10:50
Здравей,
Аз имам направена поръчка 10 месец (не си спомням точната дата трябва да видя в документа). Все още няма информация, какво се случва и кога ще бъде произведена.
Като чета колегата Buntaro, предполагам до май или юни месец, трябва да дойдат и нашите автомобили.
Какво ниво си поръчал ?

Buntaro - Какво е вашето ниво на оборудване ?

ПС: Чисто информативно питам, защото някои колеги писаха, че има разлика във времето на доставката, на различните нива

konstantin.kinchevv
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от konstantin.kinchevv » 10 Фев 2023 13:55

Здравей,

Поръчах Екзекутим Плюс.

Buntaro
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от Buntaro » 10 Фев 2023 14:20

Iliyan Boshev написа: 10 Фев 2023 13:11 Buntaro - Какво е вашето ниво на оборудване ?
Здравей Колега.

Екзекутив Плюс 2WD

Заключено