Съгласен съм на 100% !! Аз ще дърпам спусака ако трябва!jamie написа:Трябва малко стрелба - до стената.
Да се стреснат следващите. С добро с тая паплач не става.

Поздравявам те за последния пост!!!!Superchief написа:Във всеки случай всички ние сме ОТГОВОРНИ за бъдещето на тази страна и един от най-важните начини да го покажем е Гласуването! За правото да гласуват са умирали милиони хора, а ние го отхрърляме с лека ръка като нещо досадно от ежедневието.
Смятам че човек който не е Гласувал няма никакво морално право да критикува управляващите защото е проявил нихилизъм когато е трябвало да изрази позиция
"Насила хубост не става" но Демокрация се прави от обществено отговорни хора!
Тежи ми факта че в момента управлявщите се избират в по-голяма степен от хора без бъдеще /Пенсионери/ или хора чието интелигентно равнище отсъства /т.нар Роми/ или манипулирани хора продаващи гласът си за едно кебапче или билет от Турция до България.
Но за това вина носят всички които не полагат малкото усилие което е нужно да изразят позиция.
Точно това е проблема, навсякъде по света ги има такива неща, но само при нас са толкова на показ и само при нас мутрите определят политиката на държавата... тук колега Jamie е абсолютно прав, че трябва стрелба, и то много стрелба......Japanese_fever написа:I ti shteshe da kradesh i az moje, i jamie ...Toyota_Devil написа:По принцип не съм съгласен с всичко, което по някакъв начин, малко или много, нарушава правото на човек да е свободен, но в случая гласувах "за" задължителното гласуване, защото народа в желанието си да покаже, че е против скапаните управници не гласувайки, позволява на неадекватни, слабо образовани, престъпни типове да управляват държавата ни и да крадат от нея.
Zashtoto stava vupros za usigurqvane na pokoleniq napred!
Sega ti si ministur, ama tolkova grabish, 4e posle ne tvoite deca, a tvoite vnuci sa usigureni do jivot.
A, ako puk ne kradesh, posle shte te so4at - Vij go tozi beshe ministur i pak gol hodi, primerno.
To4no idealisti, no i realisti trqbvat v parlamenta, samo 4e ne moje vinagi shte si prese4esh putq s mutrite nqkude i do dam - Kuv si ti be ministur, 4e mi vdigash danucite na restoranta i 6te mi rushish hotela na Slunchev Brqg ...
Аз пък не съм съгласен, че това е нихилизъм. Как да гласуваш, когато не искаш да те управлява никой от кандидатите. Смятам, че когато липсва алтернатива, много по-силна позиция е да ни си дадеш гласа изобщо, отколкото после да си скубеш косите, че си подкрепил поредния изрод и престъпник. Нали това става след всички избори, когато малко ни поуправляват. Трябва първо да изградим гражданско общество, което да излъчва читави хора да ни управляват, а едва след това да се натискаме да гласуваме за тях. За това обаче ще трябва да мине още доста време, за съжаление.Superchief написа:Във всеки случай всички ние сме ОТГОВОРНИ за бъдещето на тази страна и един от най-важните начини да го покажем е Гласуването! За правото да гласуват са умирали милиони хора, а ние го отхрърляме с лека ръка като нещо досадно от ежедневието.
Смятам че човек който не е Гласувал няма никакво морално право да критикува управляващите защото е проявил нихилизъм когато е трябвало да изрази позиция
"Насила хубост не става" но Демокрация се прави от обществено отговорни хора!
Тежи ми факта че в момента управлявщите се избират в по-голяма степен от хора без бъдеще /Пенсионери/ или хора чието интелигентно равнище отсъства /т.нар Роми/ или манипулирани хора продаващи гласът си за едно кебапче или билет от Турция до България.
Но за това вина носят всички които не полагат малкото усилие което е нужно да изразят позиция.
Marina написа:Аз съм ЗА "задължителното" гласуване. Кавичките ги сложих съвсем умишлено. Вижте турците как го направиха, глоба за тези, които не са гласували. И тук трябва да е така, а не цигани турци и пенсионери да избират кой да ни управлява и да се чудим после що сме толкова зле. И не само това, ако от мен зависеше, щях да въведа и изискване за степен на образование за гласуване.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта