"За" или "Против" задължителното гласува

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

"За" или "Против" задължителното гласуване

"За"
13
45%
"Против"
16
55%
Прекалено съм малък и не мога да гласувам
0
Няма гласували

Общо гласове: 29

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 01 Ное 2007 00:51

jamie написа:Трябва малко стрелба - до стената.
Да се стреснат следващите. С добро с тая паплач не става.
Съгласен съм на 100% !! Аз ще дърпам спусака ако трябва! mad.gif guns.gif :brave: :angryfire:

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 01 Ное 2007 00:57

Във всеки случай всички ние сме ОТГОВОРНИ за бъдещето на тази страна и един от най-важните начини да го покажем е Гласуването! За правото да гласуват са умирали милиони хора, а ние го отхрърляме с лека ръка като нещо досадно от ежедневието.

Смятам че човек който не е Гласувал няма никакво морално право да критикува управляващите защото е проявил нихилизъм когато е трябвало да изрази позиция

"Насила хубост не става" но Демокрация се прави от обществено отговорни хора!

Тежи ми факта че в момента управлявщите се избират в по-голяма степен от хора без бъдеще /Пенсионери/ или хора чието интелигентно равнище отсъства /т.нар Роми/ или манипулирани хора продаващи гласът си за едно кебапче или билет от Турция до България.

Но за това вина носят всички които не полагат малкото усилие което е нужно да изразят позиция.
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

drago_1

Мнение от drago_1 » 01 Ное 2007 09:01

Superchief написа:Във всеки случай всички ние сме ОТГОВОРНИ за бъдещето на тази страна и един от най-важните начини да го покажем е Гласуването! За правото да гласуват са умирали милиони хора, а ние го отхрърляме с лека ръка като нещо досадно от ежедневието.

Смятам че човек който не е Гласувал няма никакво морално право да критикува управляващите защото е проявил нихилизъм когато е трябвало да изрази позиция

Тежи ми факта че в момента управлявщите се избират в по-голяма степен от хора без бъдеще /Пенсионери/ или хора чието интелигентно равнище отсъства /т.нар Роми/ или манипулирани хора продаващи гласът си за едно кебапче или билет от Турция до България.

Но за това вина носят всички които не полагат малкото усилие което е нужно да изразят позиция.
Поздравявам те за последния пост!!!!

Caesar

Мнение от Caesar » 01 Ное 2007 09:12

Преди време на една стена със спрей беше написано "Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят". Не можете ли да разберете, че каквото и да направите: да гласувате или да не гласувате те (финансовата олигархия) пак ще си сложат своите своите хора (подходящите политици) за да постигнат целите си: да ни ограбват (ниски заплати и високи данъци), да си купят имоти за жълти стотинки и нови коли от нашите данъци и да източат каквото може от ...
Е, добре отивам да гласувам и не избират единия, а другия да речем моя кандидат за кметт. И какво от това, та те и двамата мераклии за кметове служат на еди и същ господар (финансовата олигархия). Който и да изберем все ще бъдем прее-ни. Единствената разлика е, че тоя дето е избран с малко, но достатъчен брой гласове знае колко и какво качество хора са го избрали, ама не му пука, щото сме в Балгария. Кой от нас е потърсил сметка от депутата/кмета за който е гласувал и какво е станоло след това. Нашият проблем е не че се оставяме да ни лъжат, а че не търсим сметка от тези дето сме ги избрали. Чакаме следващите избори за да си правим анкети "за", "провив" или "негкасувал".
Прощавайте, че се увлякох много. Просто политиците са ни ткива кавито сме си ги заслужили, т.е. кой е избран е все тая. Просто свестен човек не може да стигне до края, ако стигне вече са го превърнали в марионетка.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994

Аватар
Toyota_Devil

Мнение от Toyota_Devil » 01 Ное 2007 12:42

Japanese_fever написа:
Toyota_Devil написа:По принцип не съм съгласен с всичко, което по някакъв начин, малко или много, нарушава правото на човек да е свободен, но в случая гласувах "за" задължителното гласуване, защото народа в желанието си да покаже, че е против скапаните управници не гласувайки, позволява на неадекватни, слабо образовани, престъпни типове да управляват държавата ни и да крадат от нея.
I ti shteshe da kradesh i az moje, i jamie ...
Zashtoto stava vupros za usigurqvane na pokoleniq napred!
Sega ti si ministur, ama tolkova grabish, 4e posle ne tvoite deca, a tvoite vnuci sa usigureni do jivot.
A, ako puk ne kradesh, posle shte te so4at - Vij go tozi beshe ministur i pak gol hodi, primerno.

To4no idealisti, no i realisti trqbvat v parlamenta, samo 4e ne moje vinagi shte si prese4esh putq s mutrite nqkude i do dam - Kuv si ti be ministur, 4e mi vdigash danucite na restoranta i 6te mi rushish hotela na Slunchev Brqg ...
Точно това е проблема, навсякъде по света ги има такива неща, но само при нас са толкова на показ и само при нас мутрите определят политиката на държавата... тук колега Jamie е абсолютно прав, че трябва стрелба, и то много стрелба...... :censored: :censored:
1992 Toyota Corolla E10 1.3 12V (75hp)
2004 Skoda Octavia 1.9 TDI (90hp)

Аватар
jury

Мнение от jury » 01 Ное 2007 16:08

Superchief написа:Във всеки случай всички ние сме ОТГОВОРНИ за бъдещето на тази страна и един от най-важните начини да го покажем е Гласуването! За правото да гласуват са умирали милиони хора, а ние го отхрърляме с лека ръка като нещо досадно от ежедневието.

Аз пък не съм съгласен, че това е нихилизъм. Как да гласуваш, когато не искаш да те управлява никой от кандидатите. Смятам, че когато липсва алтернатива, много по-силна позиция е да ни си дадеш гласа изобщо, отколкото после да си скубеш косите, че си подкрепил поредния изрод и престъпник. Нали това става след всички избори, когато малко ни поуправляват. Трябва първо да изградим гражданско общество, което да излъчва читави хора да ни управляват, а едва след това да се натискаме да гласуваме за тях. За това обаче ще трябва да мине още доста време, за съжаление.

Svetlix
Обратна връзка:

Мнение от Svetlix » 01 Ное 2007 17:45

Marina написа:Аз съм ЗА "задължителното" гласуване. Кавичките ги сложих съвсем умишлено. Вижте турците как го направиха, глоба за тези, които не са гласували. И тук трябва да е така, а не цигани турци и пенсионери да избират кой да ни управлява и да се чудим после що сме толкова зле. И не само това, ако от мен зависеше, щях да въведа и изискване за степен на образование за гласуване.
:thumbsup:

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 02 Ное 2007 00:37

На тези които казват че не гласуват защото нямало за кого да гласуват бих желал да отговоря:

Общество без Йерархия и Управление не може да съществува /това е аксиома/. Искаме или не искаме Органи на Управление в държавата трябва да има за да има някаква степен на организираност, ред и прогрес в обществото.

В ежедневният си живот освен всичко не винаги имаме възможност за избор между Добро и Лошо, а по-често изборът е между Лошо и По-лошо. Животът не винаги ни дава възможност за Избор, а ни заставя да приемем определени последствия ... затова когато ни се дава възможност да избираме .. по-добре да я Използваме.

Изобщо нежеланието за гласуване .. и израз на нежелание да живеем в някаква форма на организирано общество .. това от своя страна винаги води до Анархия и логичен Упадък!
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

jamie

Мнение от jamie » 02 Ное 2007 10:56

Бъркаш Чийф.
Причината да не гласувам е липсата на доверие.

Публикувай отговор