Новата Корола срещу "стария" Авенсис ???

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Proff

Мнение от Proff » 06 Окт 2007 13:34

Привет!

От месец и аз съм собственик на новата Корола и трябва да ви кажа, че доста се чудех дали да не е Авенсис! Подновявам парка! wink.gif Решението взех след, като направих едно пътуване София-Варна с Авенсис-а! 2.0 д4д, ама много шум в купето! Другите ми коли са Ауди Б4 2.0Е и Омега Б с двигателя на БМВ! Значи Авенсиса е много далеч от тях и като возия и като шум, ако щете и като поведение на пътя!
Що касае Королата, тя е наистина тиха, а и размерите и не се различават много от тези на Авнсиса. Май, само е малко по-къса.

Незнам само, дали не направих грешка, като не си взех Пежо 407?

Що касе това къде се правят новите короли, дилъра ми се кълнеше, че е Японска! Забележете маркировката на стъклата, различна е от тази на другите тойоти!
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

jamie

Мнение от jamie » 06 Окт 2007 20:44

Srgeshil si verno !
Ima i C5 Citroni bash za tozi tip kupuvachi kato tebe :whistle:

diver

Мнение от diver » 06 Окт 2007 23:17

jamie написа:Srgeshil si verno !
Ima i C5 Citroni bash za tozi tip kupuvachi kato tebe :whistle:
laugh.gif laugh.gif laugh.gif

davor

Мнение от davor » 07 Окт 2007 16:19

Да не си пътувал на отворен прозорец :wave:

poreden

Мнение от poreden » 18 Окт 2007 11:22

Здравейте.

Тези педали от ТМ-АУТО започват да ме изнервят.
Хубави коли продават,ама за нищо не стават.
Има голяма вероятност да се откажа от Королата,
поръчана още юни месец.
Вече термина и стана януари.
Вероятно ще я откажа.

Късмет и успехи,Колеги.

akula

Мнение от akula » 23 Окт 2007 14:21

В digitaltuning.bg е описано много добре
от 116 коня става 148 коня
от 280nm става 361 nm
това е за D4D двигателя
имам авенсис от октомври 2005 г.
при 3000 оборота в минута се движи с 145км/ч на пета скорост

а новия авенсис е приказка
изпълнението на авенсис спрямо корола е по комфортно и по качествено

Аватар
naughty

Мнение от naughty » 24 Окт 2007 10:57

poreden написа:Здравейте.

Тези педали от ТМ-АУТО започват да ме изнервят.
Хубави коли продават,ама за нищо не стават.
Има голяма вероятност да се откажа от Королата,
поръчана още юни месец.
Вече термина и стана януари.
Вероятно ще я откажа.

Късмет и успехи,Колеги.
НЕ Е НОРМАЛНО ТОВА, мойта я поръчах края на Юли и си я карам от 13 Септември.. Я кажи каква си поръчал? Мойта е бензинка 1.6 СОЛ модела

ivo_nedkoff
Обратна връзка:

Мнение от ivo_nedkoff » 27 Окт 2007 19:29

И аз бях изправен пред тази дилема ... но за кратко. Новата Корола определено почели по почти всички мои показатели пред "стария" Авенсис.

Явно ТМ Ауто вече нямат проблеми с доставките щото точно този модел, който си го бях харесал (1.6 Сол бензин- Сив цвят), го имаха наличен на безмитната зона в Пазарджик и живот и здраве ще го карам след 2-3 седмици (капарирах го вчера!).
:)
Направи ми впечатление, че за всички модели и нива на оборудване имаха по 3-4 налични коли (миналата година като си купувах Корола Хечбек чаках 2+ месеца само за доставка от Англия...)

Новите Короли все още идват от Япония -- от Януари 2008 производството се мести в завода в Южна Африка.

djibri

Мнение от djibri » 30 Окт 2007 21:09

Супер са Королите! Имам я от 2месеца и е железна!

hotsnail

Мнение от hotsnail » 05 Ное 2007 22:53

sluchaen_fen написа: Питай някой, който има такъв Авенсис колко пъти е ходил в ТМ-ауто в гаранционния период?
........
Не си заслужава да се мечтае за този Авенсис. Даже трябва производителя да пусне анкета сред всички свои сервизни работници по цял свят "Да се отлюспи ли Авенсиса от семейството на Тойота? Да се спре ли производството на Авенсиса?".

П.П. По-добре си наеми рента кар за 3 месеца, отколкото веднага да се хвърляш на Авенсиса като че ли не си виждал друга кола досега!
Много силни думи. Ама все пак аз бих заложил на модел преди пенсия, вместо на нов модел.

Причините са очевидни новите модели имат проблеми поне първите две години и това важи за всяка марка и модел. Все пак и аз работя във бранш дето разработваме нови продукти при първи опит винаги има проблеми.

За Тойота един пример са първите две години на 1.8 ВВТ-и двигателя на Авенсис. Ако се задълбаете в историята на кои да е модел ще видите, че нещата са така. Чисто нов модел си е за хора с много пари дето искат да изглеждат фешън.

Королата ще падне поне 10% като цена до година и половина, ще включат повече екстри серийно, и ще премахнат поне един, два критични проблема които сега ги има серийно (не ги знам какви но обикновено така става).

Инак и аз имам познати с Авенсиси и визите в сервиза са или заради катастрофи или за смяна на масло. Кофти е че сервиза е претоварен но това е проблем на марката.

Пък за спирачките на корола от 2006 няма да споменавам, че е направо убиец smile.gif

diver

Мнение от diver » 06 Ное 2007 09:34

hotsnail написа:...Инак и аз имам познати с Авенсиси и визите в сервиза са или заради катастрофи или за смяна на масло. Кофти е че сервиза е претоварен но това е проблем на марката.
f
Колега, това не е проблем на марката а на шибаният вносител. Има малка разлика!

hotsnail

Мнение от hotsnail » 06 Ное 2007 10:42

diver написа:Колега, това не е проблем на марката а на шибаният вносител. Има малка разлика!
ами ТМ Ауто май не са собсвеност на български търгаши, както е с други марки.

http://cars.actualno.com/news_118694.html

jamie

Мнение от jamie » 10 Ное 2007 14:16

hotsnail написа:
diver написа:Колега, това не е проблем на марката а на шибаният вносител. Има малка разлика!

Дааа, на гръцки (което е ОЩЕ по-зле) !

diver

Мнение от diver » 10 Ное 2007 14:38

hotsnail написа:

Абе да ти кажа, има и други вносители които не са собственост на български търгаши, но нещата далеч не седят така....

do4o

Мнение от do4o » 14 Ное 2007 14:27

Колеги аз нямам тази дилема За фирмата взех Корола 1.4 бензин терра
която пора4ах на4алото на Октомври и я имаше нали4на и я карам ве4е 20 дни А авенсиса е 1.6 бензин комфорт и идва другата седмица
За мен беше важно отношението цена/качество/визия.Доста избирах-
опели,шкоди и др.Но все нещо не пасваше на тази формула.От королата съм доволен.Рамата започва с J но ми казаха 4е е Турска но пак ще се поинтересувам

Публикувай отговор