парното на карината не работи

VanSimm

парното на карината не работи

Мнение от VanSimm » 19 Окт 2007 17:06

От няколко месеца си имам Тойота, много съм доволен, направо не ми се слиза от нея.
Климатика си работи, парното почваше да духа топло след две-три минути работа на двигателя.
Но преди няколко дни се изненадах: парното просто отказа да работи, което ми е проблемата.
Как се случи и какво пробвах до момента: Отначало помислих, че е защото вън е много студено и колата не е загряла. Да, ама не: стигна температурата до средата, и пак духа студено. Около километър след това температурата се покачи малко над средата, което не се беше случвало, спрях колата на място, и след минута стрелката се върна обратно. Викам си - няма антифриз: проверих, малко над минимума, колкото си и беше. Пробвах да не е проблем в таблото /т.е. врътката топло-студено в купето/: въртях наляво-надясно без ефект. След още 15-тина минути каране започна да духа леееко топло, но не и както трябва. Което беше за кратко: малко след това пак започна да духа студено. После пробвах: доливах повече антифриз, проверявах маркучите кой е топъл и кой не е, правих някакви опити за обезвъздушаване, гледах по кое време се включват перките на радиатора и т.н., без никакъв ефект. Единственото което установих е, че маркучите за водата от двигателя към купето и обратно са студени.
Ще се радвам за някаква помощ/акъл/съвет/идея по въпроса, предварително благодаря.
Карина Е '97 1,6 107hp /или нещо такова.../

pol
Автомобил: Тойота Версо
Обратна връзка:

Мнение от pol » 19 Окт 2007 18:47

Врътката би трябвало да действа чрез жило. Може то да е скъсано.
Toyota Verso

diver

Мнение от diver » 19 Окт 2007 21:21

Абе мене ми звучи кат въздух....пробай на пуснато парно и загряла кола да обезвъздушиш!

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 19 Окт 2007 22:11

Какви са показанията на температурата?
Според описанието или колата е без охлаждаща течност или има проблем с циркулацията и.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 20 Окт 2007 09:45

Карината е с кранче на парното. Един човек да върти на таблото "топло" "студено", а ти гледай дали жилото отваря и затваря крана, който се намира горе-долу под срирачната помпа. :thumbsup:
Carina E 4AFE LB 1992

ceko26

Мнение от ceko26 » 23 Окт 2007 17:27

max-2 написа:Карината е с кранче на парното. Един човек да върти на таблото "топло" "студено", а ти гледай дали жилото отваря и затваря крана, който се намира горе-долу под срирачната помпа. :thumbsup:
Това звучи най-логично ако е с кранче.
Авенсис 3S-FE

Публикувай отговор