От няколко месеца си имам Тойота, много съм доволен, направо не ми се слиза от нея.
Климатика си работи, парното почваше да духа топло след две-три минути работа на двигателя.
Но преди няколко дни се изненадах: парното просто отказа да работи, което ми е проблемата.
Как се случи и какво пробвах до момента: Отначало помислих, че е защото вън е много студено и колата не е загряла. Да, ама не: стигна температурата до средата, и пак духа студено. Около километър след това температурата се покачи малко над средата, което не се беше случвало, спрях колата на място, и след минута стрелката се върна обратно. Викам си - няма антифриз: проверих, малко над минимума, колкото си и беше. Пробвах да не е проблем в таблото /т.е. врътката топло-студено в купето/: въртях наляво-надясно без ефект. След още 15-тина минути каране започна да духа леееко топло, но не и както трябва. Което беше за кратко: малко след това пак започна да духа студено. После пробвах: доливах повече антифриз, проверявах маркучите кой е топъл и кой не е, правих някакви опити за обезвъздушаване, гледах по кое време се включват перките на радиатора и т.н., без никакъв ефект. Единственото което установих е, че маркучите за водата от двигателя към купето и обратно са студени.
Ще се радвам за някаква помощ/акъл/съвет/идея по въпроса, предварително благодаря.
парното на карината не работи