Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
BladeBG
Автомобил: Toyota Corolla 2019 Luxury
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн

Мнение от BladeBG » 14 Апр 2022 10:50

BOz написа: 14 Апр 2022 10:35 Можеш да стоиш на витрината и да гледаш какво правят през цялото време. По-сигурно от това няма как да получиш като информация.
Принципно е така, но при мен при второто обслужване колата не се появи в помещението с витрината :) Това в София - Изток - та правят обслужвания и в долните нива на сервиза (където не виждаш), когато имат доста коли горе.

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 14 Апр 2022 12:21

method81 написа: 14 Апр 2022 09:51 Има ли някой запознат дали се прави наистина при обслужване тип Б, или само се взимат едни пари?
В ТМ това е точното определение ВЗИМАТ СЕ ЕДНИ ПАРИ...
Фактурират ти 5 литра сипват ти 4,2 (колкото влиза в колата) - за сравнение: ВПловдив/Пазараджик, Благоевград, Слиевн - навсякъде сипват и фактурират 4.2 литра.
Може би ще си помислиш, че ще ти дадат маслото?! АМИИИ да могат да ти го дадат, та да си го наливаш в косачката... защото на следващата година няма да мине номера аз имам 800 мл... Прогирано е няколко пъти от няколко души.
Втора тояга с ТМ... начисляват ти ХИБРИДНО почистване 43 лева мисля че беше с ДДС... което включва НИЩО.... точно така Н И Щ О.
На документи се води, че УЖ сваляли почиствали хибридния филтър, като преди 2 години на мой близък са обяснявали как сваляли цялата седалка да почистят около батерията (общо взето свирка с пара струйка от девици по пълнолуние). Същия човек на следващото обслужване си смени хибридния филтър (който е ПО ЕВТИНО ДА ГО СМЕНИШ от колкото да го почистят) и въпреки това пак са му го фактурирали. Питал ги е кво почистихте го преди да го метнете в кофата ли ?! Овчи поглед....
При мен беше същото, бях си маркирал капака да се види пипан ли е... е не беше.. Но пък им подарих 43 лева...

Толкова за ТМ.
От там насетне идват разликите в часовите ставки.
За сравнение в ТМ за Б обслужване ми искаха 560 (без смяна на въздушен филтър)... в Благоевград беше със 150 лева по евтино... в сливен с 200 и нещо.

Така че щом Сливен ти удобно, не се замисляй. От към часова ставка там е най - евтино. Момчетата я обслужиха бързо. И за разлика от ТМ ми попълниха и книжката... не че го няма в електронното досие, НО... :cheers:

По въпроса с витрината. В ТМ именно защото я виждах (ТМ запад) видях 1во че никой не доближи задната врата камо ли да прави нещо там, 2рои имам даш камера дето записва и звук на когато е на паркинг и чух какво си говорят.
В Сливен също има витрина, но колата не беше там. Предвид историята със ТМ после си проверих филтрите дали са сменени както и маслото.

Аватар
BladeBG
Автомобил: Toyota Corolla 2019 Luxury
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от BladeBG » 14 Апр 2022 12:56

Явно има разлика между TM Запад и Изток. В ТМ Изток и двата пъти са ми фактурирали 4.2 литра (колкото трябва) - казвам го като информация, не че ги хваля нещо :). И аз поглеждам маслото за всеки случай след смяната - и двата пъти беше бистро. Иначе относно почистването на хибридния филтър не знам, защото моята не е хибрид.

IvoKrastev
Автомобил: Avensis T25, 2007, D4D 126hp
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от IvoKrastev » 14 Апр 2022 13:23

BladeBG написа: 14 Апр 2022 12:56 И аз поглеждам маслото за всеки случай след смяната - и двата пъти беше бистро.
Проверката дали са сменили малкото е направо задължителна. Едни наши майстори в Лондон трърдят, че в Англия не са изолирани случайте, когато колата уж е обслужена, а се връща на клиента без да е пипана. А видеото, което бяха направили във ФБ канала си беше за несменен ангренаж и като последствие счупен мотор.
ИзображениеИзображение

Krachunov

Мнение от Krachunov » 14 Апр 2022 19:10

И за мерцедес и служебни лизингови бусове знам подобни истории. Чак са си маркирали масления филтър да проверят дали е сменен. Преди години приятел си взел пежо дали беше той 2ри или 3ти собственик.. УЖ обслужвана САМО в СФА...след няколко хиляди километра от 5-6 л/100 дизел разхода скочи на 10-12.. Оказа се че въздушния никога не е бил сменян за 5-6 годишна кола. На 1.6 ХДИ смяната е супер куца

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Апр 2022 22:29

Не знам - Джипа минаваше ТО в сервиза на Мерцедес - всичко бе перфектно. Включително измиването на автомобила (задължително, преди влизане в сервиза за каквото и да е)...
И спирачна течност ми сменяха, и филтри...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 169 пъти

Мнение от Hursa » 15 Апр 2022 21:18

Днес, при изпреварване на тир в „Искърското дефиле” май ми присветна “Brake!” (PCS (Pre-Collision System)) - и "изписка". Беше моментно, при изнасянето. Имаше мантинели – не знам кое засече, но вероятно тира. Опасявам се да не задейства спирачките в неподходящ момент.
Пак в дефилето системата „Динамичен радарен круиз контрол с Разпознаване на пътни знаци (RSA)” ми показа „знак” за ограничение 110 км/ч. Помислих, че е погрешно разпознаване. Но по-късно, вече извън дефилето ми показа „знак” за ограничение 100 км/ч. Някой има ли подобни наблюдения? Или идеи - защо показва подобни. smile.gif
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
ico1
Автомобил: LEXUS RX 450hl
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 59 пъти

Мнение от ico1 » 15 Апр 2022 21:37

Този надпис при мен светва като изпреварвам в последният момент.Доближаваш много близо и рязко тръгваш в ляво мисля , че само пищи не съм усещал да пипа спирачката.
Да питам и аз карам с 90км с включен адаптивен круиз,колата пред мен спира с ляв мигач да излиза от пътя.Моята започва да спира доста рязко колата завива и моята ускорява.Питам се дали ще спре ако колата не се изнесе?
LEXUS RX450hl

wizarda
Автомобил: corolla e21 1.2t хечбек
Получена  благодарност: 9 пъти

Мнение от wizarda » 15 Апр 2022 22:18

Трябва да спре, но на практика има доста променливи и не е ясно как ще реагира в конкретните условия.

На това видео се вижда и какво се случва от гледна точка на шофьора.

Hursa

Мнение от Hursa » 15 Апр 2022 22:43

Обикновено не се доближавам много при изпреварване, но е възможно - все пак пътя там е тесен и отсечката не бе дълга. Но ще е гадно да задейства спирачката, особено в такава ситуация и ако някой тръгне след мен да изпреварва. Това ясно, ще трябва да се има в предвид (ако въобще е било “brake!”, а не "чашката" за почивка, например).
Другото е необяснимо - защо показва такива знаци. До сега не съм забелязвал. А и дали бърка с разпознаването - все пак, ако там има ограничителни знаци са двуцифрени, а ми показва трицифрен. Какво да сбърка та да покаже 110 или 100. Коя цифра да сбърка та да покаже "единица".

Аватар
ico1

Мнение от ico1 » 15 Апр 2022 22:47

Мисля ,че макс допустимо тегло 10 Т/12Т ги чете като 100 и 120
Break е било на червен фон моята е на руски и пише тормозит
LEXUS RX450hl

Hursa

Мнение от Hursa » 15 Апр 2022 23:09

Не съм забелязал там да има подобни знаци. Да не е "разпознал" знак от ремарке на тир. smile.gif
За предупреждението - беше на червен фон и бе в правоъгълник, но само премигна, стана бързо, а и си гледах пътя.
Последно промяна от Hursa на 15 Апр 2022 23:18, променено общо 1 път.

Krachunov

Мнение от Krachunov » 15 Апр 2022 23:17

Brake пищи ако неочаквано за колата се появи нещо пред нея...за 2 години ми е пищяло 5 пъти... 2 или 3 от които в квартална улица с около 20-30 кмв/ч уличката е тясна и има спрели коли от дясно, в даден момент паркиралите коли се преместват от ляво и когато се движа след друга кола, която направи маневрата да заобиколи паркиралите, колата пищи. Респективно спира след като пипнеш волан/спирачки.
Трябва да караш към тотален сблъсък за да набие спирачките. Ако някой е толкова близо зад теб при изпреварване и двамата сте за бой и ако стане катастрофа това няма да е заради колата!
ico1 написа: 15 Апр 2022 21:37 Питам се дали ще спре ако колата не се изнесе?
Не съм сигурен, че те разбирам. Но ако колата не се изнесе твоята няма да тръгне да ускорява.. сега разбира се може да се е изнесал и да му стърчи някаква малка част която ти да забършеш, но ти за какво си там. Това не е автономен автомобил, това са асистенти.
Hursa написа: 15 Апр 2022 22:43 До сега не съм забелязвал. А и дали бърка с разпознаването - все пак, ако там има ограничителни знаци са двуцифрени, а ми показва трицифрен. Какво да сбърка та да покаже 110 или 100. Коя цифра да сбърка та да покаже "единица".
Колата има зададени някакви знаци. Голяма част от знаците в Бг не отговарят на никакви критерии. Нито като светлоотразителен, нито размер, нито положение. В квартална улица влизайки ми е изкарвало на таблото знака за населено място. На самата улица няма никакви знаци. Не е такава драма че не го е разпонзало. Пак казвам това са АСИСТЕНТИ.

Има друго,което е по опасно - когато си пуснал да те държи в пътя и се е прикачила към колата пред теб, ако тя (предната кола) тръгне да изпреварва и твоята се емва след нея.

Аватар
ico1

Мнение от ico1 » 15 Апр 2022 23:46

Имам предвид ако препятствието остане на пътя дали ще спре до 0 или ще изключи круиза на 40 км?
LEXUS RX450hl

Krachunov

Мнение от Krachunov » 16 Апр 2022 00:15

ico1 написа: 15 Апр 2022 23:46 Имам предвид ако препятствието остане на пътя дали ще спре до 0 или ще изключи круиза на 40 км?
Спира до 0. Огромна част от времето ползвам адаптивния круз в трафика.. Спира си до 0, след което когато радара отчете, че колата отпред се движи ти изписва съобщение и може да тръгнеш или с подаване на газ или RES бутон от волана. След което пак си спира до 0. Гаси адаптивния при пипане на спирачката.. или cancel

Публикувай отговор