Принципно е така, но при мен при второто обслужване колата не се появи в помещението с витрината
Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
- BladeBG
- Автомобил: Toyota Corolla 2019 Luxury
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
-
Krachunov
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
В ТМ това е точното определение ВЗИМАТ СЕ ЕДНИ ПАРИ...
Фактурират ти 5 литра сипват ти 4,2 (колкото влиза в колата) - за сравнение: ВПловдив/Пазараджик, Благоевград, Слиевн - навсякъде сипват и фактурират 4.2 литра.
Може би ще си помислиш, че ще ти дадат маслото?! АМИИИ да могат да ти го дадат, та да си го наливаш в косачката... защото на следващата година няма да мине номера аз имам 800 мл... Прогирано е няколко пъти от няколко души.
Втора тояга с ТМ... начисляват ти ХИБРИДНО почистване 43 лева мисля че беше с ДДС... което включва НИЩО.... точно така Н И Щ О.
На документи се води, че УЖ сваляли почиствали хибридния филтър, като преди 2 години на мой близък са обяснявали как сваляли цялата седалка да почистят около батерията (общо взето свирка с пара струйка от девици по пълнолуние). Същия човек на следващото обслужване си смени хибридния филтър (който е ПО ЕВТИНО ДА ГО СМЕНИШ от колкото да го почистят) и въпреки това пак са му го фактурирали. Питал ги е кво почистихте го преди да го метнете в кофата ли ?! Овчи поглед....
При мен беше същото, бях си маркирал капака да се види пипан ли е... е не беше.. Но пък им подарих 43 лева...
Толкова за ТМ.
От там насетне идват разликите в часовите ставки.
За сравнение в ТМ за Б обслужване ми искаха 560 (без смяна на въздушен филтър)... в Благоевград беше със 150 лева по евтино... в сливен с 200 и нещо.
Така че щом Сливен ти удобно, не се замисляй. От към часова ставка там е най - евтино. Момчетата я обслужиха бързо. И за разлика от ТМ ми попълниха и книжката... не че го няма в електронното досие, НО...
По въпроса с витрината. В ТМ именно защото я виждах (ТМ запад) видях 1во че никой не доближи задната врата камо ли да прави нещо там, 2рои имам даш камера дето записва и звук на когато е на паркинг и чух какво си говорят.
В Сливен също има витрина, но колата не беше там. Предвид историята със ТМ после си проверих филтрите дали са сменени както и маслото.
- BladeBG
- Автомобил: Toyota Corolla 2019 Luxury
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Явно има разлика между TM Запад и Изток. В ТМ Изток и двата пъти са ми фактурирали 4.2 литра (колкото трябва) - казвам го като информация, не че ги хваля нещо
. И аз поглеждам маслото за всеки случай след смяната - и двата пъти беше бистро. Иначе относно почистването на хибридния филтър не знам, защото моята не е хибрид.
-
IvoKrastev
- Автомобил: Avensis T25, 2007, D4D 126hp
- Получена благодарност: 1 път
Проверката дали са сменили малкото е направо задължителна. Едни наши майстори в Лондон трърдят, че в Англия не са изолирани случайте, когато колата уж е обслужена, а се връща на клиента без да е пипана. А видеото, което бяха направили във ФБ канала си беше за несменен ангренаж и като последствие счупен мотор.
-
Krachunov
И за мерцедес и служебни лизингови бусове знам подобни истории. Чак са си маркирали масления филтър да проверят дали е сменен. Преди години приятел си взел пежо дали беше той 2ри или 3ти собственик.. УЖ обслужвана САМО в СФА...след няколко хиляди километра от 5-6 л/100 дизел разхода скочи на 10-12.. Оказа се че въздушния никога не е бил сменян за 5-6 годишна кола. На 1.6 ХДИ смяната е супер куца
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 410 пъти
- Получена благодарност: 439 пъти
Не знам - Джипа минаваше ТО в сервиза на Мерцедес - всичко бе перфектно. Включително измиването на автомобила (задължително, преди влизане в сервиза за каквото и да е)...
И спирачна течност ми сменяха, и филтри...
И спирачна течност ми сменяха, и филтри...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Hursa
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 211 пъти
Днес, при изпреварване на тир в „Искърското дефиле” май ми присветна “Brake!” (PCS (Pre-Collision System)) - и "изписка". Беше моментно, при изнасянето. Имаше мантинели – не знам кое засече, но вероятно тира. Опасявам се да не задейства спирачките в неподходящ момент.
Пак в дефилето системата „Динамичен радарен круиз контрол с Разпознаване на пътни знаци (RSA)” ми показа „знак” за ограничение 110 км/ч. Помислих, че е погрешно разпознаване. Но по-късно, вече извън дефилето ми показа „знак” за ограничение 100 км/ч. Някой има ли подобни наблюдения? Или идеи - защо показва подобни.
Пак в дефилето системата „Динамичен радарен круиз контрол с Разпознаване на пътни знаци (RSA)” ми показа „знак” за ограничение 110 км/ч. Помислих, че е погрешно разпознаване. Но по-късно, вече извън дефилето ми показа „знак” за ограничение 100 км/ч. Някой има ли подобни наблюдения? Или идеи - защо показва подобни.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 66 пъти
- Получена благодарност: 69 пъти
Този надпис при мен светва като изпреварвам в последният момент.Доближаваш много близо и рязко тръгваш в ляво мисля , че само пищи не съм усещал да пипа спирачката.
Да питам и аз карам с 90км с включен адаптивен круиз,колата пред мен спира с ляв мигач да излиза от пътя.Моята започва да спира доста рязко колата завива и моята ускорява.Питам се дали ще спре ако колата не се изнесе?
Да питам и аз карам с 90км с включен адаптивен круиз,колата пред мен спира с ляв мигач да излиза от пътя.Моята започва да спира доста рязко колата завива и моята ускорява.Питам се дали ще спре ако колата не се изнесе?
LEXUS RX450hl
-
wizarda
- Автомобил: corolla e21 1.2t хечбек
- Получена благодарност: 12 пъти
Трябва да спре, но на практика има доста променливи и не е ясно как ще реагира в конкретните условия.
На това видео се вижда и какво се случва от гледна точка на шофьора.
На това видео се вижда и какво се случва от гледна точка на шофьора.
-
Hursa
Обикновено не се доближавам много при изпреварване, но е възможно - все пак пътя там е тесен и отсечката не бе дълга. Но ще е гадно да задейства спирачката, особено в такава ситуация и ако някой тръгне след мен да изпреварва. Това ясно, ще трябва да се има в предвид (ако въобще е било “brake!”, а не "чашката" за почивка, например).
Другото е необяснимо - защо показва такива знаци. До сега не съм забелязвал. А и дали бърка с разпознаването - все пак, ако там има ограничителни знаци са двуцифрени, а ми показва трицифрен. Какво да сбърка та да покаже 110 или 100. Коя цифра да сбърка та да покаже "единица".
Другото е необяснимо - защо показва такива знаци. До сега не съм забелязвал. А и дали бърка с разпознаването - все пак, ако там има ограничителни знаци са двуцифрени, а ми показва трицифрен. Какво да сбърка та да покаже 110 или 100. Коя цифра да сбърка та да покаже "единица".
- ico1
Мисля ,че макс допустимо тегло 10 Т/12Т ги чете като 100 и 120
Break е било на червен фон моята е на руски и пише тормозит
Break е било на червен фон моята е на руски и пише тормозит
LEXUS RX450hl
-
Hursa
Не съм забелязал там да има подобни знаци. Да не е "разпознал" знак от ремарке на тир.
За предупреждението - беше на червен фон и бе в правоъгълник, но само премигна, стана бързо, а и си гледах пътя.
За предупреждението - беше на червен фон и бе в правоъгълник, но само премигна, стана бързо, а и си гледах пътя.
Последно промяна от Hursa на 15 Апр 2022 23:18, променено общо 1 път.
-
Krachunov
Brake пищи ако неочаквано за колата се появи нещо пред нея...за 2 години ми е пищяло 5 пъти... 2 или 3 от които в квартална улица с около 20-30 кмв/ч уличката е тясна и има спрели коли от дясно, в даден момент паркиралите коли се преместват от ляво и когато се движа след друга кола, която направи маневрата да заобиколи паркиралите, колата пищи. Респективно спира след като пипнеш волан/спирачки.
Трябва да караш към тотален сблъсък за да набие спирачките. Ако някой е толкова близо зад теб при изпреварване и двамата сте за бой и ако стане катастрофа това няма да е заради колата!
Има друго,което е по опасно - когато си пуснал да те държи в пътя и се е прикачила към колата пред теб, ако тя (предната кола) тръгне да изпреварва и твоята се емва след нея.
Трябва да караш към тотален сблъсък за да набие спирачките. Ако някой е толкова близо зад теб при изпреварване и двамата сте за бой и ако стане катастрофа това няма да е заради колата!
Не съм сигурен, че те разбирам. Но ако колата не се изнесе твоята няма да тръгне да ускорява.. сега разбира се може да се е изнесал и да му стърчи някаква малка част която ти да забършеш, но ти за какво си там. Това не е автономен автомобил, това са асистенти.
Колата има зададени някакви знаци. Голяма част от знаците в Бг не отговарят на никакви критерии. Нито като светлоотразителен, нито размер, нито положение. В квартална улица влизайки ми е изкарвало на таблото знака за населено място. На самата улица няма никакви знаци. Не е такава драма че не го е разпонзало. Пак казвам това са АСИСТЕНТИ.
Има друго,което е по опасно - когато си пуснал да те държи в пътя и се е прикачила към колата пред теб, ако тя (предната кола) тръгне да изпреварва и твоята се емва след нея.
- ico1
Имам предвид ако препятствието остане на пътя дали ще спре до 0 или ще изключи круиза на 40 км?
LEXUS RX450hl
-
Krachunov
Спира до 0. Огромна част от времето ползвам адаптивния круз в трафика.. Спира си до 0, след което когато радара отчете, че колата отпред се движи ти изписва съобщение и може да тръгнеш или с подаване на газ или RES бутон от волана. След което пак си спира до 0. Гаси адаптивния при пипане на спирачката.. или cancel