Здравейте,
От скоро съм собственик на RAV4 XA30 2.2 D-cat 150 к.с., автоматични скорости
При тестване със techstream, излиза грешка при EGR: EGR TEST (MAP) - Fail. - стойността му е по-ниска от минималната. Ако може съвет към какво да се насоча да гледам/проверявам?
Също така Helt check-a изведе в последната графа "Calibration" три кода - два за двигателя и един за ECT. Някой може ли да ми разясти какво са те и какво трябва да направя. Рових се и тук и в чужди форуми, но не отрих точно обяснение за кодовете, както и не ми стана ясно Calibration точно такво е (освен превода от английски) и какво трябва да се прави.
Благодаря предварително на отзовалите се колеги.
Rav4 XA30 2.2 D-cat грешка EGr fail MAP, и calibration
-
- Автомобил: Rav4 XA30 2.2 D-cat
- Прикачени файлове
-
- IMG_20210619_182844_resized_20210619_063857051.jpg (351.31 KiB) Преглеждано 3991 пъти
-
- IMG_20210619_182913_resized_20210619_063856910.jpg (341.29 KiB) Преглеждано 3991 пъти
-
- IMG_20210619_183027_resized_20210619_063856793.jpg (166.82 KiB) Преглеждано 3991 пъти
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Данеби предшественика да е заглушил ЕГР клапана с пластина?!?
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Rav4 XA30 2.2 D-cat
Днес погледнах, но ми се струва че има само фабричната гарнитурка.
Има ли как да разбера без разглобяване дали е стандартната гарнитурка или е плътна пластина (тя би трябвало да е на изхода от двигателя нали)? Примерно през Techstream-a?
А някой може ли да ми помогне с информация за Calibration кодовете? Като се ровя из различни теми и форуми, виждам че при някои снимки се вижда и следваща колона за ъпдейт и файливе, но при мен не виждам. Та какво са точно тези кодове и трябва ли нещо да се прави за тях?
Има ли как да разбера без разглобяване дали е стандартната гарнитурка или е плътна пластина (тя би трябвало да е на изхода от двигателя нали)? Примерно през Techstream-a?
А някой може ли да ми помогне с информация за Calibration кодовете? Като се ровя из различни теми и форуми, виждам че при някои снимки се вижда и следваща колона за ъпдейт и файливе, но при мен не виждам. Та какво са точно тези кодове и трябва ли нещо да се прави за тях?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Calibration не са кодове за грешка. Един вид лаишки, казано са ти версиите на софтуера/операционната система/фърмуера на съответните електронни модули.
За другото с EGR-а не знам дали няма да мине без разглобяване - може да е задръстен, запекъл в някакво положение, затапен, механизма за отваряне/затваряне може да е заминал и електрониката да засича че няма дебит.
За другото с EGR-а не знам дали няма да мине без разглобяване - може да е задръстен, запекъл в някакво положение, затапен, механизма за отваряне/затваряне може да е заминал и електрониката да засича че няма дебит.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
Здравейте,
Има ли някакво развитие по темата, разбра ли се от какво фейлва EGR теста? Интересното е, че стойността на MAP-а дори само на контакт е около 100 (каквато и трябва да бъде), а търсената минимална стойност при теста е 26. В какъв момент я търси тази стойност? Имам Версо със същия проблем, стойностите на MAP са в норма и съвпадат при движение с Target Boost Pressure, EGR клапана е идеално почистен, но теста фейлва с подобни стойности като тези на колата от темата.
Има ли някакво развитие по темата, разбра ли се от какво фейлва EGR теста? Интересното е, че стойността на MAP-а дори само на контакт е около 100 (каквато и трябва да бъде), а търсената минимална стойност при теста е 26. В какъв момент я търси тази стойност? Имам Версо със същия проблем, стойностите на MAP са в норма и съвпадат при движение с Target Boost Pressure, EGR клапана е идеално почистен, но теста фейлва с подобни стойности като тези на колата от темата.
2017 Corolla 1ZR-FAE CVT Sol
2021 RAV4 (XA50) M20A-FKS CVT AWD
2011 Verso 1AD-FTV
2021 RAV4 (XA50) M20A-FKS CVT AWD
2011 Verso 1AD-FTV